Hero on T-mo USA EDGE...How slow?


Last Updated:

  1. alexthearmo

    alexthearmo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 3, 2009
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    To all you brave Hero owners who imported the phone to use on T-Mobile USA's EDGE network...could you please tell us here on the forum how things are working out for you?

    How fast is the internet browsing/weather app loading/facebooking etc??

    Is it noticeably slow? is it not that bad?

    Please let us know.

    Thanks in advance for the replies!!

    -alex
     

    Advertisement
  2. alexthearmo

    alexthearmo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 3, 2009
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    anyone? anyone? Who's got a hero in the US? Is it slow on EDGE?
     
  3. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    Everything is slow on Edge ... I have used a SE 990i on Edge for a couple years and it Slow ... of course better than GPRS ... the speed of Edge is a function of the Carrier Network and not much at all the platform you have connected to it...
     
  4. alexthearmo

    alexthearmo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 3, 2009
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    Thanks for the info Justjimjpc. I'm gonna probably end up switching to sprint then.
     
  5. Dallasguy

    Dallasguy Well-Known Member

    Joined:
    Aug 31, 2009
    Messages:
    64
    Likes Received:
    0
    I am using Hero on AT&T Edge, not Tmobile.

    Its not slow for me for a couple of reasons. 1) I come from Blackberry Curve that did NOT have 3G so used only Edge. 2)I do not use my cell phones for browsing the web.

    I have found facebook(non-browser) updates on the Hero fast. The weather updates are pretty fast, too.
     
  6. alexthearmo

    alexthearmo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 3, 2009
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    thanks dallasguy for the reply. I'm still contemplating what will be the best move.
     
  7. Edaze55

    Edaze55 Well-Known Member

    Joined:
    Aug 26, 2009
    Messages:
    973
    Likes Received:
    1

    Having never used 3G, and being used to Edge does not mean its not slow. It just means you dont know the difference.

    Perhaps you could do a speed test and post the results since you a currently running a Hero on Edge? I think that would supply the OP with the best information, if we can get someone to post results from 3G speeds as a comparison.
     
  8. alexthearmo

    alexthearmo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 3, 2009
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    here here. That's a great idea Edaze...if we can get people to post their speeds that'd be great. But even better for me is to hear peoples first hand experiences with the phone on EDGE.
     
  9. quantumrand

    quantumrand Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    1,237
    Likes Received:
    198
    Not to steal the thread, but I've been thinking about getting the Hero for AT&T. I live in the San Francisco area, so I figure since the network speeds are already being bottlenecked, EDGE wont be all that much slower.

    I considered switching to Sprint, but their coverage sucks over here, plus it would be $70/month as opposed to $15/month on AT&T (my work lets me add data at my own cost and pays for the rest). As things stand right now, it doesn't look like AT&T will be getting a decent android device any time soon (I'm betting sometime next summer).

    So what do you all think? Is it worth it to grab a Hero if I can get a decent deal on one? Also, where's the best place to get a decent deal on one, lol.
     
  10. techobsessive

    techobsessive Well-Known Member

    Joined:
    Jul 14, 2009
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    I would say go for it! Now the only thing with the hero, is there all 500 dollars and up, here are the ones i found so far.
    HTC Hero Android G2 A6262 White Smartphone Unlocked Import at MobileCityOnline.com

    Thats the white one, and google shopping rating is 4 stars,

    Heres brown :
    HTC Hero Brown (unlocked) GSM 5 mp camera Touchscreen WIFI 3G Android OS at Auroracell.com Auroracell.com

    Im not to sure about site though. But that took me no less than 5 seconds to find, so if you look around and do alittle digging, youll find something, (if you do, please tell me!):D
     
  11. alexthearmo

    alexthearmo Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 3, 2009
    Messages:
    72
    Likes Received:
    6
    quantumrand...

    i think in your case, you should stick to att and deal with slow speeds. Mainly because your work pays for your bill. That's so worth it. In my case, I think it'll be way easier and more convenient (and a bit safer) just to switch to sprint. If you do end up getting the gsm hero on EDGE, let us know how it works! Thanks!
     
  12. quantumrand

    quantumrand Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    1,237
    Likes Received:
    198
    I'm pretty well set on getting the Hero. The only issue is finding a good deal. I've got a couple leads though, and I'll know if they pan out in the next couple of days. I just can't justify paying more than $400 on a phone right now.

    Once I get it though, I'll make sure to post speed tests and all of my thoughts :)
     
  13. rdelfin

    rdelfin Well-Known Member

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    I had to pay the "early adopter"-tax :( (I submitted my purchase order on July 1st; the phone got to be in stock at merchant's store in July 31, and it got to my hands the very next day, Aug. 1st).

    I paid the equivalent of US$620, including that superfast courier shipping from the UK.

    The luxury of being impatient does have cost (a high one). Now, the phone retails for $580 with the same merchant :mad: (and most likely, soon it will be less than that). Granted, it's been more than a month since I got mine.


    On the other hand, the device is really worth the price.
     
  14. BandedHawk

    BandedHawk Member

    Joined:
    Sep 9, 2009
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    I don't think the Edge network is incredibly slow - particularly for retrieving information intended for the mobile network (mobile news sites with limited graphics can download in 10 to 15 seconds usually). I believe, that in any case, the 3G network is already being strained by the iPhone and the number of things it does over the 3G network so everything is slowed down somewhat until more capacity is added (for AT&T at least).

    Typically, I'm in areas where there is WiFi (for work and home) and that supports the standard heavy browsing you "might" do - although for a cell phone I don't do too much heavy stuff in either WiFi location. Typically, for gmail, calendar, weather, stocks, Twitter and Facebook (updates every 4 hours), and maybe browse mobile news sites, I squeeze out maybe 12 MB over a week over the Edge network - assuming no-one sends me a document to read while I am out and about.
     
  15. quantumrand

    quantumrand Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    1,237
    Likes Received:
    198
    Does anyone want to buy me a Hero? Lawl
     
  16. MissYummy

    MissYummy New Member

    Joined:
    Sep 10, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0


    soo the hero from this site works good for t-mobile?? i want the phone so bad, but i have my two year contract with t-mobile and i really dont want to get service from sprint.
    HTC Hero Android G2 A6262 White Smartphone Unlocked Import at MobileCityOnline.com
     
  17. rdelfin

    rdelfin Well-Known Member

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    @Missyummy Yes, you can insert the SIM card from your current T-mobile phone into the Hero from the website you posted and it will work just fine (assuming you have a data plan). The thing is that although I agree this white imported Hero is much more gorgeous than the one with Sprint, the imported device won't work with 3G because it only has the European 3G band, so it will fall back to Edge (2G) which is slower.

    I don't have data in my T-mobile plan, I just use my Hero with Wi-fi.... and yes, I'm writing this from that very same Hero you're talking about. :)
     
  18. MissYummy

    MissYummy New Member

    Joined:
    Sep 10, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0


    oh ok cool thanks =)

    i have data in my tmobile plan. i currently have a G1 so now i want to upgrade to hero =)

    theres no 3G in my coverage area so im used to being on edge.
     
  19. rdelfin

    rdelfin Well-Known Member

    Joined:
    Aug 30, 2009
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    In that case i'd go for it. When you get it, don't forget to enter the right settings to enable your new phone with t-mobile's data network.
     
  20. t04jas

    t04jas New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Try and grab a Telus Hero from Canada and unlock it, It's got 3G bands that are compatible with AT&T, not sure where you can buy one but I know that there are some websites that sell them.
     
  21. quantumrand

    quantumrand Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    1,237
    Likes Received:
    198
    Lol, I'm not sure you saw the dates on this thread, but I've had my Hero for almost 3 months now.
     
  22. daveybaby

    daveybaby Well-Known Member

    Joined:
    Sep 21, 2009
    Messages:
    919
    Likes Received:
    105
  23. quantumrand

    quantumrand Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    1,237
    Likes Received:
    198
    Especially one that is just a proxy service. I wouldn't trust it with my browsing habits, let alone usernames and passwords.
     
  24. t04jas

    t04jas New Member

    Joined:
    Nov 6, 2009
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Weird, it was on the front page for me, guess I should look at the date before replying.
     
  25. quantumrand

    quantumrand Well-Known Member

    Joined:
    Sep 2, 2009
    Messages:
    1,237
    Likes Received:
    198
    No worries. The spammer brought the thread back to the top. Now lets just let it die off again :)
     

Share This Page

Loading...