Handcent after recent update


Last Updated:

  1. lopez0614

    lopez0614 Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 24, 2009
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    so ive noticed that when i shut my phone off and turn it back on after this recent update from handcent sms, i loose the handcent icon and it is replaced with a red x instead. has anyone else had this issue? the only way ive been able to fix it is with a uninstall and then reinstall which is a royal pain in the ass given that i dont restart my phone very often i still have to customize all over again.
     

    Advertisement
  2. blampars

    blampars Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    222
    Likes Received:
    22
  3. Penny

    Penny Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Yep me too just now and I can't get it to download pics sent to me. Prefered the older version. I just did the update and still same thing.
     
  4. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    update available now, says it is to fix the hero icon issue.....trying on eris now
     
  5. Penny

    Penny Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Please let me know if that does indeed fix the issue.
     
  6. Caddyman

    Caddyman Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    3,216
    Likes Received:
    638
    fixed it for me

    i upgraded, then i removed the bad icon from home screen, and re-added. looks good.
     
  7. Penny

    Penny Well-Known Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    yeah seems to work for me too now. Thanks for letting us know. Nice that the maker is quick to fix things...
     
  8. JB in AZ

    JB in AZ VIP Member VIP Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    267
    Glad that it is working. It is realy nice that the dev has so quickly addresed the issue.

    So I guess for me, and many others here, is there a reason to update from the first (?) Handcent ap that doesn't have the icon issue? What was included in the update besides the corrupt icon issue? I am not having any issues with handcent that I am aware of at this time.
     
  9. blampars

    blampars Well-Known Member

    Joined:
    Nov 4, 2009
    Messages:
    222
    Likes Received:
    22
    Here's what's been included in the latest updates. I believe, if you havn't upgraded to the 'buggy icon' edition, you're running 2.9.13 -- so here it is..

    Handcent sms Version 2.9.15
    12 Nov 2009



    • Fix HERO ICON issue


    Handcent sms Version 2.9.14
    10 Nov 2009



    • Fix a serious bug that made G1 & Cliq slow and force closes, SPPED UP ,HIGHLY RECOMMAND UPDATE TO 2.9.14

    • HERO USER CAN save draft message through handcent sms NOW COOL!
      some of HERO stock messaging app can't save draft when you compose a complete new message ,handcent sms fix the issue and support it now
    • "View Contact" function worked at Droid phone.
    • New "Sound on phone" option will notify you with a short sound when an new messaing incoming and you are on the phone! (Enable it by "settings"->"notificaiton settings"->"Sound on call")



    Handcent sms Version 2.9.13
    08 Nov 2009



    • Improve support for Droid & Tattoo
    • Fix a force close issue for cliq when open slide keyboard
    • Add Vibrate in call option ,notify you when an new messaing incoming and you are on the phone COOL!

    • Doesn't notify/display the weird SMS for sprint voicemail
     
  10. JB in AZ

    JB in AZ VIP Member VIP Member

    Joined:
    Oct 27, 2009
    Messages:
    1,869
    Likes Received:
    267
    Thanks for the detailed post, blampars! It looks like I'm running 2.9.10. I have been afraid to update due to issues mentioned here.
     
  11. mrkniceguy

    mrkniceguy Well-Known Member

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    67
    Likes Received:
    1
    The latest update fixed my issues. Now running 2.9.15 with no more problems.
     
  12. jimdroid

    jimdroid Well-Known Member

    Joined:
    Oct 31, 2009
    Messages:
    805
    Likes Received:
    106
    Even with 2.9.15, when I reboot the Hero, the Handcent widgets are messed up and I have to reinstall Handcent and redo all the settings... :(
     
  13. les anderson

    les anderson Member

    Joined:
    Oct 17, 2009
    Messages:
    20
    Likes Received:
    1
    anyone else lose their handcent widget with the most recent- looks the same as the icon but has the ability to show number of messages-.

    I am using the shortcut now.
     
  14. ggoldfingerd

    ggoldfingerd Active Member

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    The widget is working fine on my Hero.
     
  15. bobeink

    bobeink Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2009
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    wait, what? Handcent widget? am i missing something here?
     
  16. T Mac

    T Mac Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    89
    I think he meant icon.

    Anyways, I have downloaded handcent a dozen times since yesterday afternoon and every time I reboot the icon changes to the triangle and the name changes in the android apps window. ??? Anyone know a fix?
     
  17. T Mac

    T Mac Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    89
    I just checked the handcent.com site and version 2.9.15 is supposed to be the fix for the hero, but if you download it from the android market it is still the 2.9.14 version. ????
     
  18. Richw350

    Richw350 Active Member

    Joined:
    Sep 29, 2009
    Messages:
    38
    Likes Received:
    4
    My widget does not work after latest update. I am using the shortcut as well.
     
  19. T Mac

    T Mac Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    89
    What widget are you trying to use for handcent? If I go to widgets, there is not one for handcent, only for "Messages". The onlything I see for handcent is the ability to place the icon on the desktop. Also, I checked again and the version on the market says 2.9.15 but when you download, install it, and check in the program "about" page, it is still 2.9.14 which after rebooting the hero the icon is a triangle. Annoying!
     
  20. ggoldfingerd

    ggoldfingerd Active Member

    Joined:
    Oct 5, 2009
    Messages:
    39
    Likes Received:
    0
    My about page in Handcent shows 2.9.15. The widget is just an icon that shows a counter. It is located in the Android Widget section and is called Handcent Sms. I am not sure why some of you are getting 2.9.14 when you download it. I downloaded mine yesterday of the Market.
     
  21. T Mac

    T Mac Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    89
    That is very weird. I have tried numerous times and still shows 2.9.14

    Maybe that is why i don't have the widget in the selection also???
     
  22. Richw350

    Richw350 Active Member

    Joined:
    Sep 29, 2009
    Messages:
    38
    Likes Received:
    4
    It seems that the widget has been removed in the last update. I wonder if they will add it back.
     
  23. T Mac

    T Mac Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    89
    I don't know if it's fixed now or I just got lucky but I downloaded it again and it is now truly 2.9.15

    Im now going to reboot to find out if it works correctly.
     
  24. T Mac

    T Mac Well-Known Member

    Joined:
    Oct 22, 2009
    Messages:
    195
    Likes Received:
    89
    and...BAD NEWS!!! After a quick reboot, the program icon went to a triangle and the about now shows 2.9.14 again??????
     
  25. mrkniceguy

    mrkniceguy Well-Known Member

    Joined:
    Oct 23, 2009
    Messages:
    67
    Likes Received:
    1
    Oops. I reported it working but failed to check the widget. No workie here. Standard ROM.
     

Share This Page

Loading...