GPS Issues with Cyanogen


Last Updated:

  1. hattrick1965

    hattrick1965 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    I am at a loss here. Google and Sprint Navigation have the exact same issues. They will lock on to gps and navigate fine, for about 20 minutes. Then they just lose the satellite. I have followed the instructions to dl gps stats, wipe gps stats and redownload. But the issues continue. Anyone out there have the same thing going on and hopefully found a fix? Thanks so much! I love this rom, but I really need gps to work right.
     

    Advertisement
  2. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    Are you using the stock kernel or one of the uncapped kernels?

    Try this, go back into gps status and go into to the A-GPS settings. Press reset and then download
     
  3. androidtp

    androidtp Well-Known Member

    Joined:
    Dec 15, 2009
    Messages:
    701
    Likes Received:
    64
    which nightly are you on?
     
  4. Fenga Papit

    Fenga Papit Banned

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    487
    Likes Received:
    38
    Since flashing CM6 I haven't used the GPS enough to see if I have the same problem. But I took some pro-active action and found that one fix is to download an app called GPS Status from the Market. Here: GPS Status v3.5 : NEW Settings: Application for Android | Travel

    After you install that app open the app and go to Settings>GPS & Sensors>Manage A-GPS state and follow the instructions on the pop-up window. It says that will give you a better satellite fix for a few days each time you use that process.
     
  5. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    This especially helps if you try one of Dec's uncapped BFS kernels
     
  6. hattrick1965

    hattrick1965 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Im on the 9/26 or 9/27 and Im using one of the uncapped kernels. I have tried the gps stats solution with wiping and re downloading several times to no avail. This fix sounds like its working for everyone else, just at a loss why it wont work with mine.
     
  7. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    What are you wiping and redownloading?:confused:
     
  8. hattrick1965

    hattrick1965 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    oops, probably should re word that...Im resetting gps data, then downloading it. Under settings manage a gps state
     
  9. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    Which uncapped kernel?

    I would try #14 or #2
     
  10. hattrick1965

    hattrick1965 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    do you have a link to that handy please?
     
  11. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
  12. hattrick1965

    hattrick1965 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    ok, flashed #14 kernel reset gps stats, redownloaded.....cruising down I 40 in Tenn, so I'll see how it goes
     
  13. hattrick1965

    hattrick1965 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    hmmm Lewis Center, whereabouts is that? I live in Dayton
     
  14. hattrick1965

    hattrick1965 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 12, 2010
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Ok, Google Nav seems to work ok....Sprint Nav a no go....keeps saying no gps signal in the area. Weird, doesnt do that at all with the Fresh ROM....thanks for ya'alls help. I think the #14 kernel and gps status combined did the job
     
  15. Fenga Papit

    Fenga Papit Banned

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    487
    Likes Received:
    38
    Like this one? Is it uncapped? (because you recommended an uncapped kernel)

    adnan@Decad3nce 09/26/2010

    Do I also need to download and flash the last file, that ramzswap.ko file? (I just flash these from recovery, right?)
     
  16. andygu3

    andygu3 Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2010
    Messages:
    4,699
    Likes Received:
    2,081
    Yep that's the newest one ;)

    Yep, just flash from recovery, make sure you wipe Davlik cache and cache

    Ramzswap is more for compcache, if you have compcache enabled in cyanogenmod settings.
     

Share This Page

Loading...