1. Introducing Channels - a new way to chat with other Android users!
    Dismiss Notice

Habitats - New 4x1 toggle widget


Last Updated:

  1. adaptroid

    adaptroid Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    I just released a new version (1.5) of Habitats. The app lets you add chameleon scale widgets that look like icons and can be configured to launch different applications depending on what Wi-Fi network you are connected to.

    The new version adds a 4x1 toggle widget that lets you quickly change habitats without changing networks. (You can use linking to connect your configuration to a Wi-Fi network later.)

    There is also a simple live wallpaper that changes in different habitats. It isn't fancy but is subtle and gives a visual indicator when you change habitats. You can tweak the configuration by tapping on the slowly flashing bubbles.

    Habitats is a Locale plug-in so you can use it with Locale or Tasker.

    Habitats in the Android Market
    [​IMG]

    Habitats is free software (GPL). See the website for details.
    Main website (adaptroid.org)
     

    Advertisement
  2. adaptroid

    adaptroid Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    I just added a new version with a few more tweak. The chameleon scale widgets no longer add a notification when you launch an app, instead you can edit them by tapping the scale in the top right corner. Those notifications seemed like a good idea at the time, but were pretty annoying.

    I also added support for making habitats conditions in Locale.
     
  3. JerryG

    JerryG Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    3
    This is a very nice app/plugin/widget set. Thank you!

    One thing - at work, we have multiple wireless access points, with the same SSID. This makes Habitats a bit confused.

    Is there a setting to go by SSID only, as opposed to MAC address (which is what appears to be the problem)?

    Thanks and regards,
    -Jerry
     
    adaptroid likes this.
  4. adaptroid

    adaptroid Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Glad you like the app!

    You're right, Habitats uses the MAC address to identify a habitat and there isn't a way to use the SSID instead. I'll try to work out a solution in the next version since I can definitely imagine how it would be problematic to deal with more than one Wi-Fi network with the same SSID.

    Thanks for bringing that to my attention!

    Best Regards,
    Michael
     
    JerryG likes this.
  5. JerryG

    JerryG Member

    Joined:
    Jun 7, 2010
    Messages:
    20
    Likes Received:
    3
    Michael,

    You're welcome!

    And TIA for the pending documentation! :D I'm really kind of stumped when trying to figure out how to use this with Tasker... :(

    Thanks and regards,
    -Jerry

    PS - maybe there should be a new thread here, for this? L8r...
     
  6. adaptroid

    adaptroid Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 18, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    1
    Sounds good, I'll follow up on the user voice site and post back here when the next version is ready.

    Cheers,
    Michael
     

Share This Page

Loading...