Fresh Evo 0.5.3 - Continual Reboot


Last Updated:

  1. QuadrupleDeke

    QuadrupleDeke Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I had Fresh 0.2 on my Evo, and now I'm trying to flash Fresh 0.5.3

    I get through all the steps (ClockworkMod recovery, wipe data, wipe cache, install zip, reboot), but then the phone keeps loading the white HTC EVO 4G screen for a few seconds, then rebooting.

    Does anyone have any ideas on what I can do?
     

    Advertisement
  2. pwabbit

    pwabbit Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    502
    Likes Received:
    60
  3. QuadrupleDeke

    QuadrupleDeke Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
  4. Sprockethead

    Sprockethead Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    13
    Do you happen to have a backup of a previous version?

    He says somewhere in the intro that if you are stuck in a boot loop, you have to use Amon's custom recovery instead of clockwork. I tried that, and it was a downward spiral. Before my phone got too far gone, I restored it to factory using HTC Sync. Then I just started over again using the Simple Root. [Program] SimpleRoot .1 ---- 3 Click Root w/ nand unlock!! - xda-developers It worked perfectly.

    I am never again going to type an adb command to update the phone. I'm just going to use the 1-click tool. I suggest rebooting into a backup if you have one, and then just using the tool to "re-root" your phone.

    Although take my advice with a grain of salt, as I know nothing about partitioning. That might change your situation somehow.
     
    QuadrupleDeke likes this.
  5. QuadrupleDeke

    QuadrupleDeke Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I don't have a backup. How do I go about restoring it to factory using HTC Sync? Thanks.
     
  6. Sprockethead

    Sprockethead Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    13
    Download the two files in this post: How To: Unroot the HTC Evo | TheUnlockr

    Uninstall HTC Sync if you have it installed on your machine. Then install the version you just downloaded. I think you have to do this to make sure the drivers are the ones that the .exe needs.

    Then double-click the .exe that you downloaded (the second file of the two). It will automatically bring your phone back to factory settings.

    The problem is that you will lose EVERYTHING on the phone.

    However, am I correct that you can't even make a call on it right now, though? Like, it won't boot up at all? Because this might not be possible to do if you can't boot your phone.

    If you CAN boot your phone, then it's probably possible to back up a lot of your stuff.

    Keep in mind that none of this will touch the SD card. All that is safe.
     
  7. QuadrupleDeke

    QuadrupleDeke Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    It won't boot all the way right now. It gets to the white HTC Evo 4G screen and then reboots again. Over and over. It doesn't sound like this method will work.
     
  8. Sprockethead

    Sprockethead Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    13
    Ok. Do this. Pull the battery out. Then put it back in. Hopefully, the phone will not restart itself into the loop. If it does, then pull the battery out and try again. One time you do it, it should just stay off, at least it did for me.

    Then, instead of hitting the power button to turn it on, hold the down volume down and then hold the power button down. This will put you into the recovery screen.

    Once you are there you are going to have to plug the phone in and do some fancy stuff, but I figure if you got far enough to get the ROM on there in the first place then you probably know all of that.

    Once you are there, you have to plug the phone into the computer and run the recovery-windows.bat file. Do you have that file? That should allow you to use the phone as an external hard drive. Then you would put a different ROM (like 0.3) on the SD card by using windows explorer (i'm just assuming you use windows). Then from the recovery screen you would load up the new rom.

    OR... if you have an external microsdhc card adapter so that you can manipulate files on the SD card straight from your computer that would make things MUCH easier. Do you have one?

    If all of the above just sounds like gibberish, just let me know. We can work around it by starting more slowly.
     
    QuadrupleDeke likes this.
  9. ThisIsAnfield1

    ThisIsAnfield1 New Member

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    2
    I'm in this guys same situation. Where/how do I find recovery-windows.bat? When I try to reboot system now the phone loops at the white evo 4g screen continuously. Clearly I screwed up somewhere along the way, and if anyone can help out I'd really appreciate it.
     
  10. sheizer7

    sheizer7 New Member

    Joined:
    Mar 4, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I'm having a similar problem. I was using NONSense4.3.1 with Clockwork Recovery. When I decided to flash to Fresh I wiped my SD card, Davlik cache, factory data reset, created my nands, etc...I used the proper procedure to the T. I then flashed Amon Recovery to my EVO, and after that I flashed Fresh to it. Now all I get is a continual loop of the penguin looking thing and Andy sliding across the screen saying "FRESSSHHHHHHHHH" I was able to flash NONSense back to my phone, but I still would like Fresh.

    Anyone have any ideas as to what is going on? I have read all of the related threads and I cant find someone having the same problem. I dont want to brick my phone (not very experienced with rooting) by using the adb command, because with my luck that would happen.

    Any help would be appreciated

    ***UPDATE***
    I reflashed NONSense and then Fresh and it booted perfectly. Problem Solved!!!!
     

Share This Page

Loading...