Front facing camera doesnt work...Support


Last Updated:

  1. 3ricG

    3ricG Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    215
    Likes Received:
    9
    My forward facing camera does not work. Every time i switch to it, it force closes. Is there anything I can do to fix this?

     

    Advertisement
  2. Pretkomel

    Pretkomel Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    230
    Likes Received:
    13
    I saw this problem somewhere. If I remember well, clearing cache/data fixes it. Not 100% sure, but it would not hurt. Let me know if it works.
     
    3ricG and VixPix like this.
  3. VixPix

    VixPix New Member

    Joined:
    Mar 3, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Having the same issue and this just worked for me. Manage Applications>Camera>Clear Data
     
  4. 3ricG

    3ricG Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 25, 2011
    Messages:
    215
    Likes Received:
    9
    I just tried it, and it worked for me as well. Thanks (to both of you)!
     
  5. defcon888

    defcon888 Member

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    My front facing camera doesn't work at all :mad:. I don't get the "switch camera" option in the camera app. It worked this morning before I installed MANUALLY the supposed "OTA Gingerbread leak". I can't even restore to the original ROM because the bootloader is locked.

    Any suggestions?
     
  6. panther2469

    panther2469 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 18, 2010
    Messages:
    352
    Likes Received:
    26
    GB is going to have a fix for it
     
  7. defcon888

    defcon888 Member

    Joined:
    Mar 1, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1

    It works......there is a little camera ICON in the upper left corner that switches. I like it better than the old way!
     
  8. theBIGyowski

    theBIGyowski New Member

    Joined:
    Feb 25, 2011
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Is the FFC working in Google Talk for anyone? I cannot be the only one having this problem. What is the point of having video chatting on your phone if you can't use your FFC? I'm praying it's something they can fix with an update to GTalk.
     
  9. luverofpeanuts

    luverofpeanuts New Member

    Joined:
    Apr 4, 2011
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    FFC doesn't work on Google Talk 1.3 for me after the update. The rear camera works. joy.
     
  10. SeekerOfTheWay

    SeekerOfTheWay Well-Known Member

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Messages:
    607
    Likes Received:
    80
    Skype with video is awesome!
     
  11. ride_k2

    ride_k2 Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0


    I'm also having this issue and everyone else I know who has a Thunderbolt running new OTA to GB.

    My Google talk icon is a speaker instead of a video-camera
    When I attempt to make a call w/ Google Talk, it attempts to connect the call with the rear camera and even that doesn't work.

    Skype works but Google talk does not... I want Google Talk video!!!!!! Not Skype

    Help Please!
     
  12. haw1144

    haw1144 New Member

    Joined:
    May 9, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    my skype ffc works but the person on the other end cant hear me whatsoever? i can hear them fine though?

    is there a setting i need to set or something?
     
  13. Cares

    Cares Well-Known Member

    Joined:
    Dec 1, 2010
    Messages:
    315
    Likes Received:
    38
    I'm having the same issue on my EVO 4G. My FFC used to work with GTalk 1.3. I don't know what I did (I didn't touch GTalk) but it stopped working. It only works with the main camera and I lost the button that used to let me switch between the 2 cameras.
     
  14. isaiah w

    isaiah w New Member

    Joined:
    Jun 1, 2013
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Best Answer
    I have a zte and my front facing camera worked when i first got it but now the button dosent even show anymore.i got another camera app and it said something about updae os but i dont kno what that means.it also affects oovoo it says that my device isnt capatible with oovoo.can i please have help!!!!!
     
  15. Elaine C

    Elaine C New Member

    Joined:
    Jun 12, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    You have to clear the caches (junk) on all your apps. Just clearing it from your phone app will do nothing. Believe me I tried. This junk takes up access memory and causes issues like this. I installed Clean Master from the Play Store on my Moto X. I originally had this app on my previous cell phone. It quickly clears the junk from your phone. You will be amazed at how much junk gets on your phone.
     

Share This Page

Loading...