Getting the MSL & Loading Sprint PRL


Last Updated:

  1. UPdownLoAD

    UPdownLoAD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
    Thanks. Nothing I can really use there. Have you tried connecting your phone to your PC yet and starting the above process?
     

    Advertisement
  2. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22
    i was planning to do that at 12
    but i can try doing the process if you want.
     
  3. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22
    I got all the way to step 9

    I can't finding any ports to select
     
  4. UPdownLoAD

    UPdownLoAD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
    Go into your device manager and make sure everything looks installed. If it is, there must be a ## code to put it in diag mode we're missing.
     
  5. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22
    probably the diag cause all my drivers are installed
    and do i have to use de bugging mode cause i didn't as in the directions said not to. just making sure i didn't mess up
     
  6. UPdownLoAD

    UPdownLoAD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
  7. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22
  8. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22
  9. UPdownLoAD

    UPdownLoAD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
    Run just the LG_OE_DiagMode-debug-unaligned.apk
     
  10. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22
    thats what i did x3
    "trying to start DIAG menu..."
    and thats all it gives me
     
    UPdownLoAD likes this.
  11. UPdownLoAD

    UPdownLoAD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
    OK, Moving on.......

    Let me know if any of these codes do anything:
    ##3424#
    ##8778#
    *#7284#
    **87284

    Next I want you to try just the part I copied from THIS post:

    Install QuickShortcutMaker.
    Open it and type IOT in the search box.
    Click on the entry that says IOTHiddenMenu / IOTHiddenMenu / com.android.hiddenmenu/com.android.hiddenmenu.IOTHiddenMenu
    Click OK

    Then look on your main screen you should have a shortcut called
     
  12. spen1995

    spen1995 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2012
    Messages:
    101
    Likes Received:
    4
    On my other phone just searching hidden mennu let's you abypass msl check
     
  13. spen1995

    spen1995 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2012
    Messages:
    101
    Likes Received:
    4
    Searchh bcrm or dialer
     
  14. spen1995

    spen1995 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2012
    Messages:
    101
    Likes Received:
    4
    Or settings
     
  15. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22
     
  16. spen1995

    spen1995 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2012
    Messages:
    101
    Likes Received:
    4
    It think I got It ##upst#
     
  17. UPdownLoAD

    UPdownLoAD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
    Awesome!! What does it do/say when you type ##8778#?

    Here are some other codes to try as well:
    *#*#8778#*#*
    ##PORT#
    ##873283#
    ##4357*
    *#*#2846579#*#*

    Otherwise I think I did find another method that might work, but requires me to root it:
    If you have shell/ssh access to your phone, enter this command:

    echo 1 > /dev/qct_diag_enable
    ..and your phone should go into USB diag mode. when you are done just:
    echo 0 > /dev/qct_diag_enable

    -or-

    echo 1 > /sys/devices/virtual/usb_composite/diag/enable
    To disable diag mode:
    echo 0 > /sys/devices/virtual/usb_composite/diag/enable
     
  18. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22
    how you get that o.o?
    when i imput them i got nothing
     
  19. UPdownLoAD

    UPdownLoAD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
    I think I may be wrong about needing root- you should just need USB Development checked and ADB access on your PC
     
  20. UPdownLoAD

    UPdownLoAD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
  21. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22
  22. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22
  23. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22
  24. UPdownLoAD

    UPdownLoAD Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 18, 2012
    Messages:
    57
    Likes Received:
    5
    Are you rooted with Superuser installed?
     
  25. sunsuke

    sunsuke Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2012
    Messages:
    156
    Likes Received:
    22

Share This Page

Loading...