HTC Magic sim free unlocked?????Support


Last Updated:

  1. Renniks

    Renniks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    186
    Likes Received:
    2
    I am looking to buy one of these sim free handset only from the UK, anyone give me any ideas where????? :confused::confused:
     

    Advertisement
  2. CodeMonkey

    CodeMonkey Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    570
    Likes Received:
    110
  3. Carl C

    Carl C Well-Known Member

    Joined:
    Sep 11, 2009
    Messages:
    6,062
    Likes Received:
    38
    CodeMonkey's suggestion of eXpansy's is good , I've used them before to buy stuff.

    I know you can get it on Amazon too sold by eXpansy's for
     
  4. Renniks

    Renniks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    186
    Likes Received:
    2
    Thanks CodeMonkey and carl C :D:D

    I soooooooooo want one!!

    Any of you guys using this on o2 or know anyone who is?? And also will the Android marketplace work with o2 Unlimited data??

    Really need to know this before I get one, as I don't really want to change networks :confused::confused::confused::confused:

    Thanks for your replys Guy's!
     
  5. aidan257

    aidan257 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    109
    Likes Received:
    2
    i got mine from ebay from Ecell & it was really reasonably priced. Mines the Black HTC Magic, some of its in chinese but works fantastically.
    Only problem with Ecell is they make you wait 7 days for funds to clear before they ship due to fraud.

    I'm with o2 & have unlimited wap (
     
  6. Renniks

    Renniks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    186
    Likes Received:
    2
     
  7. aidan257

    aidan257 Well-Known Member

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    109
    Likes Received:
    2
    Some of the Apps like Market Place & Google Mail are in Chinese. But they are still useable i've downloaded a fair few apps off market place.

    The black Magic has 288mb ram instead of 192mb of the Voda Magic. Market Place works fine with O2 unlimited Wap.

    I think its an absolutely fantastic phone & the chinese bits are a little annoying but they haven't stopped me using the phone. Absolutely love it, best phone i've ever had i'd say.
     
  8. CodeMonkey

    CodeMonkey Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    570
    Likes Received:
    110
    Yep mine's on O2 contract SIM (with unlimited data bolt on) and I use the marketplace etc without any issues. Updates also come through ok.
     
  9. Renniks

    Renniks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    186
    Likes Received:
    2
    Thanks Aidan, you have helped me a lot, and I appreciate it!!

    I doubt I could put up with part of the fone being in foreign though.... Is there no way this could be sorted out? :):)
     
  10. Renniks

    Renniks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    186
    Likes Received:
    2
    Hi CodeMonkey and thanks for your reply!

    That's great news, and does the Push Email through the in built Google Mail work OK with the O2 Sim and the unlimited Data bolt on!!

    Sorry to sound silly but these are all the answers I would like to know before I get one! :):)
     
  11. CodeMonkey

    CodeMonkey Well-Known Member

    Joined:
    Dec 13, 2008
    Messages:
    570
    Likes Received:
    110
    Yep the gmail push works fine (barring o2 network data issues of course)
     
  12. Renniks

    Renniks Well-Known Member This Topic's Starter

    Joined:
    Sep 14, 2009
    Messages:
    186
    Likes Received:
    2
    Ta Laa, yeah I know what ya mean it does play up loads don't it!!

    But when it's OK it is GOOD!! :)

    Thanks for the help Bud, appreciated! :)
     
  13. sireg93

    sireg93 Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    I've got the HTC magic(unbranded/unlocked) But I don't have marketplace. How would I go about in getting this installed?
     
  14. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    You may not be in an area where market is available ...
    Tell us a bit more ... where you are and what carrier ??
     
  15. sireg93

    sireg93 Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    US, with HTC Magic(A6161) (unlocked/unbranded) I'm on AT&T network, I don't have marketplace anywhere on my phone.
     
  16. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    Market is a core app on the phone ...

    Where did this phone you have come from ... if it has been wiped and some ROM Build installed and excluded Market ...
    that may be why ....

    So in your apps Tray ... of all the apps that are there ... you dont see Market ??
     
  17. sireg93

    sireg93 Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
  18. sireg93

    sireg93 Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    here is the build number
    2.52.707.2 146733 CL#35194
     
  19. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    Go into you phone settings in the "About Phone" and let us know :

    1.) Model Number ? ___________
    2.) Firmware Version ? ___________
    3.) Baseband Version ? ___________
    4.) Kernel Version ? ___________
    5.) Build Number ? ___________

    Also do you have a T-Mobile Data plan on your
    PayAsYouGo or FlexPay Plan? ________________

    Carrier ? _______________ (we know some are also Unlocked so not Just T-Mobile)

    Country you are using your phone in ? _______________ (we know that not everyone is from the US)

    Is the phone SIM registered in T-Mobile as the Correct phone?
    T-Mobile Customer Services can tell you that and make
    any necessary corrections so that it is properly recognized
    when connected. <<< BEEN THERE DONE THAT !!! AND ...

    I have 2 Phones and one is On FlexPay. It would NOT Work
    right when I recieved the SIM because it was NOT set to
    match the Settings on my T-Mobile account.
     
  20. sireg93

    sireg93 Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Go into you phone settings in the "About Phone" and let us know :

    1.) Model Number ? HTC Magic
    2.) Firmware Version ? 1.5
    3.) Baseband Version ? 62.52S.20.18U_3.22.20.17
    4.) Kernel Version ? 2.6.27-df4beb44htc-lernel@and18-2 #363
    5.) Build Number ? 2.52.707.2 146733 CL#35194 release-keys

    Also do you have a T-Mobile Data plan on your
    PayAsYouGo or FlexPay Plan? I'm on AT&T

    Carrier ? None/AT&T? (we know some are also Unlocked so not Just T-Mobile)

    Country you are using your phone in ? US (we know that not everyone is from the US)

    Is the phone SIM registered in T-Mobile as the Correct phone? I'm on AT&T
     
  21. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210
    I am not familiar with MAGIC builds ... so i can say ... but maybe some of our MAGIC gurus will kick in ...

    Have you done a Factory Reset
     
  22. sireg93

    sireg93 Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    no not yet, I'll do it right now since I only have contacts etc.. on and email setup and not much customization.
     
  23. sireg93

    sireg93 Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    fac res does noting same deal...
     
  24. justjimjpc

    justjimjpc Premium Member VIP Member

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    10,543
    Likes Received:
    210

    Have you contacted the seller to see if all their phones are shipped without the Market Core App on the phone ?
     
  25. sireg93

    sireg93 Member

    Joined:
    Sep 23, 2009
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    i'll do that right now.
     

Share This Page

Loading...