Help,stuck after flashing a new room (HTC HERO)


Last Updated:

  1. revenge4evr

    revenge4evr Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Good morning....I bought anew HTC hero g3 from china...it came with china unicom startup screen and 2.1 version of android....i tried to root my phone with one click root method and it failed therefore i had to go for gold card method....i downloaded the RUU_Hero_HTC_WWE_1.76.4051_r3_WWE_release_signed_NoDriver android and ran directly and thats how i downgraded my phone.....then i flashed the recovery to latest RA mon recovery...
    night mare now begins....i tried flashin 2 roms...i was successfull in flashing them but they stuck at htc sreen i waited so long hoping that it will take little time to load......however i falied there fore i once agai used the RUU_Hero_HTC_WWE_1.76.4051_r3_WWE_release_signed_NoDriver...now once again i flashed the recovery to RA mon.....i am waiting for your help to once again flash using custom roms......i wanted a super fast tweaked upcake rom with flip clock animation...My phone specifications are
    MODEL NUMBER:HTC HERO
    Firmware version : 1.5
    Baseband Version : 63.18.55.06ju_6.35.09.26
    Kernel version : 2.6.27-c36848e4 htc-kernel@and 18-2 #467
    Build number: 1.76.405.1 .146733 CL#44219 release-keys
    Software version : 1.0.0.A6288
     

    Advertisement
  2. LABRAT

    LABRAT Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    4
    what roms did you try?
     
  3. revenge4evr

    revenge4evr Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    i tried jackreo,damage control.....i got into a new problem now.... i updated my radio and after that i coudnt start my htc hero again...please helppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppp.;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
     
  4. LABRAT

    LABRAT Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    4
    sorry to be the bearer of bad news but a **** up on a radio update flash isnt good at all..

    its about the only way you can brick your phone..

    will it boot to recovery screen? the green menu?
     
  5. revenge4evr

    revenge4evr Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
  6. LABRAT

    LABRAT Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    4
    sorry i cant help you but if you wait till after 9 am uk time ( its 7.52 am now) you might find somone who knows more about this than me.. but its a holiday here so possibly people will be getting up late..
     
  7. MiRaGe

    MiRaGe Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    You have flashed your GSM Hero with a Radio for CDMA Sprint Hero??????
    I am sorry that I have to say this, but your phone is already bricked. How is possible to do things without the need knowledge...Now the only solution is to buy a new one...
     
    revenge4evr likes this.
  8. LABRAT

    LABRAT Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    4
    a bit blunt but he is correct..

    next time read a lot more before you try doing anything like this bud... very sorry for you but maybe a lesson for other newbies...
     
  9. revenge4evr

    revenge4evr Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    is there any way to work on this..please help. ...
     
  10. bluenova

    bluenova OK Computer VIP Member

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    1,618
    Likes Received:
    244
    No flashing a CDMA radio on a GSM phone will brick it. It can't even be fixed through ADB. You'll need to take it back to where you bought it and play ignorant. They will either need to replace the main-board or the entire phone.
     
    revenge4evr likes this.
  11. revenge4evr

    revenge4evr Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    is there any possibilites we can hack into mainboard ? ??
     
  12. LABRAT

    LABRAT Well-Known Member

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    120
    Likes Received:
    4
    god loves a tryer but you need to accept that your phone is ****ed beyond help
     
  13. revenge4evr

    revenge4evr Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    no idea what am i gonna do now............. Any way as you said god loves a trier......hehe.......anybody there can help me out ? ? ? ?
     
  14. revenge4evr

    revenge4evr Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    can i use adb and sdk to access and therefore fast boot reinstall a new system ? ? ?
     
  15. MiRaGe

    MiRaGe Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    Man, your phone is dead! There isn't ANY way to fix this. One more time very sorry- this is definitely one of the crap moments, but... you had to read more before doing any things!
    Flashing the CDMA radio on GSM phone kills it's motherboard- so, it's hardware damage and cannot be fixed via software way in any case. The motherboard needs to be replaced= new phone in your case.
    One more time- very sorry!
     
  16. eyecon82

    eyecon82 Well-Known Member

    Joined:
    May 14, 2010
    Messages:
    172
    Likes Received:
    5
    so guys...a lesson for a newbie (which is me)

    what did he do wrong here? flashing a gsm radio on a cdma? If I bricked my Blackberry, I was STILL able to reinstall the OS being able to start over....
     
  17. MiRaGe

    MiRaGe Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2

    Flashed CDMA radio on GSM.
    In our Android OS that means only one- unrepairable phone, because it screw the baseband module up.
     
  18. Xyro

    Xyro 4 8 15 16 23 42 Moderator

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    12,759
    Likes Received:
    8,894
    Basically, unless you own a Sprint style CDMA Hero, avoid anything and everything to do with Sprint or CDMA. Our phones are GSM in stead.
     
  19. MiRaGe

    MiRaGe Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    84
    Likes Received:
    2
    Any news and luck with your phone?
     
  20. revenge4evr

    revenge4evr Member This Topic's Starter

    Joined:
    May 31, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    yeah...i read an article saying that impossible to recover it and unless we change the mother board of the phone.....however i acted innocent and returnedmy it to the vendor...he is soon gonna replace it wiht a new one :d
     
  21. trickymuffin

    trickymuffin New Member

    Joined:
    Mar 25, 2010
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Hi there Guys, I have kind of the same issue here, but the thing is i installed an upgrade or something that phone itself asked me to install so i did, and now i'm stick un the HTC black startup screen, I don't even know how to reboot or try and reinstall this thing, can anyone point out where can i get started? I know it's a pain teaching a newbie but little by little you make of this earth we're leaving a better place :$ and me less ignorant.
    cheers lads
     

Share This Page

Loading...