Froyo Has Broken My Camera!


Last Updated:

  1. PhoenixDaCat

    PhoenixDaCat Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Just updated to Froyo, and my camera no longer works, neither in camera or video mode :mad:

    Tap the icon and the screen shows the white startup icon, then goes back to the home screen.

    I'm on 3 in the UK, and have an unbranded, un-locked handset, as sent to me by 3. The phone is not rooted.

    Anyone have any suggestions? I'm loath to do a reset of the phone.
     

    Advertisement
  2. kredda

    kredda Active Member

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    3
    restart ur phone, it will be ok then
     
  3. chris 290

    chris 290 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    280
    Likes Received:
    44
    Mine broken 2 and I'm on 3 too.
     
  4. PhoenixDaCat

    PhoenixDaCat Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Have done that 3 times, and it isn't fine.
     
  5. Jammy

    Jammy Well-Known Member

    Joined:
    May 29, 2010
    Messages:
    972
    Likes Received:
    174
    Try killing Footprints.
     
  6. matttye

    matttye Well-Known Member

    Joined:
    Apr 26, 2010
    Messages:
    1,939
    Likes Received:
    379
    Some people are saying there's a clash between the two but mine seems to work fine. :confused:
     
  7. chris 290

    chris 290 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    280
    Likes Received:
    44
    Works after taking battery out :)
     
  8. PhoenixDaCat

    PhoenixDaCat Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Weird. Having moved a few apps to SD, the camera is now working.

    Odd
     
  9. Mark One

    Mark One Well-Known Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    52
    Likes Received:
    4
    Have a fix that works for me. Killed all tasks one by one and tested camera to find culprit:

    LED Light Widget 1.0.9

    Uninstalled this and camera working normally even after reboot.
     
  10. Novoken

    Novoken Well-Known Member

    Joined:
    Apr 4, 2010
    Messages:
    291
    Likes Received:
    110
    I dont have a flash light app. What else could it be?
     
  11. wej1976

    wej1976 Active Member

    Joined:
    May 6, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    3
    This also happened with me (unbranded phone) I had installed Camera 360 pro and Zoom FX. Once uninstalled both of them it worked. I have put them back on and it still works fine including the 720p video.
     
  12. hode

    hode New Member

    Joined:
    Jul 14, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    have the same app, although I just tapped light on, then off again. after that I can use the camera (video/picture/google goggles etc)
     
  13. seanxwong

    seanxwong Well-Known Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    60
    Likes Received:
    1
    the photo is compressed too small to a couple of hundreds of KBs from the orginal 2M.
     

Share This Page

Loading...