Foxfi certificate and passwordSupport


Last Updated:

  1. jetguat

    jetguat Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    287
    Likes Received:
    14
    Installed foxfi and was gonna start it for the first time. Like one my bionic or said I needed to install a certificate and that a password of pin might be needed. On the bionic after doing that I could not disable the screen lock without uninstalling.

    Who installed foxif. Was a screen lock password or pin needed. Is there harm in installing the certificate?
     

    Advertisement
  2. MrClean

    MrClean Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    274
    Likes Received:
    73
    Launch FoxFi, hit the menu button --> hashcode, then type in "nolockscreen" without the quotes. You still have to install the certificates, but that will bypass the required pin/pattern lock screen.
     
    Rixx247, KOLIO, toptobottom and 2 others like this.
  3. jetguat

    jetguat Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 18, 2011
    Messages:
    287
    Likes Received:
    14
    Awesome. That worked. In fact I didn't knowingly install the certificates. I canceled the certificate install, entered hash code and the hit to activate hot spot. Got the known VzW subscription screen and hit the home button to go around it. And the hot spot appears to be up. Need to test.

    muchas gracias!!
     
  4. MrClean

    MrClean Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    274
    Likes Received:
    73
    No problem, just glad to help what little I can from time to time. :)
     
    Rixx247 likes this.
  5. kathayes

    kathayes Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    203
    Likes Received:
    7
    I have been using FoxFi with my Note2 and now Note3 and all of a sudden it is asking me to install a Certificate to open a VPN connection.

    1. Why is it asking to install a certificate to open a VPN?
    2. When I launch it, it asks me to click a checkbox agreeing that I trust it so I can open a VPN connection. Nothing happens at this point when I click on the menu button.

    Thanks for any help.
     
  6. MrClean

    MrClean Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    274
    Likes Received:
    73
    Try opening the app, but don't check the 'hotspot' box. You should be able to hit the menu button and follow the instructions above without installing the certificates.
     
    kathayes likes this.
  7. kathayes

    kathayes Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2012
    Messages:
    203
    Likes Received:
    7
    What is the certificate even for and why does it want one now, when it never did before?

    Thanks.
     
  8. MrClean

    MrClean Well-Known Member

    Joined:
    Jan 27, 2010
    Messages:
    274
    Likes Received:
    73
    I'm not sure. I know with a VPN running, it will 'hide' what you are tethering. So let's say you are using a laptop/desktop computer, your carrier, if they want to can look to see if your browser is a mobile or desktop version.
    I'm still not sure if that's the true reason that they added the VPN and certificate stuff.
     
    kathayes likes this.
  9. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations! Moderator

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    11,050
    Likes Received:
    9,071
    Used it for the first time today. Very nice app to have around! :)
     
  10. darkcyber

    darkcyber Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    1,608
    Likes Received:
    151
    So, we can use this like we use to use the hot spot tethering on our custom ROM's on the Nexus? I.e. don't have to pay the extra vzw charge to tether?

    Well, tried the above and after I enter nolockscreen it will then not ask or try to install the certificate and when I try to turn on hotspot I get vzw sub pop up
     

Share This Page

Loading...