Faster 3g Mod.Support


Last Updated:

  1. golfer1231

    golfer1231 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Can some tell me how to do the Faster 3g mod for the Transform. Im rooted with 2.2.
     

    Advertisement
  2. speeder760

    speeder760 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    238
    Likes Received:
    21
    1. Get your MSL, There are many ways, call Sprint, Download the app MSL Reader from the market (didn't work for me), CDMA workshop, connectbot, or alogcat
    1.5. In connectbot, type:
    Code: [Select]
    su
    getprop
    Find [ril.MSL] and write MSL down

    1.5.2. For alogcat (from the market), follow steps 2 and 3 and click ok. It will way "code invalid". Then open alogcat, pause the log and do a filter search for "msl", you're looking for a six digit number. Mine was in black text.
    2. After you have your MSL go to your phone and type ##3282#
    3. Click Edit
    4. Type MSL
    5. Click Others
    6. Click Multimedia
    7. Change RTSP Proxy Address to 0.0.0.0
    8. Change RTSP Proxy Port to 0
    9. Change HTTP PD Proxy Address to 0.0.0.0
    10. Change HTTP PD Proxy Port to 0
    Note on 8 and 10: Just the number zero, nothing else.

    *written by rawdog2000 and edited by quadanar over at sdx.
     
    xkillswitchx23 likes this.
  3. twistedsense

    twistedsense Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    How much faster is 3G with this mod? Any real increase?
     
  4. speeder760

    speeder760 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    238
    Likes Received:
    21
    Well i went from about 600-700 kbps download speed to about 1-1.5 mbps.
     
  5. twistedsense

    twistedsense Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    I'm assuming step 7 needs to look like this 0.0.0.0, right?
     
  6. speeder760

    speeder760 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    238
    Likes Received:
    21
    Yes lol, ill go fix that
     
  7. shadow22

    shadow22 Member

    Joined:
    Jan 19, 2011
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Must your phone be rooted to do this?
     
  8. speeder760

    speeder760 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    238
    Likes Received:
    21
    The only part that requires root is getting your msl.
    But a way to get around it is by calling sprint and asking them what it is.
     
  9. golfer1231

    golfer1231 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 19, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Thanks Speeder760
     
  10. twistedsense

    twistedsense Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    Thanks for the guide speeder760. And thanks to rawdog2000 and quadanar that too.
     
  11. speeder760

    speeder760 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 7, 2011
    Messages:
    238
    Likes Received:
    21
    No problem guys;)
     
  12. petetheqreat

    petetheqreat Member

    Joined:
    Mar 22, 2011
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    when i use connectbot it says to put host name ? what do i put ?
     
  13. Cooper271

    Cooper271 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2011
    Messages:
    386
    Likes Received:
    52
    You put the IP address of your phone I believe. At least, that's how WinSCP worked..... I'd personally do step 1.5.2 Much easier
     
  14. nstg8r

    nstg8r Well-Known Member

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Messages:
    279
    Likes Received:
    20
    calling sprint was the easiest for me
     
  15. twistedsense

    twistedsense Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    So will flashing different ROMs change these values? Or do they stay the same no matter what? I ask because I currently have Platium EB28 ROm and I cant get back into the ##3282# menu. It refuses to go there. I type it and after typing the last # the numbers just go away and i am not reroutedd anywhere.
     
  16. frenchconnect

    frenchconnect Member

    Joined:
    Apr 24, 2011
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    ok im in alogcat..u say a 6 digit num. in black?....i see two different 8 digit numbers in black.. & a 4 four digit in green but no 6 digit number...which is the msl?
    the numbers look like this:
    black=45b8f400 & 45bd9088..........green=2186
     
  17. lilparker2009

    lilparker2009 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    78
    Likes Received:
    3
    I wouldn't if I was u it actually made my 3g slower
     
  18. twistedsense

    twistedsense Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    I made the changes but wanted to go back in there and cant. The ##3282# is not working since I did it. Using vampirefo's EXT recovery, 2.0.9 kernel and platinum Rom. Any ideas?
     
  19. lilparker2009

    lilparker2009 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 24, 2011
    Messages:
    78
    Likes Received:
    3
    What do u mean its not working?
     
  20. twistedsense

    twistedsense Well-Known Member

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    75
    Likes Received:
    0
    I made the original changes as mentioned by speeder760. It seems faster to me but I wanted to revert to the original settings again to test it more. However when I enter ##3282# nothing happens. It literally disappears from the screen.
     
  21. twistdshade

    twistdshade Member

    Joined:
    Nov 15, 2011
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    After I entered the incorrect code once, the ##3282# feature locked up for me. It unlocked as soon as I rebooted the phone.
     
  22. eplanajr

    eplanajr Member

    Joined:
    Dec 1, 2011
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Thanks guys for this.
    Before: 299 Kbps UP / 533 Kbps DOWN
    After: 408 Kbps UP / 805 Kbps DOWN

    That's with 3-4 bars of signal.
     
  23. sr17091

    sr17091 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    153
    Likes Received:
    46
    will this also work for the transform ultra?
     
  24. JFss76

    JFss76 New Member

    Joined:
    Jun 9, 2012
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Nice it worked on my Samsung transformers for boost mobile. Thanks
     

Share This Page

Loading...