Google Voice App Issue / Problem upon Startup - Stopped Unexpectedly - Force Close


Last Updated:

  1. abourne

    abourne Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    155
    Likes Received:
    6
    Lately, every time I startup or re-boot my phone, I get the following error message right after startup:


    This happens each and every time I turn my phone on - every single time.

    I get this message - every single time.

    I'd like to know if anyone else with the Sprint HTC Hero is having this problem?

    I don't know if this is:

    1) a problem with my phone

    2) a problem with the GV App

    3) a problem related to the Sprint HTC Hero

    4) a problem with Android 1.6.xxx (or whatever version we have now) not being compatible with the latest GV app
    Please provide input.

    I don't see any related posts on this matter and I hope to get this matter resolved, or at least know the source or information on this issue.

    After hitting the "Force Close" button (for which I have no choice to get to the main scene desktop), once I select (or start running) the GV App by tapping on the GV App icon, everything appears to be fine and in working order.

    In other words, I only get the error message upon startup.

    EDIT:

    My initial guess here is that this started after the last GV App update.

    I'm not sure uninstalling, and re-installing, will help here.

    If you have the GV App on your Sprint HTC Hero, please indicate if you are, or are not, having this error message upon startup.

    .
     

    Advertisement
  2. DaWeav

    DaWeav Well-Known Member

    Joined:
    Nov 13, 2009
    Messages:
    343
    Likes Received:
    53
    Ditto! Same here ever since upgrading from .2 to .3 a while back.
     
  3. abourne

    abourne Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    155
    Likes Received:
    6
    Is there a way to bring this to the Developer's (Google's) attention?

    A formal way to report a bug that actually gets someone in command a listening ear?

    Is this problem unique to Sprint's HTC CDMA Hero?

    Perhaps we should somehow work together on how to report this bug, or defect, and accomplish getting this matter resolved.

    .
     
  4. ItsDon

    ItsDon Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2009
    Messages:
    77
    Likes Received:
    0
    Do this, reboot your phone and then...... wait. Let it fully load everything before you touch it. I can get Google Voice to force close every time if I reboot and then try to use the phone too soon but if I wait for a minute or two after it has gone to 'sleep' then it is just fine.

    I think GV is one of the last apps to load and will crash if it is not fully loaded when you use (or wake up) the phone.
     
  5. golpher

    golpher Active Member

    Joined:
    Jan 29, 2010
    Messages:
    37
    Likes Received:
    0
    Same message on boot-up,, bout to uninstall till I get a invite
     
  6. pwabbit

    pwabbit Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    502
    Likes Received:
    60
    I have rebooted the phone and forgot about it for a hour. When I turn the phone on after leaving it untouched for that time, the force close notice is waiting for me from Google Voice. When Google Voice is reopened, it does work fine. My phone is the Sprint Hero running Fresh 1.1,
     
  7. pdragon

    pdragon Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2009
    Messages:
    395
    Likes Received:
    19
    If you're running a custom ROM, I'd suggest bringing it to the attention of those ROM developers, not Sprint or HTC.

    I've had .3 running on my standard ROM for a while now without any issues.
     
  8. rlundeen

    rlundeen Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    I have the same issue. It's happened since the last GV update. I uninstalled the app, waited a month and re-installed. Same problem right from the get go.
     
  9. jimdroid

    jimdroid Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    805
    Likes Received:
    106
    FYI, if you just say OK to the ForceClose screen and then launch GV again, everything will work fine. Google is aware of this bug.
     
  10. pwabbit

    pwabbit Well-Known Member

    Joined:
    Oct 19, 2009
    Messages:
    502
    Likes Received:
    60
    It appears that this problem is that of Google, not Sprint, HTC or the custom ROM's.
     
  11. heero884

    heero884 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    I have this issue on the stock ROM. Glad I'm not the only one..
     
  12. abourne

    abourne Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    155
    Likes Received:
    6
    Hopefully this matter will be resolved once we have the 2.1 upgrade.
     
  13. heero884

    heero884 Member

    Joined:
    Jan 28, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
  14. matbob

    matbob Active Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    1
    Just to add to the chorus here. Stock ROM. Same force close issue. GV still works, I think. I don't really use it that much.
     
  15. colawars

    colawars Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Add me to the list...happens every time I reboot my phone. GV works fine afterwards, but it is annoying.
     
  16. Drewray

    Drewray Active Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    31
    Likes Received:
    5

    I get the same error message at the same time.... Sprint / Hero
    However, the application seems to work as expected.
     
  17. mrcharlesiv

    mrcharlesiv Active Member

    Joined:
    Jan 13, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    1
    It's not really that big of a deal... When the phone comes on you have to hit 'Force Close'. So? How often do you really restart your phone? The app still works just fine.
     
  18. abourne

    abourne Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    155
    Likes Received:
    6
    I don't believe in task-killers.

    I agree that's it's not a big deal, but every few days or so I re-boot my phone to clear and fresh-start the apps from running in the background.
     
  19. n7vdr

    n7vdr Active Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    25
    Likes Received:
    5
    I used to get the force close message until I flashed gumbo kernel onto fresh1.1 Rom . Now its all good no more force close message when I boot my phone.
     
  20. davec1234

    davec1234 Guest

    Mine did it on stock ROM and now does it on Fresh and Gumbo. It's an app issue.
     
  21. spaziod

    spaziod Active Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    Same here...but it works
     
  22. cbarth3

    cbarth3 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 21, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    5
    same here
     
  23. spaziod

    spaziod Active Member

    Joined:
    Dec 27, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    this may be related..... many times when I delete messages in gv they simply reappear...
     
  24. pbp776

    pbp776 Well-Known Member

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    92
    Likes Received:
    2
    I had issues with stock and fresh Rom. Sometimes I just let it sit after reboot and it doesn't fc and sometimes it fc. I removed it and using website now. Yeah it few seconds extra but I don't have to deal with fc.
     
  25. DocBadwrench

    DocBadwrench Member

    Joined:
    Feb 9, 2010
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    I, too, am having this issue. It doesn't appear to be causing any functional problems with my smartphone, though. Specs:

    Carrier: T-Mobile
    Smartphone: Motorola Cliq
    OS: Stock, no special doohickeys
     

Share This Page

Loading...