Google Voice to send text messagesSupport


Last Updated:

  1. robphelan

    robphelan Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    So, I finally got GV visual voicemail working using my carrier number as my GV number. it took 2 days of frustration...

    now, from what I understand, i should be able to use GV to send text/SMS messages.. is that true?

    when i launch GV app, i don't have any options to compose messages. how is that supposed to work?
     

    Advertisement
  2. flashbox

    flashbox Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    6
    Click your menu button and you should see a whole gambit of things to do. I love the free texts to and from my GV number. They work just like normal texts. You don't have to be in the app to get new ones. I love it so much i blocked incoming and outgoing texts through Verizon, and now only use GV to text. Saves me $20 a month.

    Only down side is because it uses data to send/receive because I'm on VZW i cant do both at once so i need to be off the phone to get or send texts. Its a small price to pay for not having a price to pay.. GET IT?!
     
  3. robphelan

    robphelan Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    hi,

    when you state "Click your menu button ", do you mean from inside my Voice app?

    When I click the little bottom-opened rectangle with 2 lines on it button, a menu appears with 5 choices:
    1) Refresh
    2) Labels
    3) Balance
    4) Settings
    5) Help

    I must not have something set properly....?
     
  4. robphelan

    robphelan Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    if I drill into a voicemail i left for myself while testing, then click the menu button, I get the option to Text back..

    however, nothing on the first screen that opens when i launch the app (inbox screen)
     
  5. Max Tempest

    Max Tempest Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    That's weird, after GV opens up, I touch Captivate's menu button, and there's a Compose button right above the Balance button.

    I use GV to text all the time, great money-saver.
     
  6. robphelan

    robphelan Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Max.. and your app is "Voice" or something else?
     
  7. robphelan

    robphelan Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
  8. Max Tempest

    Max Tempest Well-Known Member

    Joined:
    Jul 26, 2010
    Messages:
    48
    Likes Received:
    6
    Google Voice app

    You didn't choose a Google Voice number?
     
  9. robphelan

    robphelan Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    nope.. see my edited post above.. i'm going to have to get one now.
     
  10. robphelan

    robphelan Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 19, 2010
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    now this presents a problem....

    if I use a GV generated number (instead of my carrier's number) will I lose my visual voicemail?

    EDIT:

    I changed my number to a GV number... my visual voicemail works great.. I now see the other options, such as Texting, too.

    thanks alot.
     
  11. mi04se1

    mi04se1 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    251
    Likes Received:
    7
    I set up GV to do my sms today. Im still getting a text throughATT and GV and I want to eliminate ATT. I know I read somewhere about double notifications, but I canmt find it. Can anyone help?
     
  12. Mide

    Mide Well-Known Member

    Joined:
    Sep 24, 2010
    Messages:
    64
    Likes Received:
    3
    Yeah I just setup GV to handle all of my VM and SMS. I also called ATT and told them to block all texts from my account. Yeah to avoid double notifications you log onto google.com/voice and go into settings and change it there. Next you tell all of your contacts to send to your GV number.
     
  13. jeremytanner

    jeremytanner Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    132
    Likes Received:
    8
    Just be aware that, unless something changed very recently, Google Voice doesn't do MMS. That's the one reason I haven't completely switched for all my text needs.
     
  14. mi04se1

    mi04se1 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    251
    Likes Received:
    7
    I sent a text with my GV number and recieved a text to my GV number. I checked how many texts I sent with the ATT app before. I sent 1 and recieved to the message number went up by 3. I'll try to change the settings in GV.
     
  15. viny2cool

    viny2cool Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Messages:
    316
    Likes Received:
    23
    Thanks guys, Now I am using GV for my free testing. I was using text plus before, that was good too...but little slow and confused with contacts lol...great to use to Google apps in Google OS. Now I have 2 questions?

    1) Can I use it for MMS?
    2) Can I integrate text with my Messaging App? means I should get texts in my default messaging App rather than GV?

    Thanks for answering in Advance.
     
  16. mi04se1

    mi04se1 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 21, 2010
    Messages:
    251
    Likes Received:
    7
    No MMS and if you ge texts in your phones messanger, your being billed for them. What I did was go on the GV website, click on settings (upper right corner), click on voice settings, click edit on phone, make sure phone type is set to mobil and uncheck recieve text messages. I was getting double notification when I first setup GV sms, but after changing the settings, I only get one notification. Also before I changed anything, my usage messages went up. After I changed the settings, I made probably 10 texts and the usage stayed the same. I checked last night and this morning to be sure. I have unlimitted data, so that isnt a problem because GV sms uses data.
     
  17. BookLover

    BookLover Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    977
    Likes Received:
    114
    1) GV does NOT support MMS -- so you need to ask your friends to send MMS to your email addy, which presumably you have set up on the phone, so shouldn't be a problem for you...but may be a change for your friends. But if any of them had friends with iPhones before, then it may not be too bad of a transition for them as they probably got used to doing it for their iPhone pals before iPhone got MMS.

    2) Not that I know of. A PITA to have to check two apps, but at some point your texts should all be in GV...or some enterprising developer figures how to create an app that integrates the carrier SMS with GV.
     
  18. viny2cool

    viny2cool Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2010
    Messages:
    316
    Likes Received:
    23
    Another question? is it possible to use my phone number, instead of GV number to send texts? Its confusing for all my friends to have texts from some random number.....
     
  19. BookLover

    BookLover Well-Known Member

    Joined:
    Oct 11, 2010
    Messages:
    977
    Likes Received:
    114
    Not if you want to use your data plan to SMS.

    Just shoot them all a group SMS to change your number in their phones to your GV number. They can both call and SMS to the GV number. Just can't MMS to it.
     

Share This Page

Loading...