Google Search fix! Non-rootTips


Last Updated:

  1. Jedii

    Jedii Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 4, 2010
    Messages:
    1,112
    Likes Received:
    257
    The guys over at Android Central posted a great article on how to fix the Google search on the Fascinate! Just follow the simple directions provided in the article and you'll be rolling with Google Search once again :)

    Here's your Verizon Fascinate Google search fix | Android Central

    Thanks again to Jerry over at Android Central!
     

    Attached Files:


    Advertisement
  2. Vihzel

    Vihzel Destroying Balls Everyday VIP Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    5,364
    Likes Received:
    1,055
    Great find! Thank you Jedii.
     
  3. hanano17

    hanano17 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    273
    Likes Received:
    20
    Got that all set up, now hopefully people see this and don't get too afraid of rooting. I never rooted before, and it was pretty simple...don't be afraid (especially if you want Google throughout!)
     
  4. Bearly

    Bearly Well-Known Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    1,011
    Likes Received:
    78
    hanano,

    Can you UN-root if you needed to?
     
  5. substring

    substring Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    557
    Likes Received:
    58
    As far as I know, there is no way to "un-root" without involving Samsung and/or Verizon.
     
  6. JJBetty

    JJBetty Well-Known Member

    Joined:
    Jan 26, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    17
    The article stated this fix does NOT root the phone. GREAT FIND!
     
  7. substring

    substring Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    557
    Likes Received:
    58
    I can launch Google Search by using Voice Search only, without any Launcher Pro. :)
     
  8. hanano17

    hanano17 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    273
    Likes Received:
    20
    Yes, I believe you can un-root. Not positive, but I remember someone asking and seeing a yes. No idea how to do it.

    With the above, you can use google search by hitting the soft key, and if you hold it down it loads google voice search. Bing is pretty much disabled.
     
  9. Bwangster12

    Bwangster12 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    63
    Likes Received:
    3
    If we use Bing Voice search via the widget on the home screen or the button on the bottom right of the voice to do "Navigate to Starbucks" will it use Google Navigation if we have that installed?
     
  10. Droidable

    Droidable Well-Known Member

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    173
    Likes Received:
    10
    Awesome! Works great. Only problem is the searchbar is displayed just a little above where its actual place is to click it on the screen. If i slowly move to another screen i can see it move back to where it belongs. If i go back to the screen it moves up again.. Strange..
     
  11. substring

    substring Well-Known Member

    Joined:
    Aug 8, 2010
    Messages:
    557
    Likes Received:
    58
    I don't have such problem. I moved the Search Bar, the 2 Bing icons to screen #1 which will be my last screen on the left since I am keeping #4 as my home screen. Now, I don't have to see them anymore. :)
     
  12. noroth

    noroth Well-Known Member

    Joined:
    Sep 9, 2010
    Messages:
    98
    Likes Received:
    4
    I really didnt find this did anything more than what the Google widget did that came with Launcher Pro in the first place. Since they now updated the article to include that it won't replace the search button without a root, it seems to be just as good as using a launcher for the widget.
     
  13. Bearly

    Bearly Well-Known Member

    Joined:
    Apr 12, 2010
    Messages:
    1,011
    Likes Received:
    78
    I did not see a Launcher Pro "widget," but a Google Search widget was available under "widgets," except that it would still route the search through Bing.

    I had to install the EnhancedGoogleSearch APK that was in the Android Central article. Now, all searches through the search widget route through Google and not Bing.

    The new LP update added a Facebook widget! Federico is amazingly prolific.
     
  14. hanano17

    hanano17 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    273
    Likes Received:
    20
    You know you can just drag the icons to the trash bin and not have them on your screens at all.
     
  15. Zegapain

    Zegapain Member

    Joined:
    Sep 10, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    When it says to "Place the file on your SD card, and install it through your favorite file manager." what does that mean exactly? Do I put the .apk file in the root of my phones memory or on the 16gb micro sd card?
     
  16. hanano17

    hanano17 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    273
    Likes Received:
    20
    That should be fine, just use Astro or Root Explorer (if you are rooted) to locate it and select it.
     
  17. SirKronan

    SirKronan Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    196
    Usually it will install just fine from the SD card. Just use Astro (free) or Root Explorer (worth every penny, especially if you're going to root!) Both file explorers can be found with a simple search on the Market.
     
  18. Zegapain

    Zegapain Member

    Joined:
    Sep 10, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0

    Thanks guys, working now. Now how to nuke all this bloatware....
     
  19. Avalanch3

    Avalanch3 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 12, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    3
    Is there a way to just add the google search bar without downloading launcherpro?
     
  20. knivez

    knivez Active Member

    Joined:
    Apr 11, 2010
    Messages:
    32
    Likes Received:
    5
    Hi all,

    I successfully replaced Bing Voice search by rooting and renaming the bing search app, and the google widget routes through google just fine.

    However, when I open the browser and type something in the URL bar (not the search bar) like "test" (not an actual URL), it redirects me through the VERIZON/BING search all the same.

    Is this happening with you as well? I don't want to use the Dolphin browser if I dont have to.
     
  21. burningembers

    burningembers Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    331
    Likes Received:
    26
    Happens to me too. I think its because the Browser has been sort of customized by Samsung/Verizon. It is lacking features that the default browser in my HTC Incredible or my friend's Droid X has, as well.
     
  22. myoder020

    myoder020 Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    1

    Did y'all install the Enhanced Google Search provider apk?
     
  23. burningembers

    burningembers Well-Known Member

    Joined:
    May 1, 2010
    Messages:
    331
    Likes Received:
    26
    I have, yeah. So my search key and everything now works as google. I think its somehow hard-coded into the Browser itself?

    No big deal really. I have Google set as my homepage, and if I soft-key search from outside of the browser it works with Google.

    I use Opera Mini as an alternative, and it works well too.
     
  24. SirKronan

    SirKronan Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2010
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    196
    By "soft-key" do you mean the touch sensitive buttons on the phone or just the search shortcut you can put on your home screens??
     
  25. hanano17

    hanano17 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    273
    Likes Received:
    20
    Touch sensitive buttons on the phone.
     
    SirKronan likes this.

Share This Page

Loading...