Gmail problem with my new Hero


Last Updated:

  1. gezh

    gezh Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    87
    Likes Received:
    2
    Hi all. I've had the phone for a week and I love it - there's just one issue which I'm hoping someone can help with.

    Gmail - I just can't get into it using the browser. I can get in on the gmail app that came with the phone, but I also need to get in using the browser. When I try and sign in, the page just sort of flickers, like it's refreshing over and over again, and never loads up. I'm on Orange in the UK - anyone else have this problem?
     

    Advertisement
  2. dean.collins.dc

    dean.collins.dc Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    when gmail.com loads in your phone browser there should be a link at the bottom called 'Load basic HTML' click this and your account should load up ok. It's not as fancy but should work just fine.

    also if you need the url for the html version try this: http://mail.google.com/mail/?ui=html&zy=e
     
  3. gezh

    gezh Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    87
    Likes Received:
    2
    Thanks for the advice Dean. It would be great if I could find the 'equals' symbol on my soft keyboard.... where is it?!
     
  4. dean.collins.dc

    dean.collins.dc Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    hit the '12#' key then '1/2' (to the left of space bar) and you can get the 'equals' symbol there. :)
     
  5. gezh

    gezh Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    87
    Likes Received:
    2
    It's not!

    I get:

    1234567890
    !@#$%&*?/:
    _"'()-+;,

    And that's it!

    EDIT - I found it, sorry!
     
  6. gezh

    gezh Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    87
    Likes Received:
    2
    Right, that didn't help, it still does that same thing.

    Weirdly, I can get in without a problem when I turn on Wifi and use my own wireless connection. But once I turn that off and go back to Orange, it has this problem.
     
  7. dean.collins.dc

    dean.collins.dc Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    hmm that's strange... I have no issues accessing it with my t-mobile data connection, maybe it's some sort of weird Orange related issue.
    can't think of anything off the top of my head right now, but I'll see if I can come up with something for you
     
  8. JoeC

    JoeC Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    216
    Likes Received:
    1
    I noticed when I tried logging into the GMail mobile site that it would error out and change to https and give an error.

    Maybe you could change the settings in GMail under the General tab, browser connection. Change it to "Don't always use https"

    That solved my problem. If it makes no difference on your problem, you can always change it back.

    Be sure to delete your mobile browser cache before trying.
     
  9. trick202

    trick202 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    949
    Likes Received:
    49
    I have same issue when trying to get my ymail through yahoo mobile.........

    I'm on Orange too.
     
  10. o7who

    o7who Active Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    try these addresses for yahoo and google :

    wap.oa.yahoo.com

    m.google.com

    and then follow the links for mail. The google one will tell you about the application, but theres a VISIT button just below. And the yahoo one will have a link on the page (it doesnt matter if you've a uk or US yahoo account). Then save the links as bookmarks when you're on the login page, or just after you've logged in (sometimes it just logs me in automatically with bookmark created after i've logged in).

    The same can be done with msn (mobile.uk.msn.com/device/default.aspx)

    I've a Orange Hero, but using 3's network, so different proxy servers, etc.
     
  11. gezh

    gezh Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    87
    Likes Received:
    2
    That address, in the end, ends up at the same place. Same problem.

    Before I had this phone, I had borrowed a friend's HTC Magic, which was on Vodafone, and I had no such problems. I do feel that it's an Orange problem...
     

Share This Page

Loading...