Getting rid of clockwork mod recovery.


Last Updated:

  1. connwa

    connwa Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    11

    Advertisement
  2. flick159

    flick159 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    228
    Likes Received:
    19
    Alot of people seem to be having issues with the clockwork recovery. Should have just used drellisdee's recovery in the first place. ;)
     
  3. connwa

    connwa Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    11
    Yeah I know but I do this EVERYTIME i dont want that recovery lol.
     
  4. GRZLA

    GRZLA Well-Known Member

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Messages:
    527
    Likes Received:
    211
    Everyone keeps saying it has problems, but no one will say what they are. I use clockworkmod recovery and don't have any issues.
     
  5. connwa

    connwa Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    11
    yeah i didnt either.. if they would tell me what it is i could help but no.. they havent.
     
  6. flick159

    flick159 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    228
    Likes Received:
    19
    I have a feeling it's alot of inexperienced users having trouble. Seems that way from what I see here on the forums. I'm sure it's a fine recovery, i do however feel the more "automatic" you make mods like this, the less control the end user has when it comes to diagnostics after something has gone wrong. Personally I would rather have control over the code and learn what it means before making decisions that could technically ruin the device.

    No knocking the clockwork recovery or rom manager, just my personal opinion.
     
  7. connwa

    connwa Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    11
    exactly
    things become ALOT harder unless you do it yourself and your are familiar with wth is going on lol. I learned that one the hard way. Espcecially when you cook roms for WinMo and HTC ;/ lol. Well if they cant do what i just told em then theyre pretty "inexperienced" or lazy....
     
  8. flick159

    flick159 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    228
    Likes Received:
    19
    It's definitely daunting, especially for what I believe are alot of users new to the smartphone thing. Perhaps new to linux also. Some to computers even :rolleyes:

    I think vmanisme's sticky is a great way to educate new users before they make the jump into rooting and romin'. I hope additions to that sticky continue, perhaps written even in "layman's" terms.
     
  9. connwa

    connwa Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    11
    KDE and redhat were the first ones i used. it was on an acer but anyway there are alot of people that are new to the smartphone scene and some of them are so bad its taking the smart out of smartphone lol. Vman's sticky is genius and they should read that first instead of lurking around in the middle of the "book" we have going on here lol. oh and btw, here is Vmans sticky for all newbies > http://androidforums.com/lg-ally/151233-lg-ally-guide-updated-2-29pm-est-8-30-2010-a.html Thanks to Vmanisme, we have this spectactular guide :) and the root guide... i forgot lol. its the first one in All Things Root on this forum.
     
  10. bamaredwingsfan

    bamaredwingsfan Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    525
    Likes Received:
    27
    I have made quite a few posts about my problems with CWR but yet to find a solution to my question.
     
  11. TPR300C

    TPR300C Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    128
    Likes Received:
    23
    The one problem I have with CWR is that any time I need to use it I have to flash it. If I don't flash it every time, the phone will attempt to reboot into recovery and just restart instead of going into recovery. Ex. I wanted to make a backup of my phone and when I clicked backup rom the phone would restart, show the lg logo then the android with the exclamation mark logo and then restart back to lg logo then the vzw logo and boot the phone. I have to go back into rom manager and flash cwr and then I can make my backup. This happens every time
     
  12. connwa

    connwa Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 3, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    11
    That has never happened to me. Try to uninstall rom manager and install another recovery doing what i told you to do and then reinstall rom manager that might help.
     
  13. phillip_viado

    phillip_viado Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    244
    Likes Received:
    63
    so i have the ally and im rooted with velocity .2 with software version 9 and i tried to go back to version 6 its good but when it says to update my software it goes into clockwork recovery.. how do i get the stock recovery back with stock everything.
     
  14. getitnowmarketing

    getitnowmarketing Well-Known Member Developer

    Joined:
    Apr 27, 2010
    Messages:
    477
    Likes Received:
    788
    That happened to me with my recovery too. You need to flash stock recovery back. I posted it and steps a while ago.
     
  15. gaetawoo

    gaetawoo Guest

    Joined:
    Jun 21, 2010
    Messages:
    176
    Likes Received:
    17
    drellisdee, your stock v8 rom keeps saying it's not available on the server anymore.
     
  16. robersonj

    robersonj Member

    Joined:
    Sep 13, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Here was my issue with the app...

    First of all, I am a new user yes, but don't discredit me. I had step-by-step help by someone who knows what they are doing, and they have absolutely no idea what is happening, either.

    I did everything in the steps to install Velocity... and was getting help by not only one, but two people who both know how to use it. When I tried backing up my current Rom, everything was fine at first. It went to the LG screen but no further. The LG screen is the only thing that was there. So, I had to take the battery out and I tried again. No luck again. So, I tried again and again and again and again. No luck, and I kept having to take the battery out. I only had the LG Screen on.

    NOW, I try to do a hard reset to just reset my phone, and the same thing... it won't get passed the LG screen. So, I tried going to Settings > Privacy > Restore to Factory Default (or whatever it's called), and the same thing. The LG screen just doesn't leave. And I have to take the battery out. So, I'm kinda screwed. Both people agreed it is probably an issue with clockwork.

    I just want to hard reset my phone and be done with it, and I can't!!!
     
  17. railroadryan

    railroadryan Member

    Joined:
    Aug 31, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    3
    i've locked my phone a few times.. after factory reset did you take out the battery and hold down power button for like 30 sec? i do this then it takes a few min of just the lg screen not doing anything and then it re sets .. it took a few tries but it worked for me.. good luck
     
  18. dots

    dots Well-Known Member

    Joined:
    Aug 5, 2010
    Messages:
    965
    Likes Received:
    245
    I can confirm robersonj problem. As i was one of the people trying to help her. Seems like to me clockwork refused to fully flash the recovery no matter how many times she flashed it and resulted in a corrupted recovery image.

    An experience i had today. I was booted in clockwork taking some screen shots (using my PC to take the screenshots.) When my phone randomly rebooted and did a factory reset. Strange eh?

    So on that note i no longer am touching clockwork and sticking with amon-ra (drellisdee's one.)
     
  19. GameMisconduct

    GameMisconduct Active Member

    Joined:
    Sep 22, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    I made the switch from Clockwork to drellisdee's recovery tool. After clockwork failed me at flashing recovery it was time for the switch. I would try to boot into recovery and I would just get the fastloader blue screen. Now I don't have to worry about that happening.
     
  20. myfishbear

    myfishbear Well-Known Member

    Joined:
    Sep 5, 2010
    Messages:
    299
    Likes Received:
    62
  21. muellerl25

    muellerl25 Member

    Joined:
    Sep 27, 2010
    Messages:
    18
    Likes Received:
    1
    I had the same problem with clockwork, flash the recovery and reboot then get stuck at the LG logo. However, I ended up flashing it once or twice more and it has worked flawlessly since. Now I can backup/restore my phone from any rom and go back to stock very easily.
     

Share This Page

Loading...