Hidden Menu


Last Updated:

  1. PhoneMan93

    PhoneMan93 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    443
    Likes Received:
    73
    I have shabbymod and I seen that Hidden Menu is on there, but ive never seen it on the phone, what does it do and how do i access it? I guess it could be a possibility since its a "Hidden Menu" that you cant find it...
     

    Advertisement
  2. The~Skater~187

    The~Skater~187 Well-Known Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    1,391
    Likes Received:
    459
    I think this is what you wanted:


    "Hello all! Today I will be helping you boost your 3G speeds! This tutorial will be for Windows so please do the equal on mac/linux

    You will also need a copy of adb!(Comes with one click root and shabbymod)
    First please connect your phone to your computer.
    On your phone enable usb debugging!
    Now open a command prompt (Start->Programs->Accessories)
    Navigate to your copy of adb via Cd path/to/adb
    type adb.exe shell getprop ril.MSL
    now on your phone go to make call
    Dial ##3282#
    Enter your MSL number you got from the command prompt.

    a menu will then pop up, scroll to others, scroll to multimedia. Change the ones that say proxy address to 0.0.0.0 then exit (there's two of them ;D)
    RTSP Proxy address changes from:

    rtsp.vog.sprintpcs.com

    to:
    0.0.0.0
    and
    HTTPPD Proxy address changes from:

    pd.vog.sprintpcs.com

    to:
    0.0.0.0
    Your 3g speeds will now increase significantly!
    HOPE THIS HELPS OUT!
    All Credit Goes To interdpth!
     
  3. transitoyspace

    transitoyspace Well-Known Member

    Joined:
    Nov 3, 2011
    Messages:
    89
    Likes Received:
    28
  4. fcortes626

    fcortes626 Well-Known Member

    Joined:
    Jul 28, 2011
    Messages:
    442
    Likes Received:
    67
    its a dial menu. you dial something like ##3282# and brings up a data menu. you need your spc code to acces it tho. be carefull tho cus you could mess up your phone and thats why its hidden by samsung.
     
  5. J6Remy

    J6Remy Well-Known Member

    Joined:
    May 24, 2011
    Messages:
    345
    Likes Received:
    172
    Its easier using terminal emulator, to get the code.

    Open emulator on your prevail.
    Type:
    "su"
    "getprop ril.MSL"
    #xxxxxx
    ^^
    That will be your code..

    go to tour phone

    dial

    ##3282#

    then put you code in..

    go to Multimedia

    Change numeric values to 000 and 0000

    Wham-bam-boom! lol
    Your welcome, yo.
     
  6. Xruptor

    Xruptor Well-Known Member

    Joined:
    Jun 17, 2011
    Messages:
    409
    Likes Received:
    141
    Cool this is nice to know. Wondered what the heck HiddenMenu was as well lol.
     
  7. PhoneMan93

    PhoneMan93 Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Oct 1, 2011
    Messages:
    443
    Likes Received:
    73
    So what exactly will it do after I change it?
     
  8. SpCowboy2842

    SpCowboy2842 Well-Known Member

    Joined:
    Jun 29, 2011
    Messages:
    289
    Likes Received:
    55

    It's supposed to increase 3g speeds if done correctly. Using the hidden menu to change any settings on the phone can be EXTREMLEY harmful to your phone's service if done incorrectly, so use at your own risk.
     
  9. downthemachine

    downthemachine Developer Incognito VIP Member

    Joined:
    Dec 30, 2011
    Messages:
    2,940
    Likes Received:
    1,725
    went from 600kbs down to 1M! thanks!
     
  10. Robertech

    Robertech Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2012
    Messages:
    334
    Likes Received:
    75
    assuming i leave the ports untouched?
     
  11. Lordvincent 90

    Lordvincent 90 ▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓▓ Guide

    Joined:
    Oct 5, 2011
    Messages:
    5,527
    Likes Received:
    4,264
    Holy thread necromancy! :D but yes, leave the ports untouched
     
  12. Robertech

    Robertech Well-Known Member

    Joined:
    Oct 2, 2012
    Messages:
    334
    Likes Received:
    75
  13. wetbiker7

    wetbiker7 Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    7,475
    Likes Received:
    3,426
    Lmao when I read this..:p:D:p:D
     
  14. tad1073

    tad1073 Active Member

    Joined:
    Sep 6, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    3
    When I put in
    Code (Text):
    1. ##3282#
    nothing happens, any suggestions.
     
  15. palmtree5

    palmtree5 Sunny Vacation Supporter! Moderator

    Joined:
    May 2, 2012
    Messages:
    4,331
    Likes Received:
    2,772
    What ROM are you running?
     
  16. lnr4e

    lnr4e Well-Known Member

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    18
    I'm running cm7 with katokernel and tried it. I dont think any other roms except shabbymod you can do that. I tried on every rom except cm9. I think shabby added something while building the rom. Alittle off topic but did shabby ever complete the roms after 0.9 and not have a problem with them?
     
  17. cwhatever

    cwhatever Life Goes On Guide

    Joined:
    Mar 4, 2012
    Messages:
    3,033
    Likes Received:
    839
    The hidden menu works on the newest ct mod and 2.5 and down and half ass rom.
     
  18. lnr4e

    lnr4e Well-Known Member

    Joined:
    Aug 20, 2011
    Messages:
    83
    Likes Received:
    18
    Ok it didn't work for I'm going to try it again now.
     
  19. tad1073

    tad1073 Active Member

    Joined:
    Sep 6, 2012
    Messages:
    36
    Likes Received:
    3
  20. wetbiker7

    wetbiker7 Well-Known Member Contributor

    Joined:
    Jun 27, 2011
    Messages:
    7,475
    Likes Received:
    3,426
    palmtree5 likes this.

Share This Page

Loading...