1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Few questions regarding Galaxy 551General


Last Updated:

  1. cute_vijch16

    cute_vijch16 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hello Frds,

    I am new with Galaxy 551. I have few question reg that:


    1. How can we choose where to install the application, since by default application are installing on phone memory. I want to have them on SD Card. Is it possible?
    2. Do we have any free application which will monitor the Internet Usage i.e. Mobile Internet (Vodafone India). Currently m using 3GWatchDog.
    3. Do we have any free application for monitor the call, SMS etc?
    4. How to toggle between 2G and 3G network very fast. Do we have any widget for this?
    5. How can we expand mobile's battery life?
    6. I don't want to make SYNC google mails but want to use g-talk. But whenever connected to Internet, google mails are automatically try to get sync. How can I disable mails?
    7. Do we have any video player which supports all formats like flv,mkv etc?
    8. If we uninstall any application, do we having any tmp files in phone memory. How can we delete those?
    9. How to access phone memory and its contents?
    It would be great help from you all.

    Thanks in anticipation.
     

    Advertisement
  2. karandpr

    karandpr Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    1,815
    1.Transfer the apps via Manage application.
    Note : Not all applications can be saved in SD card
    Apps cant be installed on SD .

    2.NetCounter

    3. Didn't get what exactly you expect

    4.JuiceDefender works fine

    5. Dont use data connection ,dont use 3G ,wifi,bluetooth,.Underclock the processor to 160MHz ,become a monk and pray in himalayas.

    6.Disable Auto sync in the Settings -> Account and Sync menu.

    7.Rock player and mobo player can play flv and mkv.BUT 551 cant HANDLE flv and mkv .MKV -480p stutters and audio mismatches. Some flvs has video-audio mismatches. AVI-640 p stutters but has audio and video in sync.Rmvb stutters and has mismatches.rm works just fine.Processor is weak.
    Moral of the story: Convert videos and add to your phone.

    8 and 9 : NO
    Accessing internal memory is tricky and dangerous.A basic command over Terminal is necessary.You need to root your phone before accessing the ROM.


    Welcome to the forum :)
     
    yanndroid likes this.
  3. yanndroid

    yanndroid New Member

    Joined:
    Apr 27, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    For the first point i use the app app2SD which help greatly for this process.
     
  4. cute_vijch16

    cute_vijch16 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Thanks a lot for the useful information.

    Reg #3 - I have a software named DROIDSTATS, this is very useful application for managing call and sms. It is having counter for sms and calls. Very useful application. Just want to do we have such other application.
     
  5. karandpr

    karandpr Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    1,815
    What I meant was I didn't know what exactly you wanted. :).There was a beta app I used a while ago which gave you stats on how much time you talked to a particular number/contact ,how many sms were sent by a particular no. and so on.Will notify you if I got the name.
     
  6. cute_vijch16

    cute_vijch16 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    How can I see the 3G Icon while am using 3G services on Galaxy i5510? As the same icon can see on Nokia N73 but when I inserted SIm into Galaxy not able to see 3G. Please suggest.
     
  7. karandpr

    karandpr Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    1,815
    On top right corner
    going right to left
    you have battery indicator,signal strength ,3G/H(HSDPA) or E (Edge) icon and then the silent indicator.
    OR

    Try *#*#2263#*#*
    Enable all in WCDMA
     
  8. cute_vijch16

    cute_vijch16 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Do I need to check "Data Enabled" in setting as on top right corner I can see Signal Strenth (Without 3G/H/E), Battery Indicator and Time. Currently "Data Enabled" is not checked. If I do checked the "Data enabled" then will be charged for using mobile internet.I just want to see 3G network with 3G icon.

    I tried *#*#2263#*#* and enabled all WCDMA but in that case too I am not able to see the 3G over there nearby the Signal Strenth.

    And when we search for netwrok, then also we are not able to see any Network Prefix by 3G.
    Please advice what need to be done here.
     
  9. karandpr

    karandpr Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    1,815
    Yes you need Data Enabled checked :)
     
  10. cute_vijch16

    cute_vijch16 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Does that "Data Enabled" means 3G access/network? Dont I charged for mobile internet in that case?
     
  11. karandpr

    karandpr Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    1,815
    Depends on your network provider.Unless you download anything or try to access internet,You wont be charged with anything.
    Data enabled means 3G in 3g mode and EDGE in 2G mode.:)
     
  12. cute_vijch16

    cute_vijch16 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    But in Nokia Mobiles, we do have 3G Icon by default whether we are using internet/GPRS or not. Its bit confusing that if will charged or not if making enabled the data in our galaxy. -:( bit disappointed.
     
  13. karandpr

    karandpr Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    1,815
    Perfectly Not !!!!.Nokia doesnt give you an option for 3G/EDGE or WiFi .If by accident you access a website/link you will be charged with the Data charges .
    Whereas Samsung provides you a control over the data connection.I mainly use WiFi for accessing market and emails so the data transfer is switched off.
    An icon makes no difference to me.You will only be charged if you access data i.e if you keep data enabled and browse website,access emails or use an app which connects to internet.If you dont do anything you wont be charged.
    Nokia N73 is a simple phone whereas 551 is smartphone.
    My friends used to create blank profiles in Nokia just so they dont connect by mistake
     
  14. Navasai

    Navasai New Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hello frnds
    I am new with Galaxy.. so i have some doubts
    1. How can we copy contacts from SIM card into 551??
    2. Some times my phone restarts automatically, do you know y??
    3. My battery charges upto 88% only, is there any ways its capacity increases?

    Thanks in advance
     
  15. karandpr

    karandpr Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    1,815
    1.)Contacts->left button ->Import/Export ->Import from SIM card
    2.)Go to care centre and have it replaced/repaired.There was a bad batch of 551's and your's is one of them!!
    3.)Go to care centre and have it replaced/repaired.There was a bad batch of 551's and your's is one of them!!
     
  16. mahni1390

    mahni1390 Banned

    Joined:
    Jun 23, 2011
    Messages:
    76
    Likes Received:
    4
  17. cute_vijch16

    cute_vijch16 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Hello All,

    I am having Galaxy 551.
    I want to use my Laptop's internet over my android. I tried to do it via WIFI but I am not able to see the WIFI of my computer on mobile after enabling it and vise-versa. Please let me know How can I do this?
    I am using a Reliance 3G data card too. So let me know how can I use this as Internet on Mobile via anything Bluetooth/WIFI etc.

    Thanks a Lot
    Vijesh
     
  18. cute_vijch16

    cute_vijch16 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Please let me know about that application as said by u. :)
     
  19. basma

    basma New Member

    Joined:
    Jun 1, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Hi all,

    I have gakaxy 551 and I tried to use skype video calls but it didn't work :(
    I have the latest version of skype for android.
    I tried to change settings but I didn't find when i have to enable video calls.

    Thanks to help me with this issue.
     
  20. karandpr

    karandpr Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    1,815
    What connection do you have for skype ?
     
  21. eko24v

    eko24v Member

    Joined:
    May 27, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    It can be connection as you said, but from my experience with 551 some programs would stop working after they got updated, wierd though.
     

Share This Page

Loading...