Favicon change


Last Updated:

  1. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    May i suggest that you change your favicon to something more suitable to the site? The vbulletin image is a bit of an eye sore. they are already advertised in your footer.. thats enough lol

    Also it would be nice if you can add a facebook and say a twitter image in the postbit that would lead directly to someones profile. similar to the yahoo, aim, etc that show up when you add the info in the cp.. I know they have the addons cause i ahve them on my forum.. got it from vb.org
     

    Advertisement
  2. VvWolverinevV

    VvWolverinevV Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I second the request to use the phandroid favicon for androidforums.com :)
     
  3. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    thirded
     
  4. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    its a very simple modification that takes just minutes to do
     
  5. Seth

    Seth Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Fourth'd. Simple changes that would be nice to see.
     
  6. agent0014

    agent0014 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    1
    preemptive srike: Firefox users, if the mods make the favicon change, you're going to see the old one until you make some changes. Check this out:

    Manually refresh favicon.ico files in Firefox 3



    We ran into this issue at my company (we do web services for various telecomm companies) and it was a real pain figuring out why half our users weren't seeing the new favicon. Hope this helps.
     
  7. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    didnt look at your link but simply erasing your cookies related to this site fixes it... or refreshing like 15 times..lol
     
  8. AndroidEd

    AndroidEd Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Yes, clearing cookies, will make it appear!
     
  9. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    for ff when im working on sites and i do a favicon i just go to domain.com/favicon.ico and do a hard refresh (ctrl+f5) and it works fine.

    I think Rob and Phases are very aware of all these "small/easy" jobs and tweaks for the site, having talked to them i think they are waiting for the bugs to be squashed in vb4.0 so they can do an upgrade then look at doing all these tweaks.

    Sure something like a favicon won't change between version but most other things will and i dont think they want to duplicate their work.
     
  10. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    there are many different site that will resize your current logo and you save the image change it to the proper code. then just add it to your root folder through ftp. very simple
     
  11. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    i make most all my favicons from scratch with ps. like i said above though merf, these guys are trying their best to hold off to see what is going on with 4.0. i actually made custom statusicons and sent them to Rob to upload and that was what i got from the convo, and it is very understandable.
     
  12. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    yes i guess you are right... 4.0 is a whole new ballgame. but the favicon in my opinion shouldnt be effected. maybe im wrong
     
  13. agent0014

    agent0014 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    1
    tested the cookie thing to refresh favicon in FF 3.5.5 and it's 0 for 2. Cleared cookies for both sites and restarted my browser, and I still see the original favicon. The team here at my company is a pretty intelligent group (bunch of senior-level web techs), so I was pretty sure that the solution wasn't so simple... definitely not working for me. Maybe when I have some more time I'll try the more involved solution listed in that post above.
     
  14. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    thats because they have changed the favicon yet.. for some reason
     
  15. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    did you try just going to the direct path of the favicon and then hard refereshing? works every time for me.

    now the icon in the bookmarks bar is a tad more difficult, but should change with a browser restart.

    many people are proponent of adding the favicon coding to the page but i see it as unnecessary unless you want to use a animated favicon or something like that.


    edit to add: i thought he was testing on a different site or something, but yeah, they have not changed it yet....lol
     
  16. Phases

    Phases Community Manager Administrator

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    8,499
    Likes Received:
    18,874
    Listen. I realize it's a "very simple modification that takes minutes to do". I've done this before. However - I have a ridiculous to-do list right now with far more important things on it than a 16x16 pixel image.

    I've also been told to hold off on a number of things due to the possible 4.0 upgrade - a lot has been put at the bottom of the list. Yes the upgrade to 4.0 shouldn't affect a favicon and if it did, it's still quick to fix.

    Yes, I could have been halfway done by the time I finished typing this, I know. We will get to it when we get to it. Or not.

    Thanks for the feedback.
     
  17. agent0014

    agent0014 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    394
    Likes Received:
    1
    I wasn't talking about this site, I tested two sites, one of them my company's internal wiki, with the cookie method. Neither refreshed, I still have the old favicon on both. Hopefully it's more simple if/when this site changes theirs, but I can't imagine any functional difference on the browser end between my company wiki and other sites that would mean a different experience.
     
  18. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    understood my brotha.. i lol'ed when i saw that
     
  19. Seth

    Seth Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Phases, I respect all the work you do, but I am telling you that an upgrade to vB4 would be the worst mistake of your webmastering career. :p

    It wouldn't be a good idea man.
     
  20. Phases

    Phases Community Manager Administrator

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    8,499
    Likes Received:
    18,874

    That's what we're hearing. :( Which sucks because I was really looking forward to it. We're going to test it on other sites before AF..
     
  21. Seth

    Seth Active Member

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    I recommend keeping the latest 3.X.X build and if you ever do have to move on, IPB is the correct route. vBulletin is no longer the same. All the developers are new, every single one of them. 4.0 is horrible. I'm keeping all my sites on 3.X.X and once I can't keep it stable anymore, I'm off to IPB (which I use a lot aswell, it's great). 3.X.X is better than IPB, but once 4.0 comes out, IPB has the win.
     
  22. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    i agree... but not our choice
     
  23. VvWolverinevV

    VvWolverinevV Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    These are both obnoxious replies. Check yourself: you're in a forum maintained by these guys presumably because you like it, but you're telling them the opposite with these posts. C'mon now, learn the difference between a request and whining.
     
  24. BiGMERF

    BiGMERF Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    6,079
    Likes Received:
    267
    what? who is whining, this was an unprovoked and senseless attack. give me a break. i own a vb forum as well and was just stating my opinion. Am i entitled to that? or is that called whining these days?
     
  25. Phases

    Phases Community Manager Administrator

    Joined:
    Sep 9, 2008
    Messages:
    8,499
    Likes Received:
    18,874
    Done
     

Share This Page

Loading...