Fresh 2.0d is a little laggy


Last Updated:

  1. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    not sure if i did anything wrong, but it appears my hero isn't running as quick/smooth as others on here after flashing with fresh 2.0d.

    also, the battery life isn't much noticeably better for me...

    are there any settings/tweaks i need to take care of?
     

    Advertisement
  2. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    for what its worth, i attempted to set autokiller to aggressive, but it doesn't do anything - i just end up having to force close it.
     
  3. pbp776

    pbp776 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    2
    You might have to reflash it again to see if might help. My battery life is better after Fresh 2.0d. With light usage I get around 36+ hrs and moderate usage I might get between 18 - 24 hrs imho good for me.
     
  4. NYCHitman1

    NYCHitman1 Gun for Hire Developer

    Joined:
    Oct 16, 2009
    Messages:
    6,537
    Likes Received:
    1,738
    I'm truly puzzled how you pull that off. I can barely get 10 hrs out of my battery.
     
  5. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    I get great usage out of mine as well.. yesterday, made a few calls, nothing over 10 minutes per call (4 calls..) sent and received about 40 texts. checked a couple webpages.. checked weather.. after 15 hours of use, I still had 60% of my charge remaining. that's normal for me.. but I do have an Airave and have 6 bars in my house..
     
  6. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    been unplugged for 2 hours, and i'm at 67% battery life.

    i've been in class for an hour and a half of that, not using it at all.

    i think the battery life is worse with fresh, and like i said, i find it more laggy than stock 1.5...

    any suggestions?
     
  7. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    have you setup autokiller? if not, set it for either moderate or aggressive (I use aggressive settings). make sure you don't have Setcpu or overclock widget installed. both will cause slowness.

    as far as battery life.. what kind of signal do you have? a lot of schools get very poor signal due to the construction of the building. if you get 1 bar, or if you have a high TWS (Time Without Signal) you will eat up more battery due to the phone trying to boost it's power to reach a signal.

    to check TWS, go to menu>settings>about phone>Battery>Battery Use>Cell Standby you can also see if anything is running and using a lot of CPU time from menu>settings>about phone>Battery>Battery Use

    or download spare parts from the market and see what is using most of the CPU or battery
     
  8. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    autokiller wont' run on my phone for some reason. it will open, i'll try to click aggressive, and it will go to a black screen that says "SU Request" in the top left corner...and it just sits there until i force close.

    as for the weak signal, that was definitely it. i was in the basement of the building during that class and typically get a very weak signal.

    what do you think would be causing autokiller to do that?
     
  9. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    Anyone know why autokiller would just lock up every time I run it?
     
  10. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    do you have USB Debugging turned on? if not, turn it on so SU can run properly. if you already have Debugging turned on, then reflashing Fresh 2.0d might be needed
     
  11. pierceNKC

    pierceNKC Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 26, 2010
    Messages:
    96
    Likes Received:
    0
    that was it - thanks!
     
  12. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    glad to be of assistance...
     

Share This Page

Loading...