1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Gmote


Last Updated:

  1. mmikeyy

    mmikeyy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Hi there, I installed GMote yesterday and it worked fine and great. Bloody loved this program and very useful. But when i returned home from the pub, computer hadn't been turned off or anything I wasn't able to connect or find the server.

    I've reinstalled teh server app, deleting all the data it creates, reinstalled the app on my phone. And still it refuses to connect. I'm using ubuntu, just wondering if anoyone else had this problem before i head over to teh gmote site and post about this.
     

    Advertisement
  2. RozzaC

    RozzaC Well-Known Member

    Joined:
    Feb 25, 2009
    Messages:
    647
    Likes Received:
    10
    Try entering the IP address manually?

    I had a few problems myself with connecting and that's what I did to get it to work...
     
  3. punkzanyj

    punkzanyj Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2008
    Messages:
    1,012
    Likes Received:
    72
    I had that program for like a day, didn't really like it all that much.

    But if I recall correctly, you have to be using your local WiFi connection, otherwise it doesn't work. I could be thinking of remotedroid, though.
     
  4. mmikeyy

    mmikeyy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Done that, still connection error. Done a port scan from another computer on the same wireless network, and the port that gmote is running on is open. But it seems that there is quite a few people running linux who have connection problems. But unfortunately the Dev of the app hasn't replied to any help requests in just under 2 weeks.
     
  5. mmikeyy

    mmikeyy Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Messages:
    19
    Likes Received:
    1
    Ok found the problem, seems to be that if you have remote desktop enabled on ubuntu it clashes. I turned it off, my computer appears Gmote works, turn it on, gmote stops working.
     
  6. 2ToNIc

    2ToNIc New Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    i havent used gmote yet, but i do remotedroid and i seem to like it.

    have you used remotedroid yet? and if you have, which one did you like better?
     
  7. JackieNoff

    JackieNoff Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    How? This app is driving me crazy. Wont ever connect. Even with no firewall.
     
  8. JackieNoff

    JackieNoff Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Awesome, thanks for the help.

    Oh wait didnt work. Thanks anyway.
     
  9. JackieNoff

    JackieNoff Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Are you running the latest server? Yes, just downloaded from the site.

    What OS is your server running on? Vista Ultimate 32 bit

    Have you properly configured the server? As far as I can tell yes.

    Are you sure you have the right IP? (I'm really not trying to be a jerk on that one, I've done it myself many a time) Ive tried multiple times, with both my IP and hostname.

    Are you just getting "Cannot connect"? Cannot connect to server, Make sure server is running, it just keeps telling me connection problem. Make sure Im on the same wifi network.

    Have you tried rebooting both the phone and the server? Yes for both.

    Can you connect to the server over wifi? Yes

    It seems to only offer the wifi option, every time it tell me it cant connect it mentions to make sure Im on the same wifi network.
     
  10. JackieNoff

    JackieNoff Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    I dont have access to the router.
     
  11. AndroidSocialMedia

    AndroidSocialMedia Active Member

    Joined:
    Apr 28, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    3
    not having access to the router might start to explain some things. I've never had any trouble with gmote. We have 4 computers in the house all connected to the wifi and I can control all of them from my phone.
     
  12. JackieNoff

    JackieNoff Member

    Joined:
    May 1, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    1
    Ha, works now. Got my own internets now. Setup the router and am now in heaven with you guys. Thanks for the help that was offered.

    Ive been using my neighbors internet, why bother getting my own when its just floating in the air.

    I still cant get videos to play though. Ive tried a few different file types.
     
  13. koolooloos

    koolooloos New Member

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    I am having the same problem but in Ubuntu 11.04
    I had everything running couple of days a go and was really enjoying Gmote and then suddenly everything stopped. I have tried everything that I could think of but no luck. Could anyone suggest a solution?
     
  14. koolooloos

    koolooloos New Member

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    ٔٔNo one? :(
     

Share This Page

Loading...