HTC Desire on Orange but want to use a O2 Simcard


Last Updated:

  1. Degudodger

    Degudodger Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Guys,

    I have a HTC Desire on the Orange network but i want to use it with my O2 simcard. The handset is locked to the Orange network but this has been overcome by using a Turbo sim i had knocking around so I can now make calls but not use any data. I have tried manually inputting the settings by creating a new APN but each time i save what i have inputted the APN doesn't show. I have several times tried 'Menu' then 'Save' but it doesn't save.

    Any thoughts or assistance would be very much appreciated.

    Cheers :)
     

    Advertisement
  2. GSMGuy

    GSMGuy Well-Known Member

    Joined:
    Apr 21, 2010
    Messages:
    93
    Likes Received:
    5
    Orange will happily supply you with an unlock code, whether or not you are within your min contract term, for the cost of
     
  3. Degudodger

    Degudodger Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Cheers GSMGuy

    I'm happy for the moment using a Turbo sim, thanks for making me aware of that anyway.

    The setting I am using are

    Mobile Web:
    Name: o2
    APN: mobile.o2.co.uk
    Username: web
    Password: web
    MCC: 234
    MNC: 10

    MMS:
    Name: MMS
    APN: wap.o2.co.uk
    Username: o2wap
    Password: password
    Server: http://mmsc.mms.o2.co.uk:8002
    MMSC: http://mmsc.mms.o2.co.uk:8002
    MMS Proxy: 193.113.200.195
    MMS Port: 8080
    MCC: 243
    MNC: 10

    Once I have entered these and selected Menu then Save the new APN does not appear.

    Any thoughts?
     
  4. dunbad

    dunbad Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    11
    No they ain't the settings that I got. Bear with me and ill post what I'm using. I did read though that if your. With another carrier, you need to delete there apn settings,
     
  5. Degudodger

    Degudodger Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    If you could that would be fantastic.
     
  6. dunbad

    dunbad Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    11
    Ok here's what I got.

    Before you change anything, this is what I'm now seeing.

    name. O2 MOBILE WEB
    APN mobile.o2.co.uk
    proxy not set
    port not set
    username o2web
    password password
    server not set
    mms port not set
    mms protocol WAP 2.0
    MCC 234
    MNC 10
    auth type not set
    APN type default

    however, I think that these settings have "changed" somehow from the ones I entered?!?!

    MMS
    I had to enter a second apn
    name o2 MMS
    APN wap.o2.co.uk
    proxy http://wap.o2.co.uk
    port 9201
    username o2wap
    password password
    server http://mmsc.mms.o2.co.uk:8002
    mmsc http://mmsc.mms.o2.co.uk:8002
    mms proxy 193.113.200.195
    mms port 8080
    mms protocol WAP 2.0
    MCC 234
    MNC 10
    authentication type not set
    apn type mms

    These are the settings that I'm seeing. For info I've got 2 other apns that I was messing around with. I think it's odd that I really don't believe they were how I inputted them (apn type, didn't give me those options) but somehow theve changed? MMS Internet etc etc works fine. I struggled for ages, but the settings that I did put in I got from this site. I searched under o2 mms settings. I think the guy had a hero, but it's good for me!;)
     
  7. dunbad

    dunbad Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    11
    The proxy homepage wifi new is an error!
    Proxy should say not set on that first apn
     
  8. Degudodger

    Degudodger Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    You are a star however each time I select 'Home' then 'Save' to save the new APN it doesn't and all i am presented is a blank screen.

    Any thoughts?
     
  9. dunbad

    dunbad Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    11
    Yeah I had same issue. I added a new apn, select save once you've typed it out. Not anything else. Then I used the back key somehow? Its odd I went round in circles for ages to. Also it gives full res pics and full hsdpa in case you found that other post and where worried it wouldn't be fully fit.
    Let me know if you find a dexcent keyvoarfd or something like the catch-up!
     
  10. dunbad

    dunbad Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    11
    Yeah I had same issue. I added a new apn, select save once you've typed it out. Not anything else. Then I used the back key somehow? Its odd I went round in circles for ages to. Also it gives full res pics and full hsdpa in case you found that other post and where worried it wouldn't be fully fit.
    Let me know if you find a dexcent keyvoarfd or something like the catch-up!
     
  11. alanswalker

    alanswalker Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Hey, i've got an Orange desire which i got unlocked by htccodes.com and then i stuff my o2 sim in it. I was a simplicity iphone plan and i entered these settings:

    Name data
    APN mobile.o2.co.uk
    proxy not set
    port not set
    Username Vertigo
    Password password
    server http://mmsc.mms.o2.co.uk:8002
    mmsc http://mmsc.mms.o2.co.uk:8002
    mms Proxy 193.113.200.195
    mms port 8080
    mms protocol WAP 2.0
    Mcc 234
    MNC 234
    MNC 10

    I dont think these setting are correct for MMS but i never use it. They do work however for data.
     
  12. dunbad

    dunbad Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    11
    Yeah agree those work for data, but I like giving my mates the bird via mms. Your pressing the menu key after typing it out and you get the option to save right.
     
  13. alanswalker

    alanswalker Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    haha.

    Yeah they seem to save as long as it has a name and a value in the apn box.

    I thinking maybe i cant send mms because o2 think i have an iphone 2g, which everytime i tried to setup mms on it through jailbreak and requested the settings they would msg me to say i couldnt do this as i had the iphone 2g. try texting MMS to 1010.

    I dont want to give this a try as ive already given them my pac code.

    let is know how you get on
     
  14. Degudodger

    Degudodger Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    This is really strange as I can create a new APN for Orange but not O2. Could this be because I am using a turbo sim?
     
  15. alanswalker

    alanswalker Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    could be.


    fyi if you wanna go down unlocking route i can recommend htccodes. Though is a bit more complicated than a standard phone as its more expensive, shoch horror. Code the code in under 10mins though
     
  16. dunbad

    dunbad Well-Known Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    117
    Likes Received:
    11
    I tried that text message to o2 but within seconds they replied no way!
    Have you tried deleting the orange apn? I read a guy on vodaphone was stuck till he deleted it?
     
  17. alanswalker

    alanswalker Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Yeah id give that a try as some of the setting should be the same i think, maybe its conflicting??
     
  18. alanswalker

    alanswalker Member

    Joined:
    Apr 22, 2010
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    So i just managed to flash mine with the generic rom, then when the setup wizard ran it saved data apn settings for o2 to my phone, maybe you should try that, its in the applications menu called setup.
     
  19. Degudodger

    Degudodger Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 18, 2010
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    All sorted now as the phone is now unlocked thanks to xx-shadow on ebay. Paid my
     

Share This Page

Loading...