GOT UPDATE - swipe to unlock no longer workingGeneral


Last Updated:

  1. Peaser

    Peaser Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    8
    My phone did a little notification about 10 minutes ago and when I turned on the screen it indicated it was ready to update. I pressed "more information" and then it explained briefly what it would do and that I needed 40% battery power and then it said install and restart. So it took about 5 minutes all together. The only thing I've noticed so far is that the swipe down the front to unlock it no longer works! You have to hit the menu key even though it said that you could do either one. Anyone else experience this?

    Anyone else get updated?
     

    Advertisement
  2. thetomlin2

    thetomlin2 Guest

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    242
    I havent goteen the update yet, but that sucks if true.
     
  3. Peaser

    Peaser Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    8
    Maybe they felt it was too easy to unlock that way accidentally. In any case, I can't seem to find a setting to enable it again, but actually hitting the menu key is fine with me. But you should have an option. It's just weird that it said that you could do either one and yet you can't. Browsing seems a little faster. I'm not sure what else is supposed to happen, but I don't see any other significant changes as of now.
     
  4. Sketchee

    Sketchee Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    135
    Likes Received:
    3
    Got the update moments ago. If I hit power and then swipe down, it works just as it did before. Did it used to work without hitting power? I never used it that way if so.
     
  5. davbak

    davbak Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    131
    Likes Received:
    7
    Same here, mine seems to work just as it did before the update. One thing that may be different is you actually have to start your swipe on the gray bar. I can't remember if you could start your swipe anywhere on the screen before (above the bar for example) or not, but for some reason I'm thinking you could.
     
  6. thetomlin2

    thetomlin2 Guest

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    242
    Still dont have the update ... I can start the swipe from anywhere. If they changed it to just the bar, I am fine with that. I wish they would disable the menu button for unlocking ... thats easier to bump in your pocket than have it swiped in your pocket.
     
  7. nessbuilder

    nessbuilder Active Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    2
    Got my update about and hour ago and everything is just as it was, still have to touch the power button and swipe from the gray line.
     
  8. Sketchee

    Sketchee Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    135
    Likes Received:
    3
    Maybe if they gave the option it would be nice. I always use the menu button myself.
     
  9. Podivin

    Podivin VIP Member VIP Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    3,679
    Likes Received:
    881
    No update yet. I just checked mine, it ACTS like I can swipe anywhere to unlock. However when I swipe slowly down from the top of the screen I see that it doesn't actually start to DO anything until I reach the black bar at the top of the grey bar - where it says 'Verizon Wireless', at that point the screen actually starts to drop down out of the way. So, on my phone at least (pre update), you have to swipe from the grey bar to unlock.
     
  10. Demthios

    Demthios Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Yeah that was the first thing my wife noticed about the update too. I can tell you that her phone seems a bit quicker on stuff then mine right now, which doesn't have the update now wither that we because of the reboots and all or not I don't know.. still waiting for my update to come about...
     
  11. DDustiNN

    DDustiNN Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    580
    Likes Received:
    63
    Actually, I just tested it out on my pre-update phone, and you can start your swipe anywhere on the screen, but your swipe has to END at least at the grey bar, or anywhere below. So it sounds like after the update, we will have to START at the grey bar?
     
  12. swe3t23

    swe3t23 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    263
    Likes Received:
    2
    yes the swipe is the major change that was noticable. Can't swipe anywhere anymore. Has to be on or below the grey line
     
  13. Peaser

    Peaser Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    8
    Hey thanks guys. I tried a bunch of ways to swipe and nothing worked until I read the posts here. I used to be able to swipe from anywhere. Not a big deal. It's definitely a little quicker and my battery has been pretty good today.
     
  14. C07

    C07 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    2
    May I ask where some of you are located, region wise? Just curious where the updates are happening right now. I haven't received mine, I'm in Alabama.
     
  15. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    in delaware, no update yet.
     
  16. Sketchee

    Sketchee Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    135
    Likes Received:
    3
    I'm currently in Baltimore, MD. The update came around 1pm for me
     
  17. moonsbabe

    moonsbabe Well-Known Member

    Joined:
    Nov 27, 2009
    Messages:
    98
    Likes Received:
    8
    3pm no update as of yet in West Texas.

    <----look over there...I am a member now, just a junior member. I am almost a big girl!!
     
  18. W4LLY

    W4LLY Well-Known Member

    Joined:
    Nov 28, 2009
    Messages:
    675
    Likes Received:
    36
    New york city...no update...yet?
     
  19. davbak

    davbak Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    131
    Likes Received:
    7
    St. Louis, Missouri. I put my phone in Airplane Mode when I'm at work because I don't get a signal at my desk. When I turned off Airplane Mode at lunch, the update prompt was there.

    No idea how they roll out the updates, but I've only had my phone for a week. My last name starts with B, but I don't they're going alphabetically.
     
  20. Demthios

    Demthios Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Naw sitting here at home in South Dakota both my wife and I have the Eris's, we got them the same day and a sequential numbers she got her update at about 12:30ish and and I have yet to get one...probably won't till later next week.
     
  21. Peaser

    Peaser Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    103
    Likes Received:
    8
    Suburb of New York City, got it this afternoon.
     
  22. thetomlin2

    thetomlin2 Guest

    Joined:
    Nov 23, 2009
    Messages:
    1,292
    Likes Received:
    242
    St Paul Mn, no update yet
     
  23. nessbuilder

    nessbuilder Active Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    41
    Likes Received:
    2
    Oakland Ca got it this morning at about 10
     
  24. rok8man

    rok8man Well-Known Member

    Joined:
    Jul 31, 2009
    Messages:
    71
    Likes Received:
    3
    Dallas, Texas and no update for me yet as of 3:13PM
     
  25. C07

    C07 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 10, 2009
    Messages:
    46
    Likes Received:
    2
    Yeah, I don't know how they do them either. That is why I asked. Thought maybe by region, but Delaware and Maryland are side by side. I tried rebooting phone but that didn't work, so I guess I'll just have to wait.
     

Share This Page

Loading...