How to replace network name in a theme?


Last Updated:

  1. kratos

    kratos Back on my throne!!! VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    1,678
    Likes Received:
    430
    I am currently trying to build a custom theme for myself (I may share if it turns out the way I hope it does) and noticed that a lot of the themes are changing the Network name from Verizon to *insert whatever change is made here*.

    I cannot for the life of me figure out how to make that change. I have looked through build.prop and have browsed the other files in the root area and cannot figure out where that change is made.

    Can anyone help me figure this out so that I can add my own custom phrase where "Verizon" would normally appear (ex lock screen, pull down notifications, about phone, etc)

    Hopefully I will be able to have this theme looking nice and can share with everyone.

    Thank you,

    Kratos
     

    Advertisement
  2. triplecrown

    triplecrown Well-Known Member

    Joined:
    Nov 22, 2009
    Messages:
    88
    Likes Received:
    4
    I am not quite sure how it is done manually like simply stunning has it's name there and you can change it on the fly with their tweeks. However, I do have my changed to my liking using pulldown editor from the market. You will see it is not a free app and it is not rated highly due to going thru many changes but the dev is awesome and responds to every message. That being said, since an update a while back it works flawlessly. I actually change it quite often when I show off that hack to others with unrooted droids.
     
  3. GirLuvsDroid

    GirLuvsDroid Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,307
    Likes Received:
    515
    I do it using Pulldown Editor, which makes it fast, easy and painless -- I've found the update.zip install method works better than the Metamorph method.
     
  4. kratos

    kratos Back on my throne!!! VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    1,678
    Likes Received:
    430
    Thanks for the replies, but (correct me if I'm wrong) I don't believe that PullDown editor will save the setting in an update.zip theme. I really would like to make this change so that I can put my Dev name (or theme name, not sure yet) in that area.

    Thanks,

    Kratos
     
  5. GirLuvsDroid

    GirLuvsDroid Well-Known Member

    Joined:
    Jan 5, 2010
    Messages:
    1,307
    Likes Received:
    515
    Apply the theme to your Droid, then use Pulldown Editor to change the carrier name and apply the newly created update.zip, then copy the services.jar from /system/framework to your theme update.zip file.
     
  6. PARick

    PARick Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    3

    Is this what you are looking for?

    how to edit the eri.xml - Droid Forum - Verizon Droid & the Motorola Droid Forum
     
    kratos likes this.
  7. Lock-N-Load

    Lock-N-Load Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,309
    Likes Received:
    195
    just note this

    "However be aware you will have to re-setup a few things like email and wallpapers when you get back in..." and "Anytime you make any changes in the framework-res.apk you will have to sign back into google/facebook/twitter, "

    cool that there is a manual way to do it as $1.99 for an app that only does that is waaaay to much coin
     
  8. kratos

    kratos Back on my throne!!! VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    1,678
    Likes Received:
    430
  9. PARick

    PARick Well-Known Member

    Joined:
    Aug 25, 2010
    Messages:
    91
    Likes Received:
    3

    Hey, you have helped me numerous times, glad I can finally return the favor!:)
     
  10. Lock-N-Load

    Lock-N-Load Well-Known Member

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Messages:
    2,309
    Likes Received:
    195
    report back if you do it and what you had to re-setup after you did.
     
  11. kratos

    kratos Back on my throne!!! VIP Member This Topic's Starter

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    1,678
    Likes Received:
    430
    I will do it on my current ROM and report back tonight.

    Kratos
     
  12. p8ntballah21

    p8ntballah21 Well-Known Member

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    263
    Likes Received:
    59
    I used the Root Explorer copy & paste method mentioned in that link above, worked like a charm
     

Share This Page

Loading...