Handcent SMSSupport


Last Updated:

  1. Matt43

    Matt43 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 24, 2010
    Messages:
    47
    Likes Received:
    0
    I've started using Handcent SMS for text messaging and think it's brilliant. However my Xperia also appears to be using "Messaging" so that when I get a text message I get TWO notification sounds, and even though I've received and read the message using Handcent, it still appears in the top bar as a new message until I've cleared it using messaging.

    Is there a way to disable Messaging as I'm perfectly happy just using Handcent????? Thanks
     

    Advertisement
  2. rosered

    rosered VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    2,129
    Likes Received:
    317
    In your stock messaging app, Menu>Settings>Notifications and untick, then the two below should also grey out and you won't get two notifications.
     
    SINCEREJ and Matt43 like this.
  3. luke318is

    luke318is Well-Known Member

    Joined:
    Jun 6, 2010
    Messages:
    147
    Likes Received:
    3
    There is for sure. I just wish I could remember how I did it. for outgoing, just select "always use handsent" when sending. I can't quite remember how I did it for incoming, but its not hard
     
    Matt43 likes this.
  4. CuBz

    CuBz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    Sorry to hijack your post, but does anyone know an app that shows a pop up telling you that you have received a message, but doesn't show you the message, but gives you to the option to view

    Thanks
     
  5. Gurba

    Gurba Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2010
    Messages:
    347
    Likes Received:
    13
    Handcent has several options for notifications. I belive what you ask for is one of them.
     
    KingDong and CuBz like this.
  6. rosered

    rosered VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jul 4, 2010
    Messages:
    2,129
    Likes Received:
    317
    Gurba, been using Handcent from day one of owning phone and had never looked for/seen that option. Thank you! (That's my 'learn something new every day' done then... brain now at capacity)
     
  7. CuBz

    CuBz Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2010
    Messages:
    1,654
    Likes Received:
    230
    I installed it on day one, but couldn't see the option anywhere as it is my first Android phone and I didn't know how to use it correctly :D
     
  8. KingDong

    KingDong Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    476
    Likes Received:
    35
    Thank you!
     

Share This Page

Loading...