Fresh 2.1.1 vs Fresh 2.1.2 hmmmmm


Last Updated:

  1. jeffreynothing43

    jeffreynothing43 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    337
    Likes Received:
    5
    hey anyone out there.

    i am curious if anyone can tell me the advantages and disadvantages of these two roms in a straight forward manner.

    i flashed both and noticed that the keyboard in 2.1.2 was slower, coming out of apps i'd get a 'loading' screen sometimes, i lost like 50 plus MB memory, AND there was no haptic feedback in dialer, and when on the phone i had to press red button instead of any button to get a screen.

    i read flipz notes, but i'd like a user friendly answer on why 2.1.2 is actually worth using over 2.1.1.

    any opinions welcome.

    thanks!!

    dave
     

    Advertisement
  2. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    2.1.2 is more stable, more complete and is deoxed. It can be themed and more.

    I ran 2.1.1 but upgraded to 2.1.2. Couldn't be happier :)
     
  3. jeffreynothing43

    jeffreynothing43 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    337
    Likes Received:
    5
    what's up with the huge loss in memory? have you experienced text lag with .2?
     
  4. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    Ok, as stated in the release notes, this ROM does use up more memory as it is deoxded. To be honest, I could care less. There are a ton of people that are obsessed with "stats," like "I need x free memory" or the like. To be perfectly honest, I ran Fresh 2.1.1 and now I run 2.1.2. I haven't had any issues with it having less memory. I once used an app called SysTray. It displayed Free memory and RAM. I found myself constantly checking it to see where I was it. This became more of a hassle and fixation than anything. I have removed that app and haven't used it for a good while now. I have found that if you let the phone run as it is meant to, all works out just fine. This applies to task killers as well.

    As for lag, I don't have any.
     
  5. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    Furthermore, if you are curious and want to know more, I recommend talking to 330D. I recently helped him get from 2.1.1 to 2.1.2. He might have some good "experiences" to share with you.
     
  6. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779

    Funny you should mention.... I was just gonna say that 2.1.2 is excellent. I was running 2.1.1, and kinda hung up on it because it worked so well, but wanted to be able to flash the vanilla lockscreen. Soooooo, I tried 2.1.2, and had a couple small issues getting it to work, but with a minor amount of effort, 2.1.2 is way better than .1.1. It is quick, customizable, and Launcher Pro is worth the swap by itself. I thought that I "needed" sense, but since running LP, I wouldn't buy another sense phone. It is a different animal all together. I love how it integrates the app tray into the home screen. It looks a lot less cluttered, and it is so cool how the home screens will rotate! I love 2.1.2, and am very glad I switched.:D
     
  7. jeffreynothing43

    jeffreynothing43 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    337
    Likes Received:
    5
    cool man. :)

    i was just messing around with the htc ime mod keyboard... what are your thoughts on that verses touch input?

    how do you flash the vanilla lock screen? please...thanks.
     
  8. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779

    I use swype. I wouldn't use any other keyboard.

    As far as the lockscreen, just like a rom. Put it on the root of the sd card, reboot to recovery, flash zip from sd. (Always after a nandroid backup)

    there is an su fix you need to flash, in order to keep everything working correctly. You can find all you need, here:

    Download: Fresh Rom 2.1.2 Geek For Me – Sprint Evo 4g & CDMA Hero
     
  9. littlewhiteowl

    littlewhiteowl Active Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    9
    Would someone direct me to the instructions for the Fresh update? I'm on Sprint HTC Hero with Fresh 2.0d since May 7. I'm loving it, but thought I would come in and see about updates. Thank you so much!!!
     
  10. 330D

    330D From My Cold Dead Hands VIP Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    2,863
    Likes Received:
    779

    Download the rom and the su fix/ vanilla lockscreen (if you want it) from the link above, reboot to recovery, do a nandroid backup, Then flash the rom, the su fix from zip, just like you did to get 2.0d on your phone.
     
  11. littlewhiteowl

    littlewhiteowl Active Member

    Joined:
    May 8, 2010
    Messages:
    35
    Likes Received:
    9
    Thanks, 330D! What is "su" fix?

    So I do exactly what I did before, wiping everything and basically starting over? I used some forum directions and also watched a youtube video to get through it, and had to do it a few times. I hope it goes more smoothly this time. :)

    Thanks.
     
  12. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    For those looking to upgrade/flash new, here is what you do:

    Follow the instructions as before if you have already flashed a ROM. If not, read up on the tutorials. After you have flashed Fresh 2.1.2, look further down on the thread about it. You will see the SU fix is right there with it :). It even links you on where/how to get/do it.
     
  13. themadgreek187

    themadgreek187 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    1
    i tried 2.1.2 and was working well UNTIL i setup my exchange account on it. then i get boot looped. any ideas?
     
  14. sarspants

    sarspants Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    111
    Likes Received:
    6
    Anyone getting varying battery life with this ROM? Yesterday I unplugged around 7:30am and was down to 17% by 1:00am the next day. But some days I'll unplug around 9:00am and be down to about 55% at 11:00pm (4.74% drain per hour vs 3.21%) with very similar use. Spare parts and running services doesn't show anything out of the ordinary and I never had bad battery life back in the fresh 1.1 or 2.0d days.
     
  15. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    Don't use it for my work phone, so can't help you there.

    No battery issues at all. I suggest checking out settings>about>battery and check and see what your Time Without Signal is. Otherwise, you already checked spare parts as you stated. I have had no battery problems unless I'm in a poor coverage area, which of course will drain your battery faster.
     
  16. themadgreek187

    themadgreek187 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    1

    ok then. guess its back to 2.1.1or aloysius 2.1
     
  17. sarspants

    sarspants Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2009
    Messages:
    111
    Likes Received:
    6

    Time without a signal is usually around 6%
     
  18. chuhsi

    chuhsi Well-Known Member

    Joined:
    Dec 30, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    5
  19. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
  20. themadgreek187

    themadgreek187 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 29, 2010
    Messages:
    72
    Likes Received:
    1
    sure i'll try it. not sure how to go about getting a debug log from a phone. i'll google.
     
  21. ccapasso

    ccapasso Well-Known Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    1,127
    Likes Received:
    278
    If you have Fresh Kitchen I believe there is a debug option on there.

    Not 100% sure but there might be.
     
  22. toomuchgame441

    toomuchgame441 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    1,081
    Likes Received:
    78
    I dunno, I tried 2.1.2 twice and it just didn't work for me. It was laggier than 2.0d which I love. The only huge plus is that the keyboard was better on .2
     
  23. NotSure

    NotSure Member

    Joined:
    Apr 30, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0

    I put the same keyboard from .2 on 2.0d
     

Share This Page

Loading...