HDMI to HDTV issues


Last Updated:

  1. jcj487

    jcj487 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    Im having some trouble watching some movies on my hdtv, i converted the movie from avi to mp4 using handbrake converter and am only getting sound but no picture. has any1 experienced this issue?
     

    Advertisement
  2. jcj487

    jcj487 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    any1? dying to watch it on this 60 inch........
     
  3. Aragorn

    Aragorn Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    105
    Likes Received:
    12
    I'm betting it's not an HDMI issue. Are you getting any video on the builtin screen?

    I know that my Evo is really finicky about the video format. I use the Legacy Classic preset and change the Avg Bitrate on the Video tab to 1500. That's the only change I make and it works pretty reliably.
     
  4. Turkey

    Turkey Active Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    27
    Likes Received:
    3
    For some reason I think I read somewhere that you could only view the pics and vids taken by the phone and some people claim youtube but nothing else through the hdmi out for the time being
     
  5. jcj487

    jcj487 Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jun 1, 2010
    Messages:
    39
    Likes Received:
    1
    yep on the evo screen i get picture and sound just fine, when i connect it into my hdtv thats when i get ONLY audio. im gonna try your settings to see if it works. one question, with handbrake i know you have to pick the video source which is the movie, and then you have to pick a destination file. couldnt i just make the converted video file go to desktop? i think its kinda forcing me to pick a specific file
     
  6. Meltz014

    Meltz014 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    10
    Yeah, I'm pretty sure there's a thread about HandBrake encoding already. Here's what my Advanced tab looks like - and this has been getting me good results: (everything else is like the "normal" setting i think. Oh, and you can change the "Width" to 800px, and "Loose" for the Anamorphic setting
    [​IMG]
     
  7. legacy

    legacy Well-Known Member

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    564
    Likes Received:
    99
    It's supposed to be anything in your gallery (according to the article you and I read). Which would include videos you put on the phone.
     
  8. KoukiFC3S

    KoukiFC3S Well-Known Member

    Joined:
    Aug 9, 2009
    Messages:
    881
    Likes Received:
    85
    Videos work in HDMI out for me. I use mp4 x264 800x480 and 1280x720.
     
  9. RVCA

    RVCA Member

    Joined:
    Jun 9, 2010
    Messages:
    17
    Likes Received:
    1
    having trouble playing my mp4 files that i converted from avi using HANDBRAKE.

    example on one of my vids:
    142.2 mb
    Dimensions 1280 x 720
    Codecs H 264, AAC
    Duration 03:26
    Channel Count : 2
    bit rate: 5,804

    audio on the vid works well but it just doesnt play, any suggestions
    [​IMG]
     
  10. RedsGT

    RedsGT Well-Known Member

    Joined:
    May 19, 2010
    Messages:
    112
    Likes Received:
    20
    You should read the handbrake thread in the tips and tricks forum.

    Sent from my EVO 4G using Tapatalk
     
  11. 250GTE

    250GTE Member

    Joined:
    May 20, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    1
    I grabbed a 720p movie trailer from the web and tried to play it through the HDMI port and it didn
     
  12. njbianco

    njbianco Well-Known Member

    Joined:
    Nov 5, 2009
    Messages:
    434
    Likes Received:
    8
    You need to use the itouch/iphone preset configuration on handbrake i had this problem until i figured that out.
     
  13. Meltz014

    Meltz014 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 5, 2010
    Messages:
    56
    Likes Received:
    10
     

Share This Page

Loading...