First compcache rom?


Last Updated:

  1. kam187

    kam187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    46

    Advertisement
  2. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    can you elaborate on what compcache is exactly?
     
  3. kam187

    kam187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    46
    compcache - Project Hosting on Google Code

    "This project creates RAM based block device (named ramzswap) which acts as swap disk. Pages swapped to this disk are compressed and stored in memory itself."

    There's good arguments about why SWAP to sdcard is good and bad, and equal arguments as to why compcache is good and bad. Most are pretty obvious. In reality what works best depends alot on the specifics of the hardware.

    Personally i've found compcache works alot better on embedded devices. (We develope alot of embedded devices at work :)
     
  4. kam187

    kam187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    46
    Wow its such a slow download from that site. And i keep getting phone calls. I need to find an update window.. or quit work lol
     
  5. Cougar

    Cougar Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    420
    Likes Received:
    16
    That's full of win. Let us know how you get on with it dude.
     
  6. kam187

    kam187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    46
    I expect the Hero one to be slow, but the light one should be fast. There's quite a few other customisations there. I'll keep you update how it goes.

    I'm trying the Hero one first.

    EDIT: This V4 recovery image is very very good, got alot of options. Looks like they now backup your google apps before the custom rom, so they dont get hassle from google about distributing their apps. Almost updated...
     
  7. kam187

    kam187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    46
    First impressions. Not bad, not bad at all. It looks very pretty lol.

    It doesnt actually feel much slower than I5 stock actually. I think I might just stick to this hero one.
     
  8. Cougar

    Cougar Well-Known Member

    Joined:
    Aug 28, 2009
    Messages:
    420
    Likes Received:
    16
    Cool.

    Presumably there's no HTC apps in it, like the 'social' features etc?
     
  9. kam187

    kam187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    46
    Check out the apps section of the first post:

    UPDATE - BETA 2: SAMSUNG Galaxy ROMS: GALAXO & GALAXHERO - HDblog - Forum

    The main widgets like social, people etc would require installing alot of the frameworks and would eat up alot of ram. Its possible but probbaly not worth it.

    The keyboard isnt too bad either. I think its just a skinned normal one. I5 has improved the keyboard alot tho.
     
  10. z0mbi3

    z0mbi3 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    scratch that other stuff prior to my edit, just me being half asleep and not following instructions correctly!

    Kam187, is this rom in english?
     
  11. kam187

    kam187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    46
    Does your recovery look like the one on the screenshot or do you have the mini recovery?

    You're supposed to push the rectools files to your sdcard. I found this way is alot easier:

    - Boot into whatever rom you have running, connect to the pc, and mount the internal storage (drop down the notification bar and click the 'usb connected').
    - Copy the RECTOOLS.tar.gz file the root of the internal storage
    - Copy the update.zip to the root of the internal storage
    - switch off the phone, then boot into fastboot (call button + power button)
    - flash the recovery image over

    fastboot flash recovery recovery.img

    Now the rest all from recovery:
    - Reboot into recovery (volume down + call button + power)

    - backup g.apps
    - wipe/factory reset
    - apply the update.zip
    - restore g.apps
    - reboot

    all done
     
  12. z0mbi3

    z0mbi3 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Yeah I'm well on my way now, 0.4 is on there fine and gapps are backed up.

    Only problem I am having though is I can't find a link to the rom in the OP of that thread, I'm logged in and everything.
     
  13. kam187

    kam187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    46
    Open the text file right at the bottom and its in there.
     
  14. z0mbi3

    z0mbi3 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    That's the problem, I'm not seeing the txt file but I am logged in :confused:
     
  15. tsphere

    tsphere Well-Known Member

    Joined:
    Oct 4, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    4
    yep, it appears the link is not yet available. he says in it hopes it will be available this weekend. hope it will be available even sooner.
     
  16. kam187

    kam187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    46
    He put the link up, but then removed it about an hour ago. Something must be wrong - a bug probably.
     
  17. kam187

    kam187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    46
    So i rebooted it about half an hour ago and just left it alone. I just got an SMS and went to reply and holy cow the keyboard is lightening fast and responsive. I flipped my finger as fast as i could over every key and it easily kept up.

    I think i'm keeping it on this rom, just for that reason!

    EDIT: Still a very small lag in the browser when typing into google (with google auto suggesting in the drop down). Very impressed so far tho
     
  18. z0mbi3

    z0mbi3 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    105
    Likes Received:
    0
    Apparently there's going to be an update with a few suprises very soon, so fingers crossed :D
     
  19. Andronix

    Andronix Well-Known Member

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Messages:
    676
    Likes Received:
    16
    kam, how is compcache working? can you please try the following: open 3 heavy web pages, minimise browser, open gallery and messaging, go back to browser. does it refresh those 3 pages from the internet or you can browse them instantly?
     
  20. kam187

    kam187 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2009
    Messages:
    1,320
    Likes Received:
    46
    I opened engadget, bbc news, slashdot, and did as you said.

    No refresh when i went back to the browser.

    EDIT: taskiller showed 13mb free
     
  21. Andronix

    Andronix Well-Known Member

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Messages:
    676
    Likes Received:
    16
    uh, thank you muchos, updating tomorrow :)
     
  22. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    the wipe factory reset in recovery
    is that a full drive clearout or does it do the same as a factory reset in settings?
     
  23. Anaethelion

    Anaethelion New Member

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I currently am one of the testers of this rom.

    We were so happy to have something really stable that we released a little bit too quick. There are some malfunction with ext4dev plus minors things to correct before it can be really stable.

    The rom features a lot of stuff but the more impressive one is a fully working wifi tether.

    If you have any questions feel free to ask i'll try to answer as quick as i can !

    The wipe in the recovery only erase /data and stuff from applications, it doesn't erase the internal 7go nor the /system.
    But with the new rom it's not going to work cause to save space in /system all the /system/app are on the /data partition with a symlink.

    If you use it with a standard samsung rom it acts exactly as the default wipe and brings back the phone to clear state before customisation.
     
  24. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    ive just ordered a class 6 microsd to test out the abilities of compcache
     
  25. Anaethelion

    Anaethelion New Member

    Joined:
    Jul 28, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    You don't need to have a microsd card to make compcache working, the microsd is relevant only if you want to add a swap partition to the pre-existing compcache.
     

Share This Page

Loading...