Help! Droid X messaging problems!Support


Last Updated:

  1. bdudek

    bdudek Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Just got my DX friday in the mail and I didn't notice the problem until today when I first tried to send a mms to friends. I CAN'T.

    I've attached a picture to both the stock messenger and handcent but it's not able to go through. Stock messenger gives me an error or "National access coverage not available". I've called VZW to make sure all my settings are up to date, that there are no blocks, but nothing. Tried *228 to update roaming and also battery pulled twice after they reset some things on their end.

    Anyone else experiencing the same issue or know how to resolve?
     

    Advertisement
  2. T66T

    T66T Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    126
    Likes Received:
    13
    its a bug. put your phone into airplane mode. wait a couple of minutes then turn airplane mode off. should be fixed
     
  3. bdudek

    bdudek Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Darn, didn't work. How did you come across this method? I'll try a couple more times though
     
  4. AFAngryWarrior

    AFAngryWarrior Well-Known Member

    Joined:
    Nov 10, 2009
    Messages:
    255
    Likes Received:
    40
    Can you access the other data features, like internet/market/etc ?
     
  5. bdudek

    bdudek Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    yes, internet email market everything is working. However the new news and weather widget won't add news feed, says can't add news right now please try later while the weather widget can't find my city. That's a different problem I'll deal with later
     
  6. ckochinsky125

    ckochinsky125 Banned

    Joined:
    Dec 5, 2009
    Messages:
    1,986
    Likes Received:
    53
    I haven't had this problem ive actually been able to send pics unlike with my inc where i would have to resend it 3 or 4 times to get it to send a mms
     
  7. T66T

    T66T Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    126
    Likes Received:
    13
    because it happened to me once before. first thing i thought about was airplane mode. it worked for me
     
  8. bobomatic

    bobomatic Well-Known Member

    Joined:
    Jul 17, 2010
    Messages:
    331
    Likes Received:
    17
    did you take the battery out and restart? LOL..j\k. i had a block on my line when i picked it up and that was the first thing CS asked me. only thing i can think of is, did the network settings get changed somehow?
    good luck
     
  9. bdudek

    bdudek Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Currently on the phone with a VZW rep, he's stating there is no block. Still pictures via mms unable to send to any contacts.

    Update: technical support couldn't fix the problem after an hour on the phone. I'm left with going into a store monday. if they have to issue me a new DX that would be fine except for the fact that I just put on my full body invisible shield. I better be comped for that.

    UPDATE:Had to to a factory reset. Cleared up all my issues, sending picture messages, not being able to load news or weather into stock widgets, and not being able to get the OTA that dropped last night.
     
  10. johnny9374

    johnny9374 Member

    Joined:
    May 16, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    ive tried airplane mode and a factory reset nothing worked ugh
     
  11. bdudek

    bdudek Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I actually spoke too soon. The factory reset worked initially but I got the same error message after sending three picture messages. I've been told I'll get a swap for a different X.
     
  12. tdse

    tdse Well-Known Member

    Joined:
    Jul 16, 2010
    Messages:
    181
    Likes Received:
    16
    Good news. Glad that worked for you. Are you using the Zagg invisible shield? Do you like it?
     
  13. bdudek

    bdudek Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Yeah, I really like it. Was a bit terrifying putting it on but after the bubbles worked themselves out, the reduced glare is a big plus since I work outside.

    But unfortunately, I spoke to soon with the fix. I'll have to get mine swapped.
     
  14. Madman19

    Madman19 Member

    Joined:
    Jul 30, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    i was having the same problem....but only when I'm at home and connected to WiFi...hope theres a fix for it so i don't have to disconnect wifi just to send a pic

    never had a problem with anything else on the phone tho...email,browser and market all work fine
     
  15. bdudek

    bdudek Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I just got my replacement phone and same story so I figured it was something advanced task killer was killing. Left most of the initial progs running and haven't had a problem since. Note to all those with similar problem, watch what you're killing
     
  16. hob0d4n

    hob0d4n Well-Known Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    7
    Hey I'm having the same problem. No National Access Coverage blah blah crap, weird thing is that i dont use TK. Anyone else getting this?
     
  17. RPMGSXR

    RPMGSXR New Member

    Joined:
    Aug 7, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    I have narrowed this down to WIFI interference. I turned off WIFI and the MMS sent no problem on the first try.
    Oddly, I turned WIFI back on and it still sent an MMS/picture message.

    Weird.
     
  18. bdudek

    bdudek Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    I actually found my problem to be advanced task killer. I was killing things like tts service, voice commands, city id, and sync. Since stopping killing those I've had no problems sending mms
     
  19. hob0d4n

    hob0d4n Well-Known Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    7
    i just took mine into the store and they just hard reseted it.
     
  20. bdudek

    bdudek Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    and that fixed everything? had you ATK on before taking it in, and have you installed ATK after the hard reset?
     
  21. hob0d4n

    hob0d4n Well-Known Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    159
    Likes Received:
    7
    i had an TK before but after reading what you said before about killing tasks i didnt install after the hard reset as a safety precaution
     
  22. bdudek

    bdudek Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 19, 2009
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Has that been working?
     
  23. FearSys

    FearSys Member

    Joined:
    Jul 25, 2010
    Messages:
    8
    Likes Received:
    3
    I had this same problem. I call VZW support and they told me to remove battery for a few secs and reinstall. Once i powered back up the phone was able to receive and send mms.
     
  24. 10-8-enroute

    10-8-enroute Member

    Joined:
    Apr 8, 2010
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    To The OP:

    I had this problem with my old Blackberry Tour 9630 and I have experienced this problem with my new Droid X, which leads me to believe there is a "SIZE CAP" on MMS files. Here is what I have discovered and I hope this works for you.

    On my BB Tour, when I would try to send an MMS Picture or Video and the picture was over 2MP big, or the video was over 2MB's big, it wouldn't send.

    On my BB Tour I had the default picture settings to the largest file settings which was 3.2MP's. When I would attempt to send a picture the file wouldn't send. When I downsized the picture, to under 2MP's, it would send out just fine. Same related issue with the videos. Anything larger than 2MB's, I had to send via Email from the BB.

    On my Droid X, I have experienced the same issue. The default settings for pictures on the Droid X is 6MP's. That is a huge file. When I have tried to send the pictures at this setting, they won't send. However when I shrink them or take pictures under 2MP's in size, they send just fine. Same for the videos. Anything over 2MB's in size, they won't send out, anything under 2MB's they send just fine. For the bigger pictures (Greater than 2MP's) or videos (Greater than 2MB's) I have repeated success just emailing them.

    I have called Verizon about this issue with my previous BB Tour 9630 and my current Droid X. While I have never been able to get a firm answer as to if there is a "SIZE" limit on MMS files, I have had a few TECH Agents say there is a limit and I have had a few say there wasn't any limit that they knew of...

    So try shrinking your file (Picture or Video) to under the above listed criteria and see if that works. Hopefully it works for you....

    I would also be curious if anybody has had any similar success.

    Have a good week....I am out!
     
  25. jthacker

    jthacker Well-Known Member

    Joined:
    Jun 2, 2010
    Messages:
    53
    Likes Received:
    4

    Here's my question then: If there is a data cap (which would make perfect sense, but I haven't specifically downsized any photos manually yet to see if that works for me), why does the phone not resize the photo to the correct size automatically? When sending a large picture, it pops up with a "Picture too large. Automatically resize picture before sending? Animation if any can be lost!" with an option to "Resize" or "Cancel." The Resize option then brings up another notification box that says "Compressing."

    If that is the case (MMS Size Cap) then photo compression for the X isn't working properly.
     

Share This Page

Loading...