Google Voice on Fascinate


Last Updated:

  1. Triska

    Triska Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    6
    Does Bing affect Google apps such as Google Voice and Voice Search? How do Google Maps work when it is not de-Binged? I don't know if I'll root, but I do really want to use those apps and for the moment, would just keep Bing at first. I've read posts on how to de-Bing and am wondering if it truly works or if it just hides Bing. If I get a SF, I want to be sure I can access all the Google apps easily with 3 or less clicks. This will be my first Android, so all this stuff is new to me. Bing is what really seems to be dragging the SF down in my book as I think Android should be all about Google.

    I'm still looking for the deal-breaker between the SF and Dinc. I've researched it to death. . . well almost. lol
     

    Advertisement
    Bam80 likes this.
  2. ironhorse

    ironhorse Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    34
    I dont have a problem using any of the google aps except google voice. Some reason on my phone it will not connect. Says can not validate phone number.
     
    Halcyon likes this.
  3. nunyazz

    nunyazz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    644
    Likes Received:
    90
    Google voice works fine for me on Fascinate.
     
  4. Halcyon

    Halcyon Well-Known Member

    Joined:
    Oct 15, 2010
    Messages:
    236
    Likes Received:
    38
    Same for me.
     
  5. gadgetmom88

    gadgetmom88 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    202
    Likes Received:
    11
    Works great for me.
     
  6. Gibbyson

    Gibbyson Well-Known Member

    Joined:
    Sep 3, 2010
    Messages:
    197
    Likes Received:
    16
    You have to do it through your google on your computer, won't work doing it just from the phone.
     
    Mazeraski and ironhorse like this.
  7. Bam80

    Bam80 Active Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0

    If the write ups on this site arent enough help there's a couple video tutorials on youtube that should make it a piece of cake for you.

    Just search fascinate google
     
  8. ironhorse

    ironhorse Well-Known Member

    Joined:
    Sep 10, 2010
    Messages:
    271
    Likes Received:
    34
    Thanks guys. It is now my default voicemail. Hope I enjoy this program.I miss my old visual voicemail on my bb storm where it would send a text off the message.
     
  9. Triska

    Triska Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    6
    Thanks!
     
  10. Leonard1818

    Leonard1818 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Messages:
    301
    Likes Received:
    23
    Just set up GV and I'm LOVING it!

    I love the customized greetings (waiting for my parents to call and be like "WTF, How did you do that?")

    I love that I can see on my phone who it is that called and get a rough translation (even though it's really REALLY wrong).

    I love that the translation, even though it is wrong, adds comedic value to my day. Seriously, those things are hilarious.

    My favorite is that I can delete voicemails from my phone without calling and listening to them! This is the BEST feature. No matter how many times I've explained it to my parents, they still don't understand that, if I don't answer, that doesn't mean I didn't see that you called. Leaving me a voicmail that says:

    "Hi It's your Mom, it's wednesday about 5:30. Just seeing what you are up to, give me a call back"

    Just pisses me off cause then I have to (well had to using the VZW VM service), call my voicemail, listen to any saved ones that they wanted to delete, listen to your whole message, delete it, then call you back....

    I CAN SEE THAT YOU CALLED ME... I CAN SEE WHAT DAY/TIME YOU CALLED ME... YOU DO NOT have to leave me a message!!!

    But no matter how many times I explained it to them, they didn't get it... It was ingrained into their heads that if someone didn't answer you HAD to leave a message.

    So this is THE BEST!

    Disclaimer:
    I've only been using GV for a couple of days so this is just my first impression. It hasn't yet done anything to tick me off...yet.
     
  11. gadgetmom88

    gadgetmom88 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    202
    Likes Received:
    11
    I think I spoke too soon. Having trouble with GV on the Fascinate - when I originate and send texts, it always errors out and says Text Not Sent. But then I get responses to the texts, so I know it's working. I can respond to texts fine with no error messages. Also, when I call with GV, I have it set to ask me each time whether or not to use it. Each time it calls out, it gives me a fast busy signal on the first attempt, but works fine the 2nd try. Weird, not a deal breaker - but just curious if anyone else is having issues with it.
     
  12. nunyazz

    nunyazz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    644
    Likes Received:
    90
    You can change the setting to ask you or not to use GV for outgoing calls. Also there is a widget for setting this feature.
     
  13. gadgetmom88

    gadgetmom88 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    202
    Likes Received:
    11
    Sorry, I wasn't clear. I have the settings set via the widget to ask me for each phone call which number I want to call from - GV vs. my cell number (I use the phone for work and personal). I get the fast busy signal whenever I choose GV - but only on the first attempt.
     
  14. nunyazz

    nunyazz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 7, 2010
    Messages:
    644
    Likes Received:
    90
    Sorry.. I haven't had that issue. Works on 1st try for me.
     
  15. Piiman

    Piiman Well-Known Member

    Joined:
    May 28, 2010
    Messages:
    2,333
    Likes Received:
    153
    If that makes you happy wait till you learn how to block callers:D. When you use it they get the "This number is no longer in use" message just like VZW would do..

    And you can do some really fun stuff with custom messages :rolleyes:
     
  16. Tivie11

    Tivie11 New Member

    Joined:
    Oct 3, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    When I used Google Voice it worked fine for a week or so. But then all of a sudden I could not receive incoming calls through Verizon or GV. I talked to Verizon tech support and they got it so my house phone could call me but no one else could get through. it sent them straight to voice mail. So I reset the phone and this time didn't reinstall GV. So far I get all the incoming calls made to me. I don't know if I want to risk reinstalling GV again. I only used it for texting, but I can just use Yahoo Messenger for that since I don't do much texting anyways. Does anyone have any similar situations like mine while using Google Voice?
     
  17. Mazeraski

    Mazeraski Well-Known Member

    Joined:
    Jul 27, 2010
    Messages:
    228
    Likes Received:
    32
    Thanks for all the info in this thread guys, I've been meaning to try out Google Voice. I'll test it out for a bit, see how it works and try to report back.
     

Share This Page

Loading...