How To Increase IN-call Volume?Support


Last Updated:

  1. barryyam

    barryyam Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1
    My in-call volume (ear volume) is always set at half. When I received or make a call I always have to increase the volume by pressing the side button.

    How to set the volume permanent to maximum level?
     

    Advertisement
  2. suhel28

    suhel28 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    693
    Likes Received:
    307
    try AudioManager app from market.. maybe it will help :)
     
  3. barryyam

    barryyam Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1
    This what I am talking about. Any other ways beside using Audio Manager?

    [​IMG]
     
  4. suhel28

    suhel28 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    693
    Likes Received:
    307
    ok download the application I've attached..
    open it

    go to settings and check for Incall volume and get it to maximum..

    :)
     

    Attached Files:

  5. barryyam

    barryyam Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1
    This application dont have in-call volume setting.
     
  6. suhel28

    suhel28 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    693
    Likes Received:
    307
    read again..

    go to settings (that's by pressing key menu)


    & tick mark Incall volume
     
  7. suhel28

    suhel28 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 2, 2010
    Messages:
    693
    Likes Received:
    307
    [​IMG]

    you're quite impulsive I guess...
     
    adsk1973 likes this.
  8. Charmed

    Charmed Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    7
    That's weird... My in-call volume is always the same as one I use for incoming calls...
     
  9. barryyam

    barryyam Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1
    ok got it but after I install an application the in-call volume level is at half way.
    Dunno what went wrong. :mad:

    [​IMG]
     
  10. barryyam

    barryyam Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Nov 21, 2010
    Messages:
    156
    Likes Received:
    1
    yaya its weird, when I am on 1.6 version I used to press the hand free button then press side button to increase in-call volume. Now with 2.1 it doesnt work any more.

    SE X8.. its a bug.
     
  11. Charmed

    Charmed Well-Known Member

    Joined:
    Nov 12, 2010
    Messages:
    85
    Likes Received:
    7
    Today I updated my phone to 2.1 I still can increase in call volume like before...but I don't know if that's true but I can't hang the phone with back key, only with on-screen red hang button. Is that common on not?
     
  12. salinawfal

    salinawfal Member

    Joined:
    Feb 6, 2012
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    hi,
    my microphone is sooo lowwww during the call and during the record sond
    Now I use a ROM original "I5500XXKJ3_I5500XXKJ3_I5500XXTIMKJ3_HOME" compatible with KIES,
    for the first time it was normal, but when I flash another ROM I have this problem, I tried several ROM for fix the problem but without result, I even returned a 2.1 eclair but without result,
    Now I put an original ROM but still the same problem,
    the microphone is activated only when I activate the loudspeakers during the call, and also for recording a sound it is sooooo low, you hear nothing
    this is the first time I meet a problem with the microphone of my mobile

    you have an idea how change the parametre in the menu *#*#197328640#*#*
    i choose Audio but i understn nothing, the parametre is in decibel
    my menu look like this
    i choose Audio and he give me :

    [1]HANDSET
    [2]HEADSET
    [3]SPEAKER
    [4]BT HEADSET
    [5]3POLE HS
    [6]REBUILD ALL
    [7]TTY MODE SET
    [8]MAX8899 AMP

    important : the mic is not broken because he work only if i activate the HP (loudspeakers)
     

Share This Page

Loading...