Extremely Poor GPS performance with Galaxo...need some help! 1.6.3.2 and JC6


Last Updated:

  1. Motorious

    Motorious Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Hey guys, I have no issues with GPS with my stock 1.5 ROM. The signal is picked up within a few seconds, even in my basement.

    Once I updated to Galaxo 1.6.3.2, the gps performance is extremely bad. Most of the time, my phone is only picking up 2 satellites, not enough for a lock. If I am lucky enough to get a lock, it doesn't last very long. I have managed to pick up 7 satellites once, but the reception on each was extremely poor, not enough for a fix. I tried flashing back to stock, which again, had very good GPS performance.

    Does anyone have any ideas as to what underlying issue is causing the poor GPS performance? I understand that JC6 ROM (and Galaxo is built around it I believe) is from Russia. Does android have a cache of nearby satellites (similar to how QuickGPS works with windows mobile phones), and could it be that these satellite location are optimized for Russia? If not, is it an inherent problem with Android 1.6?

    As I use my gps quite often, hopefully someone can provide some insight, or I might just be driving an infinite loop of circles in the near future...

    If it helps, I have an i7500L (Bell Canada)
     

    Advertisement
  2. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    people have mentioned that using the recovery to fix package permissions and ext3 filesystem check fixes the gps lock issues
     
  3. Motorious

    Motorious Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    Thanks Rasta, I gave what you told me a shot. It didn't seem to have any impact on the performance of the GPS.
     
  4. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    oh well, sorry that didnt work
     
  5. Motorious

    Motorious Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 21, 2010
    Messages:
    10
    Likes Received:
    2
    It's all good, I actually used adhoc wifi connections for internet (wifi tethering) on my touch Pro quite often when I travelled. I flashed Galaxo 1.1.1, which seems to have better GPS performance than 1.6, but still not as good as stock rom for some reason. Yeah the bluetooth sucks in 1.5, but I think Galaxo 1.1.1 suits my needs more so than 1.6.3.2 :).
     
  6. crixalis

    crixalis Active Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    0
    problem here with gps, but in my case I have 0 satellite in view and in use, after 2 hours searching in clear sky. with stock rom I have 9 satellite in 5 seconds. I use galaxo 1.6.3.2
     
  7. dark.hero

    dark.hero New Member

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I have got the same problem

    :confused:
     
  8. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    try enabling and disabling "use wireless networks" and "share with google"
    i just went outside, picked up 9 satalites at good strenth
     
  9. dark.hero

    dark.hero New Member

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    nothing happens...


    I also tried this:
    *#*#1472365#*#* - GPS test application.
    but it show a dialog "open with" :confused:
     
  10. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    tghe built in app probably got removed for memory improvement
     
  11. porga

    porga Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    6
    Which 1.5 version is the best for gps and battery? GPS in latest Galaxo isnt working well and I would like to go back to 1.5, since gps and batter are main issues for me. Thank you.
     
  12. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    try just flashing the baseband amss to ik4/ik5 or ii5 it may have some improvements

    im running galaxo 1.6.3.2 with ik4 baseband.
     
  13. porga

    porga Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    6
    Can you explain what baseband means in Galaxo? My baseband is jb2. I thought Galaxo flashes latest 1.6 firmware automatic?
     
  14. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
  15. porga

    porga Well-Known Member

    Joined:
    Feb 6, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    6
    Thanks, i will try it.
     
  16. dark.hero

    dark.hero New Member

    Joined:
    May 25, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    no changes for me
    :(
     

Share This Page

Loading...