Gps apps cant find me


Last Updated:

  1. dyson

    dyson Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 20, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    I have installed several apps that us gps, fandango and weather bug elite to name a few
    but when it tries to us teh gps to find where i am and set my location it can never find me any ideas why that is?
     

    Advertisement
  2. Trapper

    Trapper Member

    Joined:
    Apr 19, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    2
    try making sure that you are in a open view of the sky, maybe walk outside and hold the phone to the sky as it is trying to get a gps lock. If not make sure on your phone settings that you have gps enabled.
     
  3. RoboPhoneII

    RoboPhoneII Active Member

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    2
    I have a similar problem. Along with a WIFI problem. Customer service told me to return the phone.
     
  4. chadmd23

    chadmd23 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    530
    Likes Received:
    57
    I just got a new SIM card from TMO and location is working much better than before.
     
  5. chadmd23

    chadmd23 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    530
    Likes Received:
    57
    Ok, I spoke too soon. The new SIM has helped a little bit, but I still get a location of Lake Tahoe (I'm in NYC) once in a while.
     
  6. RoboPhoneII

    RoboPhoneII Active Member

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    2
    I'm in the NYC area also. Native NYCer. My phone had probs with GPS in the being. The GPS system is A-GPS. It uses the cell towers to assist along with the GPS satellites in the GPS location functions. With out proper mobile signal strength, GPS becomes problematic. How is your mobile signal strength when you do the self locating function of an app?
     
  7. chadmd23

    chadmd23 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    530
    Likes Received:
    57
    I'm having problems with 3G location (not sat GPS) even at full strength signal. When I force EDGE, it works fine.
     
  8. RoboPhoneII

    RoboPhoneII Active Member

    Joined:
    Apr 28, 2010
    Messages:
    33
    Likes Received:
    2
    Sounds like a 3G issue. Which is weird Manhattan is full of T-Mobile (and any other carrier) 3G. I know personally. How long have you had this specific phone activated?
     
  9. chadmd23

    chadmd23 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    530
    Likes Received:
    57
    I got the phone in December. I really thought the new SIM card was going to fix it (since my old card was a few years old from a 2G phone), but I still get the wrong location sometimes.
     

Share This Page

Loading...