Got my GT7+ yesterday and have a couple questions. Brightness? WiFi? No WiFi?!?Support


  1. visualoddity

    visualoddity Well-Known Member

    This is the Galaxy Tab 7 Plus 4G w/ TMobile...

    So far I am loving it. I have had a plethora of Android tablets, including the Galaxy Tab 10.1 (until yesterday), and the original 7" Tab. Here is an issue I have not run into thus far...

    Issue 1: I like my brightness settings to be %100 all the time. I always (almost) have a power cable with me, so I'm not worried about the drain. I have the auto setting turned off as to keep it from adjusting on it's own. However, everytime I open the status menu with the brightness slider, it is down to about %90-%95. I can't get it to stay on full. Also, and even more annoying, every time I open the browser, the brightness drops to like %30'ish and I have to open the status menu and slide it back up. The browser is where I REALLY need the full brightness the most, and it's the biggest issue.

    I noticed this out of the box, adjusted settings, nogo, so I factory reset, and same issue. This is leading me to believe this is just a setting or something I am missing. Any ideas?




    Issue 2 (THE BIG ONE): This Tab 7+ can't see my work wifi. It connects to my wifi at home just fine (did last night at least), which is also WPA, but it doesn't even see the one at work. It acts like it isn't there. In fact, and this is probably important, it is not seeing any networks up here, and there are at least 10-15 that should be visible from my location in the building (all but a couple from other companies). My G2x (Android 2.3) is connected to my work wifi just fine, and it sees all the others around us, the the Tab 7+ right next to it sees none. I also turned on the wifi router on my phone, it will not see that one either. I've verified the wireless is enabled, as well as turning it off and on multiple times and many reboots, nogo... I need it to hit the wifi at work and home so it isn't sucking my 4G data, so this is a big issue for me. :mad::(

    Any ideas? I'm at a loss... :(



    Also, to answer before it's asked: Nope, it's not rooted. I may do this at some point (as I do most of my devices), but for the moment I want to leave it stock and not mess with it. These issues seem like they should be resolved/nonexistant in the stock ROM, so I shouldn't have to root to fix them. Please tell me if this is incorrect...



    Thanks for any help, sorry for the long post... :D
    (pardon typos, I'm at work and multitasking, no time to proofread)

    Advertisement
  2. colnago

    colnago Well-Known Member

    Wow...that's bright. I never have the right most edge of the slider past the letter "g" in "Settings" below, and get upset that the brightness goes "up" to 30'ish% when the browser is opened. I haven't found a setting for it...thinking is either a feature, or a bug.
  3. sulasno

    sulasno Well-Known Member

    check

    settings | power saving mode
  4. visualoddity

    visualoddity Well-Known Member

    It's off...?
  5. OutstandingO

    OutstandingO Active Member

    I'm having issues with my Tab.

    I've messed with all the settings but for some reason when I enter the web browser all of the pages dim. Even though every where else retains the settings of the screen display. ONLY the web browser continues to dim. Does anyone have any ideas?
  6. sulasno

    sulasno Well-Known Member

    try a different browser ?
  7. vobguy

    vobguy Well-Known Member

    Yes that is the answer. The default browser changes your brightness for some reason. I only thought it increased it, but apparently also dims it as well

    I haven't used the default browser in a month, and probably not-so-coincidentally, I haven't had the brightness change unexpectedly in a month.

Share This Page