Froyo RUU Non-RootGeneral


Last Updated:

  1. andrewcweaver

    andrewcweaver Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    I mirrored the download, because I lost the link that I got.
    This is the RUU, and it will wipe your phone, Clean. (It won't wipe your SD card) , but it's up to you. It's the exact same as the official that Verizon is rolling out, except a Preferred Roaming List, which just determines what towers you can connect to.

    This will not root your phone.

    Here is the download link.
     

    Advertisement
  2. JuicyJones

    JuicyJones Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    204
    Likes Received:
    36
    Can we sticky this post?
     
  3. wcx86

    wcx86 Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    17
    Ive looked around on the forum but I can't find a solution to the 701 usb error.

    I'm using Win7 64 Bit. Any suggestions?
     
    fillyo likes this.
  4. NilsE

    NilsE Well-Known Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    206
    Likes Received:
    48
    If you are sitting on the black screen with the silver leave it that way. Disconnect the cable, reboot the PC, hook the cable up and try the RUU again.

    If that fails try reinstalling HTC Sync
     
  5. rob316

    rob316 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 13, 2010
    Messages:
    141
    Likes Received:
    17
  6. JuicyJones

    JuicyJones Well-Known Member

    Joined:
    Jul 13, 2010
    Messages:
    204
    Likes Received:
    36
    I never disconnected it, left it at the screen with the HTC logo...closed the installer and ran it again.
     
  7. wcx86

    wcx86 Well-Known Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    17
    I actually just finished doing a full root with -s off and I'm installed Third Wave right now.


    Thanks for help anyways!! I'm glad I decided to root.


    edit: ThirdWave gave me a error on the install so I'm flashing to CyanogenMod 6.0
     
  8. NOLA_Droid

    NOLA_Droid Well-Known Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    393
    Likes Received:
    189
    Use a Vista or XP machine. Win-7 is havind known issues with this.:)
     
  9. redlegend

    redlegend Active Member

    Joined:
    Apr 29, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    Sorry if this is in the wrong area, not really a Root topic, not really a troubleshooting topic, so here goes.

    Anyone tried to (or figured out a way to) downgrade from the RUU back to stock? Would it be possible to just downgrade the ROM without downgrading the radio that was in the RUU? thanks all
     
  10. twentytwo

    twentytwo Member

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    26
    Note that this doesn't wipe your phone completely clean.

    It gets rid of all apps, preferences, scenes, contacts, etc. etc.

    But my videos, pictures (even ones taken with the DInc), roms, and the like remained on my phone.
     
  11. twentytwo

    twentytwo Member

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    26
    The RUU is stock. It is exactly the same as if you update using the OTA.
     
  12. jmolek28

    jmolek28 Active Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    34
    Likes Received:
    7
    i was wondering.. did anyone try to run the RUU with the "Run as Administrator" option? the usb errors seem out of place..
     
  13. andrewcweaver

    andrewcweaver Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 1, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    It won't wipe your SD card.
     
  14. ramcharger1979

    ramcharger1979 Well-Known Member

    Joined:
    Apr 24, 2010
    Messages:
    250
    Likes Received:
    13
    Not to mention you do not have to reactivate your phone either.
     
  15. TXSooner

    TXSooner Well-Known Member

    Joined:
    Mar 26, 2010
    Messages:
    195
    Likes Received:
    12
  16. dc1984us

    dc1984us Member

    Joined:
    Jun 27, 2010
    Messages:
    15
    Likes Received:
    1
    So do I just download that file to my SD card and run it?
     
  17. jayjay1122

    jayjay1122 Well-Known Member

    Joined:
    Mar 12, 2010
    Messages:
    1,456
    Likes Received:
    338
    No, you download it to your pc, connect the phone via usb and run the RUU from the PC.
     
  18. ctc

    ctc Well-Known Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    281
    Likes Received:
    30
    Do you need HTC sync installed on the computer to do this?
     

Share This Page

Loading...