HTC Incredible 4G LTE - Frustrating GPS menuSupport


  1. arashel

    arashel Member

    Hi everyone, I hope someone can help me!
    So I recently got the Incredible 4G LTE and I'm having such a frustrating experience with the navigation (GPS app). It works just fine, no problems connecting or anything... it's the menu!
    The Incredible 4G doesn't have a dedicated menu button, so for most windows we have to rely on the 3 vertical dots either at the top-right corner of the screen or the bottom. But when I use the navigation... it's not anywhere. I can't exit out of my GPS, I can't look up layers, or mute/unmute it. Last night, as I was already frustrated from being lost and not being able to exit it out of it (or set destination), I saw the mute/unmute speaker appear in the bottom-right corner. Was I able to make reappear when I wanted to use it again? You bet I didn't. When I almost made it home, I finally saw the 3 vertical menu dots at the bottom of the screen but today I can't for the life of me make them appear on my screen. I'm super frustrated :mad:, any help would be greatly appreciated!

    Advertisement
    :
  2. xmr405o

    xmr405o Well-Known Member

    Welcome to the forums, arashel!

    Unfortunately I'm not too familiar with the htc inc 4g but let me move this thread to the device subforum. Hopefully your fellow Inc 4g can help you.
  3. arashel

    arashel Member

    Thank you! I was looking for a subforum like that and the search bar wasn't much help :( sorry! And thanks again! :)
  4. SpyderPride

    SpyderPride Member

    Just hit the back button to exit maps. You should notice that the GPS icon disappears, if you were using it for location.
  5. arashel

    arashel Member

    Yeah I was able to figure that out. But I'm mostly concerned about the menu... mute/unmute, set destination, traffic layers, for example. The only thing I can find every time is the alternate route button (at least). Gosh, I miss the menu button :(
  6. SpyderPride

    SpyderPride Member

    I don't know of a mute/unmute (can use the volume rocker), but the rest of the buttons you describe are on my screen. Perhaps go through your settings? One of the strange things I've noticed is that the buttons randomly show up on the top or bottom, but usually on the bottom.
  7. hilmar2k

    hilmar2k Well-Known Member

    Maybe I'm confused.... You mean while using Google Nav, you can't find the menu?

    Nav.jpg
  8. arashel

    arashel Member

  9. hilmar2k

    hilmar2k Well-Known Member

    Uh...did you look at the attached pic? Do you not have the button that I indicated with the red arrow?
  10. arashel

    arashel Member

    I don't have that :confused:

    Edit: Here are 2 screenshots of what I see when Google Navigation is open and the only "menu" I have access to (when tapping on the remaining time to destination)

    Attached Files:

  11. today

    today Well-Known Member

    Update in the market?
    xmr405o likes this.
  12. hilmar2k

    hilmar2k Well-Known Member

    Maybe uninstall and re-install? That's very odd.....
  13. arashel

    arashel Member

    An update to Google Maps did it. Thank you so much for everyone's help!
  14. AndyBones

    AndyBones Well-Known Member

    we already have working quick settings :)
    time will come

    [​IMG]

    [​IMG]





    this is what I have goin on right now
    [​IMG]
Loading...

Share This Page