HELP! USB Driver Installed but PC does not read USBGeneral


Last Updated:

  1. valsRT

    valsRT Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    I have the Galaxy 551 phone and it doesn't show up as a Removable Device on my laptop or PC. I've checked and drivers are installed and up-to-date but all my phone will do is charge when I plug in the USB.

    I hope someone can help!
     

    Advertisement
  2. karandpr

    karandpr Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    1,815
    hmmm.
    A.)Try rebooting Phone and try again .
    B.)Un-install and Reinstall KIES and try again
    C.)Close the KIES process in task manager and try again .
    D.)Uninstall KIES and try again
    E.)Remove the drivers manually and let windows update re-install them automatically and try again

    If None of them works
    F.)Do a Factory reset of phone and try Again

    If that doesnt work
    G.)Reinstall windows and let Windows detect drivers automatically .Dont install KIES in this scenario .

    If nothing works ,post again we will try to see what can be done .

    it's the windows drivers and KIES at fault . Ironically this was my first question at the forums a year ago .
     
    valsRT likes this.
  3. valsRT

    valsRT Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Thanks for the suggestions. I'll start with rebooting the phone and go from there.
     
  4. valsRT

    valsRT Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 17, 2012
    Messages:
    8
    Likes Received:
    1
    Karandpr, I found out from ArgoDave on this forum that I accidentally had USB Debugging turned on and needed to go to Settings / Applications / Development to turn it off and now USB storage works.
     
    karandpr likes this.
  5. karandpr

    karandpr Well-Known Member

    Joined:
    Feb 16, 2011
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    1,815
    Hmm strange .I had USB debugging ON the entire time but had no problems accessing USB storage at will .
    Good for you it works now :)
     

Share This Page

Loading...