HTC Evo, 1 month fine. Then, no reception bars. NEW replacement, same prob till act. MARKET


Last Updated:

  1. JuliannaPie

    JuliannaPie Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    So I'm pretty annoyed. Just got a brand new replacement Evo. Drove home, 4G 2 out of 3 bars. Good reception bars. Got home, added emails, etc.
    ADDED MY GMAIL INTO THE MARKET TO ACTIVATE and the reception bars went to nothing.

    This is the problem I had with the original, it would flash 5 bars, then 0 for a while, 5 for a split second then nothing. Can't receive calls, make them, text, nothing.

    What the H is going on, this thing is brand new and had bars when I got home for quite a few minutes. Tried off 4G, still no bars.

    Had the 1st Evo for a month, no problem till Dec 2, curious, right after 4G started. But, I really thing I pinned it to something with the market.

    So I cleared the cache, data on the Market. Forced stop, uninstalled updates. All to get the market unactivated, but it still has these awful wavering bars with no reception.

    I have Sprint.

    PLEASE ADVISE!
     

    Advertisement
  2. davidnmegan6907

    davidnmegan6907 Well-Known Member

    Joined:
    Nov 7, 2010
    Messages:
    1,848
    Likes Received:
    130
    Is Your house in 4g network area? Because I have heard rumors that sprint uses verizon when you are not under their 4g. Problem is verizon won't let sprint use their 3g so you are actually using 2g. That being said you would have pretty bad service. Ask around though see what other thoughts you get.

    Actually that may be t-mobile I'm thinking of..maybe someone else has heard of this and can clear it up.
     
  3. JuliannaPie

    JuliannaPie Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Live in 4G Sprint network area, should be getting it "in the building." Which I was, and still am, but my reception bars disappeared, strangely, after I activated the "Market" app.
     
  4. Thefoodman52

    Thefoodman52 Well-Known Member

    Joined:
    Dec 1, 2009
    Messages:
    2,314
    Likes Received:
    329
    Wrong section, a mod needs to move this to the Evo section.

    Also... that sounds like it could either be the phone (doubtful, this IS your second with identical problems), or in all likelihood, it could be Sprint. I know IOWA went through something like this. His phone would drop reception completely, 4g, 3g, or 1x, just as yours is. I say call in, and ask about what's going on. It turned out there was a network problem where IOWA was, and it was fixed in a couple days.
     
  5. Martimus

    Martimus One bite at a time... Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    19,535
    Likes Received:
    4,045
    Welcome to the Android Forums!

    It sounds like you're in an area with intermittent coverage. And if you're in a "building" you might be running into interference issues too. If you walk outside do the bars come back? If you're standing outside the Sprint store, do the bars come back? Or is your reception always jumping between bars?
     
  6. JuliannaPie

    JuliannaPie Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    It's jumping between bars, literally flashing full bars for 1 second back to none. And it all worked fine on 3G till Dec 2.

    They created an engineer ticket that day to check the tower and event boards, and said whatever it was was resolved yesterday at 4am.

    Still think it has something to do with the "Market" app when activated it, because it was connecting fine before that.
     
  7. JuliannaPie

    JuliannaPie Member This Topic's Starter

    Joined:
    Dec 5, 2010
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Won't access the voice/mobile network or 3G, but has 2 bars of 4G. Uninstalled all apps and deactivated "Market" back to factory start. Hard reset didn't do a thing.
     
  8. Martimus

    Martimus One bite at a time... Moderator

    Joined:
    Jul 9, 2010
    Messages:
    19,535
    Likes Received:
    4,045
    The market app accesses the data network on the 4G radio... and shouldn't ever touch the CDMA radio. It would make sense if they were having issues with a nearby tower. The best way to prove that is to check the signal strength when away from home. If it's inconsistent everywhere then there's a good chance that something in the handset is causing you problems.
     

Share This Page

Loading...