HELP with erisGeneral


Last Updated:

  1. zeni

    zeni Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    android.process.acore force closes happens everything 30 secs or when i open anything... I need help it started the other day and is extremely annoying!
     

    Advertisement
  2. Papadroid

    Papadroid VIP Member VIP Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,139
    Likes Received:
    281
    Are you running a task killer?
     
  3. zeni

    zeni Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    ya i have a task killer. but i thought it would be something not to kill

    i have killed all apps and it still does it
     
  4. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra= VIP Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    22,479
    Likes Received:
    9,225
    Hi zeni.

    You need to go through your apps one by one to find out which one is corrupted and causing that error.

    De-install, not "kill," them one at a time, off a list if you have a lot of 3rd party apps, starting with the task killer, to see if the 30 second message appears.

    I suspect the task killer, but it could be something else.
     
    zeni likes this.
  5. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    9,692
    Likes Received:
    8,365
    This is typically a problem with something "jamming up" when syncing.

    Go to Settings > Accounts & Sync

    Try turning off Facebook Sync and see if that solves it. If not, then you may want to look at what else is syncing. Turn them of one by one until the problem goes away.


    Welcome to the forum.
     
    zeni likes this.
  6. zeni

    zeni Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Thanks i have uninstalled all my 3rd party apps... still no dice... its been a great phone for a yr...

    -- Thanks im glad i joined.. sync did not fix it either...
     
  7. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra= VIP Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    22,479
    Likes Received:
    9,225
    Have you tried OTD's suggestion about Facebook?

    Also, what is on your home screen? Any bookmarks? Sometimes they'll cause wiggy behavior.. if so, just remove the bookmark(s) to see if that remedies the issue following a restart (which you should be doing after any of the changes being suggested, by the way).
     
  8. zeni

    zeni Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    ya nothing im about to go off to the verizon store... not sure what else to do
     
  9. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra= VIP Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    22,479
    Likes Received:
    9,225
    Try the suggestions, then try a live battery pull, zeni.

    You could save yourself some trouble. ;)

    But taking it to the store and/or a factory data reset (which they may do there as an attempted remedy) would be next.
     
  10. zeni

    zeni Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    i know i hate going to the store. Doing the liver battery pull now last resort. THanks for all the help
     
  11. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    9,692
    Likes Received:
    8,365
    You may also want to try removing the clock/weather widget and see if that stops it.

    You may also want to go through your contacts and see if any of them have phone numbers listed as email addresses. Apparently that has been a problem on some of the GSM HTC phones.
     
  12. zeni

    zeni Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    you have a guide to doing a factory restore??
     
  13. OfTheDamned

    OfTheDamned The Friendly Undead VIP Member

    Joined:
    Oct 29, 2009
    Messages:
    9,692
    Likes Received:
    8,365
    Settings > Privacy > Factory data reset
     
  14. zeni

    zeni Member This Topic's Starter

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    factory restart worked thanks
     
  15. Frisco

    Frisco =Luceat Lux Vestra= VIP Member

    Joined:
    Jan 19, 2010
    Messages:
    22,479
    Likes Received:
    9,225
    That would clear error messages.. ;)
     

Share This Page

Loading...