1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Google Voice Search - No Way to Reset "Allow Search to Use Your Location"


Last Updated:

  1. hnsez

    hnsez New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Feb 13, 2009
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    When I first ran the Google Voice Search application that came with the latest OS update it asked me if I wanted to allow it to use my location data to assist with searches and I chose "No". 1 day later I want to reset this to "Yes" and there is no way to do it?

    I called TMO and they told me I had to do a hard reset / reinstall the OS to fix this. Since this is TMO's default answer whenever they don't have one I am asking here.

    :confused::confused::confused::confused:
     

    Advertisement
  2. jsares

    jsares Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    Same problem....
     
  3. jsares

    jsares Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    11
    Likes Received:
    3
    Awesome! Thanks!
     
  4. dkaufman1

    dkaufman1 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    1,202
    Likes Received:
    29
    Nice find!
     
  5. andrew

    andrew New Member

    Joined:
    Sep 27, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    So, there's no way to reset it without doing a hard reset?
     
  6. ogryders

    ogryders New Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    So is this correct I have to do a hard reset to get the google search to use my location?
     
  7. UncleMike

    UncleMike Well-Known Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    2,319
    Likes Received:
    482
    You could try going to Settings -> Applications -> Manage Applications -> Menu -> Filter -> All -> Voice Search -> Clear Cache or Clear Data. I'd recommend waiting a little while to see if some else chimes in saying that is a bad idea for some reason.
     
  8. iowabowtech

    iowabowtech root@android:/ #

    Joined:
    May 2, 2010
    Messages:
    12,067
    Likes Received:
    8,533
    I did the same thing but I was able to re-enable it at...Settings > Privacy > Use My Location (for Google search results and other Google services)

    When I first tried voice search a few minutes ago, I asked for "hotels" and it was listing hotels in California (I'm from Iowa). Once I enabled the Privacy setting, I did it again and it was listing local hotels.
     
    Cichlid likes this.
  9. The Third

    The Third Active Member

    Joined:
    Feb 9, 2010
    Messages:
    38
    Likes Received:
    1
    I noticed I had voice search on my phone after it received OTA with 2.2. I started playing with the app and I asked it to find Liqour stores. I showed me a bunch of them all in and around New York City. I live in Central Texas. How do I get the app to recognize my current location? I saw that I could download voice search through the app market so I did. I then watched the video instructions that came with it. So I opened it up and said the following "Send Text to Ann...This is a test"

    A small white square opened on my phone at the top left corner it said send text and underneath it to: and then under it message:

    what was written after "message" was "and this is a test.

    What am I doing wrong?
     

Share This Page

Loading...