General GPS issues

Discussion in 'Android Devices' started by RunamuckRez, Aug 22, 2010.

  1. RunamuckRez

    RunamuckRez Well-Known Member
    15

    Jan 20, 2010
    62
    0
    15
    Environmental Specialist
    Howell, NJ
    Just a quick question..I took my eris out on a two hour trip to central penn. It seems like the gps was running anywhere from about 500 feet to a few miles behind, and I kept getting force close issues. Anyone else notice any problems? Also, my fiance was saying she was having some problems with her gps on her moto droid. Could there be a related issue? I'm rooted and running xtrRom with some overclocking and memory management apps.


    Rez
     

    Advertisement
  2. cableguynoe

    cableguynoe Well-Known Member
    163

    Mar 30, 2010
    2,030
    264
    163
    I'm a cableguy....really
    Monterey, CA
    IN MENU-LOCATION, do you have Use GPS satellites checked?
     
  3. Titan

    Titan Member
    16

    Dec 2, 2009
    12
    2
    16
    I've been having the same problems and my gps satellite is checked.
     
  4. RunamuckRez

    RunamuckRez Well-Known Member
    15

    Jan 20, 2010
    62
    0
    15
    Environmental Specialist
    Howell, NJ
    Yeah, I never turn on nav without having gps sat's on. I flashed a new rom, seems to be smoother, so I'll check gps next time I head out.
     
  5. gridbug

    gridbug Well-Known Member
    48

    Jan 1, 2010
    160
    10
    48
    Los Angeles
    Been having weird GPS issues on my Eris as well. Google Navigator loads and I can select my destination etc but when it tries to use the GPS to find my location, it just keeps searching for location. I'm pretty sure I've used GNav since I rooted the phone but can't specifically remember... since this problem first started I've had to use Google Maps to get to where I'm going. Anyone else having the same trouble and/or any suggestions to fix?

    Thanks!
     
  6. Demache

    Demache Well-Known Member
    173

    Apr 18, 2010
    3,011
    341
    173
    Sioux Falls, SD
    Not saying its your problem, but some ROM's are known to have GPS bugs.
     
  7. painweaver

    painweaver Active Member
    16

    Mar 26, 2010
    29
    3
    16
    I have been having issues with my gps nav as well. It was working fine up to about 2 weeks ago. Now it takes forever (10 minutes) to get a satellite. Until it connects it jumps around placing me in all different roads and directions. Anyone else experiencing this?
     
  8. I was having some issues almost 2 weeks ago. Went to the beach and the GPS was placing me about 100 feet out into the ocean. lol. This was before I rooted my phone. I just figured I was bouncing signal off the water. Or whatever. I couldn't run My Tracks at all. bummer since I took some amazing walks...
     
  9. nomarsgirl

    nomarsgirl Well-Known Member
    78

    Mar 4, 2010
    671
    68
    78
    Red Sox Nation
    I'm not rooted and I had trouble getting a lock on the satellites the other day. Rebooting the phone did not help. Worked fine the next day. The problem seems to come and go.

    It always seems to give me trouble when I need it most. If I pretty much know where I'm going, it works fine.
     
  10. manderle

    manderle Well-Known Member
    38

    Jan 21, 2010
    216
    23
    38
    NC
    I had the same thing happen until I looked at the difference between the high and low tide lines. I was at the edge of the water during low tide.
     

Share This Page

Loading...