Help! Ringtones only show up as defualt!!


Last Updated:

  1. xtowngurl20132

    xtowngurl20132 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I use Handcent SMS and when I try to change the notification ringtone, the only one's that show up are the defualt/sock ones. All of the one's on my SD card don't show up. At all. Under any of the notification setting panels (Handcent's and the main one). They do show up under ringtones though. So is it something I'm doing wrong? Please let me know... Thanks
     

    Advertisement
  2. johnlgalt

    johnlgalt Antidisestablishmentarian VIP Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    9,416
    Likes Received:
    1,919
    Did you select to use Android as the selection tool for your ringtones when Handcent asked you to?

    If so, you'll need to either 1) use something like RingDroid to cut the MP3s you have to size and then make then ringtones, or use 2) Rings Extended as your default to allow you to select non - standard DROID ringtones.
     
  3. xtowngurl20132

    xtowngurl20132 New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Well see, I use ringdroid and they still dont show up so I dont know what to do
     
  4. forever.hk

    forever.hk New Member

    Joined:
    Feb 3, 2010
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    go to the droid market and download tone picker. then go to the settings for handcent select notification setting, then select ringtone it should pop up two options 1-android something 2-tone picker. choose tone picker and it will show all the music and ringtones saved on your micro sd card.
     
  5. inssane

    inssane Well-Known Member

    Joined:
    Dec 17, 2009
    Messages:
    1,851
    Likes Received:
    156
    In your main E: create a "ringtones" and "notifications" folder, drop tones in, and handcent should access the "notifications" folder with the defaults to select from.
     
  6. Needsdecaf

    Needsdecaf Well-Known Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    1,005
    Likes Received:
    41
    You need to create a folder called "media" first, then put the ringtones and notifications folders in there.
     
  7. speedmaniac11m

    speedmaniac11m Member

    Joined:
    Feb 17, 2010
    Messages:
    12
    Likes Received:
    0
    Nice thread, it answered almost all my questions as well.

    I added the Media folder; with subfolders of Notifications & Ringtones. I also have a Music folder (has about 12 full length songs) located on my sd card.

    1. How do i get the Tone Picker to NOT pick up the songs in the Music folder for my notifications?

    2. The tone picker picks up files in both Notifications and Ringtones folder. Can i get it to only pull from Notifications?

    Thanks for the great forum - i use it daily!
    speed
     

Share This Page

Loading...