How to switch from BB Bold to Nexus One (AT&T)Support


Last Updated:

  1. daswooski

    daswooski New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Hi all, I am new and will recieve my Nexus tomorrow. (2.2 updated)

    Really need some help. I have a BB Bold on AT&T running through my companies BES...
    If I remove the SIM from the BOLD and place it in the Nexus...can I then sync using Active Sync to get to my corporate e-mail, calendar and contacts?
    Or, since I have a BB now would I need to have the plan changed to a regular data plan from a BB data plan? I am not sure? I dont have the option of asking our IT group as we don't support Android yet....
     

    Advertisement
  2. Rusty

    Rusty Well-Known Member

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,635
    Likes Received:
    192
    You should be able to get the BB to sync your contacts/calendar/etc with Googles via exchange active sync.

    That way when you sign into the Nexus, it will pull them down for you.
     
    daswooski likes this.
  3. Talderon

    Talderon Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    1,038
    Likes Received:
    247
    You can also contact your Exchange Admin team and have them remove the BES flag off your account and and it will allow you to fo fully with ActiveSync.

    If your company has Outlook Web enabled for you to use, then log into that, click OPTIONS > Mobile Devices and remove your BB and your Android should Sync without issue.

    Not all of these are required, but nice to know in case you run into issues. :)
     
  4. raf1919

    raf1919 Well-Known Member

    Joined:
    May 15, 2010
    Messages:
    77
    Likes Received:
    1
    yes u can as long as your company lets you.
     
    daswooski likes this.
  5. Talderon

    Talderon Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    1,038
    Likes Received:
    247
    Also, on my note with the Outlook Web Mail, Exchange will only let x number of mobile devices access your exchange account and the expiration is set by the admins.

    If you have issues accessing our account and have changed your device several times, you will need to have them clear these devices out if you do not have access to do it yourself.

    There is no way through Outlook (that I know of) and only Outlook Webmail lets you access this on your own.

    Thanks.
     
    daswooski likes this.
  6. daswooski

    daswooski New Member This Topic's Starter

    Joined:
    Jul 1, 2010
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Wow! I really appreciate the quick replies and help from Talderon, raf1919 and Rusty! I already know I will like this OS and Forum based on the offers of help.

    I guess the best way for me to proceed is to put the SIM in the Nexus and ask my IT group to remove the Blackberry "Falg" on the account....then just use active-sync to fully sync with calendar, contacts and e-mail?
    In a pefect world I was hoping I could go back and fourth by just swapping the SIM fomr BB to Nexus and back....but it sounds like the data plans differ too much as far as how you access syncing.
     
  7. Talderon

    Talderon Well-Known Member

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    1,038
    Likes Received:
    247
    Technically, you can SIM Swap, if your IT people are on top of things, they may cancel your BB access if they see another device. However, most carriers have different types of Data Plans for BB than other devices so that may also cause issues with SIM Swapping.

    Keep that in mind as well.
     
    daswooski likes this.
  8. J-Mar

    J-Mar Active Member

    Joined:
    Apr 2, 2010
    Messages:
    29
    Likes Received:
    1
    I had a BB Bold too before my N1, and I just swapped the sim card without telling IT. I wasn't on BES though, just BIS. I don't think that they changed anything with regards to the data plan I'm on but I don't know for sure because I haven't asked.
     

Share This Page

Loading...