Galaxy network setting to Tmobile questionSupport


Last Updated:

  1. samsunggalaxy

    samsunggalaxy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I bought a galaxy from ebay. How can I set it with the USA Tmobile Edge/3g network?

    Thanks
     

    Advertisement
  2. informale

    informale Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    704
    Likes Received:
    33
    Call your customer support for internet and mms APN settings. Sms center should probably work out of the box, as it's stored on the SIM card.
     
  3. James Bell

    James Bell Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    2
    This works for me with my cheapo t-Zones account, there may be better settings for the regular data plan. This does get 3G though (heh).

    Go to settings...wireless controls...mobile networks...access points. Create a new AP:
    Name: tmo (or whatever)
    APN: wap.voicestream.com
    Proxy: 216.155.165.050
    Port: 8080
    Username, Password, Server, MMSC: (not set)
    MMS Proxy: 216.155.165.050
    MMS port: 8080
    MCC: 310
    MNC: 260
    APN type: internet+mms
    Authentication Type: None
     
  4. James Bell

    James Bell Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    75
    Likes Received:
    2
    I did some fooling around and these settings are for standard data plans but also work for my t-zones:

    Name: tmo (or whatever)
    APN: epc.tmobile.com
    Proxy: none
    Port: none
    Username, Password, Server, MMSC: (not set)
    MMS Proxy: none
    MMS port: none
    MCC: 310
    MNC: 260
    APN type: internet+mms
    Authentication Type: None

    It seems a bit faster too.
     
  5. samsunggalaxy

    samsunggalaxy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    it doesn't work for my $10 data plan, it shows it is needed to update the new $30 plan......

     
  6. informale

    informale Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    704
    Likes Received:
    33
    is it so hard to call your carrier and ask for the settings? what's the big deal?
     
  7. samsunggalaxy

    samsunggalaxy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    i called, no solution. The carrier want me to update the plan.

     
  8. Rastaman-FB

    Rastaman-FB Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,113
    Likes Received:
    1,010
    have you checked james bells second solution
     
  9. informale

    informale Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    704
    Likes Received:
    33
    what do you mean they want you to update your plan? If you have data allowance on your current plan, wtf, why cannot they ust give you the settings!
     
  10. samsunggalaxy

    samsunggalaxy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I am current using $10 data plan, can see the 3g network.

    but when I tried to access internet, it will say you need to update your plan for $30.......

     
  11. informale

    informale Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    704
    Likes Received:
    33
    Then I guess you just don't have prepaid internet access in your current plan... What do you mean you can see 3G network? 3G is not internet, it is indeed network, over which you can access the Internet, or can not if you're not paying for that.

    If you could provide a link to your plan details on T-Mobile's web-site it would be easier do advice you.
     
  12. samsunggalaxy

    samsunggalaxy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 13, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    can't find the plan link anymore:

    my plan is $10 data plan for unlimited website
    this plan works ok on my Samsung highlight.

    It looks like T mobile want to charge $30 for android phone. They can detect what phone you are using and charge you different prices.


     
  13. informale

    informale Well-Known Member

    Joined:
    Oct 25, 2009
    Messages:
    704
    Likes Received:
    33
    Oh, I see... Sorry for misunderstanding.

    Is this Samsung Highlight a smartphone as well? Can you browse normal web on it, or can it only access wap sites? Maybe your plan is for wap only?

    Otherwise T-Mobile is unreasonable. Have a look at you contract details.

    That's absurd. It's as if you were charged more for you home broadband if you had a router worth $150, not $50.
     
  14. deisal

    deisal New Member

    Joined:
    Dec 20, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    hey samsunggalaxy do you even have the 3g icon on top of your phone? i had to config my setting to get it. This is what the tmobile rep. gave me and it worked im in vegas and bought my phone from e-bay too. here the setting.
    Name: T-Mobile
    APN: epc.tmobile.com
    Proxy: Not set
    Port: Not set
    Username: Not set
    Password: Not set
    Server: Not set
    MMSC: http://mms.msg.eng.t-mobile.com/mms/wapenc
    MMS proxy: Not set
    MMS Port: Not set
    MCC: 310
    MNC:260
    APN type: internet + MMS
    Authentification Type: None
    remove battery for 30sec and turn back on
    That setting should be good for anyone haveing picture meassaging problems as well.
    Hope it'll work for you im on a different t-mobile plan but the Tmobile rep. siad this is the standard android configuration.
     

Share This Page

Loading...