GV dials out with different number??


Last Updated:

  1. jxker

    jxker Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    295
    Likes Received:
    19
    When I dial out using Google Voice the area code and number aren't the mine...does the person i am dialing see MY GV number on their caller ID.....GV is pretty useless for me if it is dialing out with a number unknown to my contacts
     

    Advertisement
  2. messenger13

    messenger13 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    3,133
    Likes Received:
    381
    Google Voice dials out using the number that YOU picked. It is your Google Voice number. You don't remember picking a new number when you signed up for Google Voice? Or did you choose the other option?
     
  3. stearic

    stearic Well-Known Member

    Joined:
    Nov 9, 2009
    Messages:
    123
    Likes Received:
    1
    The person you are dialing will see your GV number. It's just the way the gvoice app works so you don't have to manually input your passcode and then the number you are dialing when you goto use it.
     
    jxker likes this.
  4. AndroidsOfTara

    AndroidsOfTara Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    459
    Likes Received:
    138
    The person you are calling will see YOUR GV number, not the number you see the GV app dialing to place the call.

    You can easily test this by simply calling another phone and observing what is displayed on the screen...
     
    jxker likes this.
  5. LoBatt

    LoBatt Well-Known Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    275
    Likes Received:
    42
    And if you put that number GV dials in your friends and family list calls are airtime free. I thought the number would rotate amongst a bank of numbers to thwart this but my GV always dials the same number.
     
    messenger13 likes this.
  6. messenger13

    messenger13 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 8, 2009
    Messages:
    3,133
    Likes Received:
    381
    I just had a "Duh! Why didn't I think of that!" moment. :eek:

    Thanks for the tip!!! :)
     
  7. UBRocked

    UBRocked VZW Nexus Please!!! VIP Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    4,335
    Likes Received:
    1,563
    Any word on when Google will send out more invites. I don't have enough of a need for it to start panhandling with a sign that says "Will work for Google Voice"...but I would like to try it out...Interesting concept. :)
     
  8. labwizard

    labwizard Active Member

    Joined:
    Mar 10, 2010
    Messages:
    42
    Likes Received:
    2
    1. You can "buy" the invite on Ebay for about $2.50. I did.

    2. Unfortunately I don't have texting so I have a plan without "friends & family" so I only save on outgoing, I still pay for incoming.
     
  9. allanlaw

    allanlaw Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    437
    Likes Received:
    31
    I don't have texting (other than pay as your go), but since I have a 900 minutes plan I have the 5 "friends and family" deal. Also, I do not understand the underlined part of the post.
     
  10. DjSmooth

    DjSmooth Well-Known Member

    Joined:
    Nov 19, 2009
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    That number is your specific Google Voice Access number, and yes they will see your GV # on their caller ID. And if you have "Friends and Family" that access number is the number you add to your F&F with Verizon, Fav Five w/T-Mobile, and or A-List w/AT&T.
     
  11. shadowdude777

    shadowdude777 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 8, 2009
    Messages:
    1,842
    Likes Received:
    122
    Hmm. So adding that number that you see when you dial out to F&F gives you free calling? Does that apply to incoming AND outgoing? And adding the GV number you signed up for doesn't give you any of these benefits, right?
     
  12. LoBatt

    LoBatt Well-Known Member

    Joined:
    Mar 4, 2010
    Messages:
    275
    Likes Received:
    42
    Putting the "special" number that the GV dialer calls into your friends and family list will make outgoing GV calls airtime free because it's calling a friends and family number.

    To get free incoming calls using GV, you have to change your GV settings (on a computer) so that the caller id of incoming calls is always your GV number (as opposed to having it display the number of the person who is calling you). You then add your GV number to your friends and family list so now all your outgoing and incoming calls using GV are airtime free.

    You can still know the identity of the person calling you if you have call presentation enabled in GV (asks the caller for his or her name the first time then remembers it later or a computer voice reads the name if it's in your contacts).
     
    shadowdude777 likes this.
  13. brandonhd

    brandonhd Member

    Joined:
    Nov 2, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
  14. jamesdean

    jamesdean Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    633
    Likes Received:
    80
    You can still text for free incoming and outgoing through the GV app. The sender must text to your GV number.
     
  15. jamesdean

    jamesdean Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    633
    Likes Received:
    80
    There is a great app that integrates nicely with GV that does not use the access number therefore saving one of your F&F. It also does not require the data side of your plan and because of that is often more reliable. You can also include or exclude numbers from going through GV and saves an extra step if you have the GV app to ask each time you make a call.

    It does cost $3.00, Flex Dialer Pro.
     
  16. allanlaw

    allanlaw Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    437
    Likes Received:
    31
    I read the information about this app on the developer's website and cannot fathom how it would let you dial out on GV without using a F&F number and still provide no minutes charge. :confused:
     
  17. jamesdean

    jamesdean Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    633
    Likes Received:
    80
    I did not say it would use GV without a F&F number. I said it would use one less F&F number. With the GV app you need 2 F&F, your GV number & the access number. With Flexdialer Pro you only need your GV number in F&F.
     
  18. allanlaw

    allanlaw Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    437
    Likes Received:
    31
    So someone calls my real GV number, which I have NOT set up in F&F. No minutes? How does that happen?
     
  19. jamesdean

    jamesdean Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    633
    Likes Received:
    80
    You must put your GV number in F&F for the call to be airtime free.
     
  20. allanlaw

    allanlaw Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    437
    Likes Received:
    31
    Go back to my original post #16 - that was my question. How does this program let you dial out on GV for free without using up a F&F slot for the outgoing call? The developer says the call will go out using the cell network. What it has to do (if it avoids minutes) is access GV just like the Droid was a PC, not a phone, using the data connection. The callback would then be on the cell network, and the F&F GV would apply.
     
  21. jamesdean

    jamesdean Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    633
    Likes Received:
    80
    The program will not allow you to make free calls without a F&F slot and I nor anyone else ever said that it would. You obviously are having difficulty in understanding my original statement that it will use one less F&F than the GV app. I don't know an easier way to explain it.
     
  22. CRPercodani

    CRPercodani OFWGKTA VIP Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    2,940
    Likes Received:
    564
    he is talking about it not needing 2 ff slots. how does the app only need 1 slot for incoming and outgoing?



    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  23. CRPercodani

    CRPercodani OFWGKTA VIP Member

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    2,940
    Likes Received:
    564
    ok so i read everything about flex dialer pro and it says it does outbound calls, but what about inbound? if it doesn't do inbound it is useless for this purpose.



    Sent from my Droid using Tapatalk
     
  24. takeshi

    takeshi Well-Known Member

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    3,354
    Likes Received:
    281
    Nope. For incoming you can use the steps above or rely on your F&F list (with only F&F inbound being free, of course). I really don't need all inbound calls to be free so I don't have all inbound calls set to show my GV number for caller ID. I don't like call presentation either though.
     
  25. allanlaw

    allanlaw Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2009
    Messages:
    437
    Likes Received:
    31
    Thanks - maybe he will understand you, I seem to be a lost cause . . . :)
     

Share This Page

Loading...