HELP! with weather widget!


Last Updated:

  1. hondito

    hondito Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    I'm having a problem with the clock/weather widget on my Hero. I have it set to Current City and I noticed the other day that the weather wasn't updating. ( I live in Long Beach, CA) It was stuck on one weather. I especially noticed when it still said partly sunny at 11pm. :) It doesn't work even if i try to manually update.
    I thought it was just the current city function that was having trouble registering but when I go to other cities nearby it updates fine. And when I specifically set it to Long Beach, CA, it was still stuck and not updating.

    Anyone else having this problem? Is there something wrong with the weather equipment in Long Beach?

    I'm at a loss.
     

    Advertisement
  2. larryccf

    larryccf Well-Known Member

    Joined:
    Nov 14, 2009
    Messages:
    212
    Likes Received:
    15
    to be frank, i don't think the weather widget is worth a hoot - mine is predictably off (tempature wise) even when i manually update

    so you're not missing much
     
  3. COMOEd

    COMOEd Active Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    I agree - the stock weather widget is crap, and I believe is a source of battery drain. Try Weatherbug - it is free, and has a 1 x 2 widget that you can add to the home screen. It will also show the forecast, radar, and give you severe weather warnings.
     
  4. SilHero

    SilHero Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    4

    hmmm.... the stock weather widget is a battery drain but the weather bug widget is not?!?
     
  5. COMOEd

    COMOEd Active Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    While the earlier version of weatherbug did seem to drain the battery, the latest version seems quite good, and loads pretty quickly. Yesterday, I unplugged a little before 8 am and still had 45% on my stock battery at about 9 PM. That is after a couple dozen texts, about 60 emails, and an hour on the phone, plus surfing and some Facebook updates.
     
  6. SilHero

    SilHero Well-Known Member

    Joined:
    Dec 2, 2009
    Messages:
    65
    Likes Received:
    4

    nice, i will have to look into this....are you using weather bug, or weather bug elite?
     
  7. COMOEd

    COMOEd Active Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    I am using the free version of weatherbug (I believe elite is the paid version). It even works on wifi, which I know some of the weather widgets will not.
     
  8. durandetto

    durandetto Well-Known Member

    Joined:
    Dec 14, 2009
    Messages:
    339
    Likes Received:
    7
    Just downloaded/ deleted Weatherbug. As soon as I downloaded it the GPS icon at the top of the phone started flashing. I turned all location off and was still flashing so I uninstalled weatherbug and it was still flashing. It didn't stop till I shut my phone off then turned it back on. Anyone else have this problem?
     
  9. RemArcs

    RemArcs Well-Known Member

    Joined:
    Jan 4, 2010
    Messages:
    113
    Likes Received:
    3
    Hi I may have the answer. I dont know if you people in the states have age restriction slapped on by sprint (not able to look at betting sites etc). My carrier in the UK does. Anyway look at this thread I started and look at the outcome (thread #12) My problem was solved AND my weather widget now works.
     
  10. vw driver

    vw driver Well-Known Member

    Joined:
    Nov 24, 2009
    Messages:
    48
    Likes Received:
    7
    I used weatherbug for a week, then upgraded to elete, 2 bucks, and you get a 3 day forcast on the home screen. Not a problem with GPS with either. Its worth a re-install, and try again.
     
  11. bbrosen

    bbrosen Well-Known Member

    Joined:
    Dec 3, 2009
    Messages:
    314
    Likes Received:
    31
    I love weatherbug elite but it does have a bug of gps running nonstop until a reboot, even with all option off, ie gps, mobile, wifi, that sucker keeps on flashing...tried to report the bug but no answer yet..
     
  12. King_Louie

    King_Louie Member

    Joined:
    Jan 31, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    I live in Long Beach myself and started having problems with my weather app a few months ago. I did a hard reset for a texting issue and this didn't fix my weather app problem.

    Then I took it in to my Sprint service center for the "dust" under the glass and for the paint coming off the hang up button. The service center gave me another phone which, still didn't fix the weather app problem.

    Every other problem is now fixed except this so... I just downloaded The weather channel app and I love it. Then weather channel app gives you more options and flexibility than the stock weather app. I can set multiple cities (since I travel alot) and it gives me alerts for inclement weather.

    Check it out and see if you like it.
     
  13. mysticmead

    mysticmead Well-Known Member

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    1,348
    Likes Received:
    175
    what exactly is the problem you were/are having with the weather widget?
     
  14. hondito

    hondito Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jan 11, 2010
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    hey King Louie,

    Yeah, I think there is something wrong with whatever sends out the weather info in Long Beach. Every other city I go to in So Cal updates automatically.
     
  15. EgeBamyasi

    EgeBamyasi Well-Known Member

    Joined:
    Jan 20, 2010
    Messages:
    131
    Likes Received:
    0
    I dowloaded and installed Weatherbug and had the same problem with the GPS. I uninstalled it, re-installed but when the GPS prompt came up - don't remember the exact wording -but I chose no. After that, no GPS always being on and it updates like it's supposed to. I really, really like it.
    I do wish there was a way to change the appearance of the widget, though. Thanks to COMOEd who initially suggested it! Much, much better than the stock app.
     
  16. ToddM

    ToddM New Member

    Joined:
    Jun 17, 2010
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Personally, I like the HTC weather widget and was very satisfied with it until... Recently upgraded to new version of Android and then it quit updating. I notice that under settings, the "Update automatically" checkbox never keeps the green check even after I activate it.

    Has anybody found a solution to this???

    Thanks!
     
  17. Crumm

    Crumm Well-Known Member

    Joined:
    May 3, 2010
    Messages:
    71
    Likes Received:
    7
    I am still running 1.5 and the HTC weather works great. I have compared the temp from several citys to the reading from weather underground and they are very close. Once I figured out how to add citys that were not on the list it got even better. I had given up on the HTC weather but could not find anything else I liked so I gave it another chance. Once I figured out how to operate the HTC weather I found it to be great.

    Did your problems start when you installed 2.1?
     
  18. DonB

    DonB ♡ Spidey Sense !! ♡ ™ Moderator

    Joined:
    Nov 30, 2009
    Messages:
    19,275
    Likes Received:
    7,881
    Peeps like the look of the HTC sence as it has weather, and time
     

Share This Page

Loading...