Great Home Replacement


Last Updated:

  1. brettlewis

    brettlewis Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    867
    Likes Received:
    49
    Its called home++, and although there is already a post about this i though it should also go in the droid forum.

    here is the link to it
    Introducing Home++ (Home++ by Intuitit)

    it gives you options such as:
    You choose how many screens
    "power strip" kind of like the iphone dock with common links in it
    Option to hide the notifications bar

    I personally like this more then any of the other home replacements because it is the fastest, cleanest, most appealing one out there.
    Check it out and comment back.
     

    Advertisement
  2. jlatour88

    jlatour88 Active Member

    Joined:
    Nov 1, 2009
    Messages:
    30
    Likes Received:
    0
    iv tried it a lil while ago(less than a week) and its a lil buggy. kept force closing on me when changing theme/wallpaper. love the interface tho. so far this and sweeterhome have great potential. im using Open Home right now untill either of the last 2 home apps get a update that keeps them stable.
     
  3. shademar

    shademar Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    222
    Likes Received:
    4
    It's funny how different people's experience with the home apps are. I tried GDE and it was laggy to the point of being unusable. I also didn't like how much space the bar at the bottom took for how little you got out of it.

    Home++ is my current default home app. It's running far smoother than the default app on my phone, the looping workspace is nice (find some seamless wallpapers or it'll look weird on screen 4!), and I like how minimal everything can look while still having quick access to a good number of quick launch icons. Hasn't crashed for me yet (who knows if I'm the anomaly...)

    More dev support for animated widgets would kick so much ass. I found the dev page and donated for this one because I think it has so much potential.
     
  4. brettlewis

    brettlewis Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 3, 2009
    Messages:
    867
    Likes Received:
    49
    it is definitely interesting to hear extremely varying experiences with different apps. Some people get force close all the time, others run smooth. I for one have no problem yet with home++, also today there was an update, so try again maybe? see how it goes?
     
  5. El Blacksheep

    El Blacksheep Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    634
    Likes Received:
    33
    agreed. i liked GDE at first, but it was way too unstable (and thus unusable!)
    home++ has been the most stable and enjoyable home alternative

    with the latest updates, you can choose how many screens you want (3 to 7), you can choose not to loop your wallpaper (so no need to find a seamless looping one) and you have more choice over what goes into the quick launch dock. definitely loving this one.
     
  6. may2700

    may2700 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    199
    Likes Received:
    4
    i may have to try home ++ now, i have used gde also and like above, mine is very sluggish and force closes alot. i didnt go to home ++ before cause i liked the 7 screens gde gave me, but now i see home++ allows 7 so i might have to give it a try
    only ? i have is how smooth does home++ run with widgets? i love widgets and have to have them or its not worth it. anyone have a smooth run with widgets on there screens?
     
  7. tsaunders

    tsaunders Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    419
    Likes Received:
    25
    I think this is a great home replacement. I was looking for one and will stick with this one for now.
     
  8. mtbhk44

    mtbhk44 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    363
    Likes Received:
    38
    I noticed this was a great drain on my battery so I got rid of it. In theory I liked the bar on the bottom and the fact that you could flip through the screens in the same direction, but it wasn't worth the battery drain.
     
  9. tsaunders

    tsaunders Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    419
    Likes Received:
    25
    I haven't noticed a battery drain yet.
     
  10. Bobarazzi

    Bobarazzi Well-Known Member

    Joined:
    Nov 26, 2009
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    forces close when changing orientation...love it otherwise.
     
  11. sooper_droid12

    sooper_droid12 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,228
    Likes Received:
    73
    home++ just got updated and man, I had to donate to the developer again. The developer is doing some good work on it. Stable, never had a problem. When it wants to FC, I just say "wait" and it resolves itself. I never actually FC it. Works every time. No lag, just a great FREE app. Now, if someone can just improve the Facebook Widget, I'd be set!

    Edit: The new release does have a FC issue during orientation switching of the home screen. The developer has been notified.
     
  12. MrDonBonJovi

    MrDonBonJovi Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    70
    Likes Received:
    1
    Home++ over here. Only one that hasn't been buggy for me. New update allows for more homescreens.
     
  13. Viconi

    Viconi Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    For those of you with lag or battery issues, I read another post on the boards that fixed these issues for me.

    Basically you are running 2 homes at the same time. For example you have 2 facebook widgets running one on the original and one on home++. Go to the original stock home screen and remove all the widgets ( I removed all the shortcuts too). Set home++ as your default, I did a reset for the heck of it too. I have had no issues with battery life or lag since.
     
  14. craighwk

    craighwk Well-Known Member

    Joined:
    Nov 15, 2009
    Messages:
    453
    Likes Received:
    21
    Past releases of Home caused me problems, but I gave it another shot with one of the recent updates and I haven't had a problem since. I like this much better over Panda or GDE
     
  15. shademar

    shademar Well-Known Member

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    222
    Likes Received:
    4
    Love the update so far (7 screens, woot!) Just need to find a good source of seamless wallpapers (I have found a few so far, but they tend to be either simple textures or something against a solid color background.)

    Anyone think we could get the designer of beautiful widget to make an animated version? =D
     
  16. sooper_droid12

    sooper_droid12 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    1,228
    Likes Received:
    73
  17. mtbhk44

    mtbhk44 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    363
    Likes Received:
    38
    That makes perfect sense - and horribly annoying at the same time. If I decide I do not like home++ then I'm going to have to redo all of my screens again. Grrrr. Thanks for the heads up
     
  18. The_Chief

    The_Chief Accept no imitations! Moderator

    Joined:
    Nov 17, 2009
    Messages:
    12,268
    Likes Received:
    11,696
    How do you adjust the number of screens in home++? I have yet to find that option anywhere.
     
  19. mtbhk44

    mtbhk44 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    363
    Likes Received:
    38
    Preferences > Screen Preferences > Screen Number
     
  20. rumdood

    rumdood Active Member

    Joined:
    Nov 25, 2009
    Messages:
    33
    Likes Received:
    1
    I'm a huge fan of Home++ and love the updates that the developer has been putting out. I'm really happy to see that the most recent update adds the Contacts button to the bottom - one more icon/shortcut I can clear off of my homescreen.

    I did run into my first issue today though. The most recent release (0.8.0.6) breaks the Beautiful Widgets as well as the Pure Calendar and Pure Grid widgets.

    I modified my agenda and noticed that the Pure Calendar wasn't updating. Removed the widget and re-added and the widget only says "Loading data..."

    Tried another widget and it works fine. Switched to the default home app and the Pure Widget and Beautiful Widgets started working again. Submitted a bug report and hopefully we'll see those start working again.
     
  21. Viconi

    Viconi Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    24
    Likes Received:
    0
    Yep it kinda stinks, but I found it better than a laggy phone. Plus I have no desire to go back to the original home screen. It reminds me of when I used to switch themes on my BB and tthen spent the next 15 minutes rehiding icons and organizing folders. I often laugh at myself when I start saying why can't the phone do this or that. I have to remind myself that its still a phone, and in my opinion the best one out there.
     
  22. Barbara

    Barbara Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    840
    Likes Received:
    31
    I think I'm not putting anything else on my phone until after the phone update comes out. It's supposed to be this Friday. I want to make sure that nothing I have interferes with it, or worse that I go to the trouble to get everything set up the way that I like only to have it disabled by the new update.
     
  23. mrthundercleese

    mrthundercleese Well-Known Member

    Joined:
    Nov 20, 2009
    Messages:
    187
    Likes Received:
    2
    OH SNAP! It makes perfect sense. Thank you.
     
  24. VeryApe

    VeryApe Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    118
    Likes Received:
    3
    Anyone have an issue with the Home++ stock wallpapers disappearing? I really liked the Android wallpaper, and it disappeared on me :(
     
  25. tsaunders

    tsaunders Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    419
    Likes Received:
    25
    Didn't even know there were home++ specific wallpapers. I like it.

    I don't think you can get the default image back once you change it. Someone else asked this in another thread.
     

Share This Page

Loading...