g1 wifi??General


Last Updated:

  1. orange

    orange Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    I just read this from tmobile site.

    --------------------------------------------------
    Is it compatible with the HotSpot @Home service?

    No. Unlimited HotSpot Calling (formerly named T-Mobile HotSpot @Home) is not available on the T-Mobile G1, although the device can browse the Web over high-speed wireless connections including Wi-Fi and T-Mobile's 3G network.
    -----------------------------------------------------

    right now I'm using blackberry curve which have wifi in it so I'm able to connect to any wifi to use the phone. so when I'm home, I can make free calls whenever through wifi.
    I thought I would be able to do that with g1 too but now I'm not sure..
    anybody help me understanding here?
    does that mean I can only use wifi for internet? not for phone calls?
     

    Advertisement
  2. sleebus.jones

    sleebus.jones Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    Correct. TMUS' hotspot@home is a closed system supported by only their closed software. There are voip apps in the works for android, but it's doubtful they will work with the HS@H program.
     
  3. orange

    orange Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    but I'm not in hotspot@home program. I didn't pay for it. I just connect my phone to wifi and make free calls.
    so That won't happen with G1?
     
  4. Android0523

    Android0523 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    You can make the calls over wifi using your curve, but they are not free, they are still taking your minutes. If you however have the H@H feature on the curve which is $9.95 a month, THEN they don't take your minutes while talking on WIFI. Trust me I have a curve and love that feature, but right now the G1 wont have the UMA H@H from TMO available..hopefully in the future, . :)
     
  5. sleebus.jones

    sleebus.jones Well-Known Member

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    240
    Likes Received:
    0
    If you are using a VoIP app, then sure. There are voip apps in the works for the G1.
     
  6. orange

    orange Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 6, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    really? that's weird...
    cuz I am still able to make a call when I turn of tmobile and only connected to wifi. and every month it says I only use less than 30 minutes. and I know I use for hours talking with friends and family.
     
  7. porkchopsandwiches

    porkchopsandwiches New Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    I tried turning off the cell service and jus leave wifi connected. If I try to make a call it says not registered on a network.
     
  8. dfdff

    dfdff Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    i think it's time to turn to N1.
     

Share This Page

Loading...