htc people new contact problems


Last Updated:

  1. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Hey guys. Just got my sxc new tattoo, really liking it.

    I have got over the hump of saving my contacts to phone instead of google and i now have every thing synced to google and then synced into thunderbird/lightning/sunbird on my comp. Never have to go through the nasty of plugging my android in again!

    The problem im having is when adding a Google contact; i have to do it about 3 times:
    1. Create contact, if i put a phone number or facebook link in it disappears when the contact made, leaving just a name
    2. Edit and add phone no. Again, linking a fb acct dissapears when i press save
    3. View contact, go to status and updates, click the suggested facebook link (thankyou captain obvious)
    It works fine with phone contacts but not the google flavour btw. Im not sure if this is a people app problem or an android one. Would a diiferent contact adding app help?

    Also is there any way of making google the default when adding new contacts so i dont make my original mistake again?

    Finally ive written this on my htc but its damn hard with no predictive. Any way of starting predictive in different types of text box?


    Thanks a bunch

    Sam
     

    Advertisement
  2. sunny316

    sunny316 Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    well for predictive text, open settings and enable it under locale and text option.
     
  3. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    It is enabled but it isnt coming up in this text box. Is there any way of overriding what it has decided to do for this? If i switch to the other keypads it works the same as when I'm texting but the qwerty prediction aint there.

    Thx
     
  4. sunny316

    sunny316 Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    It depends on which app you are using, some of them do not support predictive text even on qwerty..especially some browsers.
     
  5. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    Well it works on facebook. Im using the default browser. Any advise on browsers? Opera and dolphin i have heard of i think...

    Any advise from any1 on my main problem? Is anyone else able to reproduce the problem?

    Sam
     
  6. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    hmmm shamelessly bumping ;)
     
  7. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    do i need to post this questions in another more active htc forum?
     
  8. Jaffa

    Jaffa Well-Known Member

    Joined:
    Nov 16, 2009
    Messages:
    1,185
    Likes Received:
    91
    I cant replicate this on my hero, the people widget defaults to Google and hitting save works first time, sorry I can't help
     
    samski likes this.
  9. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    ok. thanks very much for trying... worth a shot

    will i lose anything important if i clear data for the people widget? might kick it into gear or something

    i think it may have started defaulting to phone as the first contacts i added were to phone cos i didnt know what i was doing.
     
  10. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    right i cleared cache and data and it now defaults to google, but i still have the save problem, it forgets the phone number i entered! :(
     
  11. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    sorry to bump again, im really keen to find out if any other tattoo users can reproduce the problem i am having....

    add new contact > contact type: google > type in name and number > save > phone does not save the mobile number.
     
  12. sunny316

    sunny316 Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    Still works fine for me.
     
    samski likes this.
  13. brandmarked

    brandmarked Well-Known Member

    Joined:
    Dec 21, 2009
    Messages:
    112
    Likes Received:
    11
    It works fine on mine. No problems, so sorry can't suggest anything other than it is a conflict with another app, or maybe even Sunbird etc...?? I just use Google contacts on the web.

    As for predictive text, I've given up on the full QWERTY and use the compact QWERTY this then has the little button that allows you to switch between X19 / ABC.

    - Mark
     
    samski likes this.
  14. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    thanks guys,

    im currently in the customer support process with HTC, although its not going great. The first suggestion was to add contacts on mail.google.com *facepalm*

    Im also annoyed about the inability to make this phone start up silently! anyone else found the secret? ive tried media vol on 0 and ringer volume on vibrate. nada :mad:

    quietly brilliant my butt!

    still, its a GREAT phone and will access my unis wifi where iPhone, blackberry, other wont!
     
  15. sunny316

    sunny316 Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    The only way to disable the boot sound is by rooting your Tattoo and then editing a couple of boot files. Wanna try?
     
  16. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    is the rooting all good with the tattoo now? i had a look on some of the pages and it seemed that some of the stuff/values was being guessed...

    how long will it take? i might have a go at the weekend.
     
  17. sunny316

    sunny316 Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    About two hours, one, if you know what you're doing. Check this link.

    [TUT HOW-TO] ROOT + Recovery + Flash Custom ROMs (update.zip) in Tattoo - xda-developers

    Make sure you have a Goldcard created before you root, in which case you can resurrect it from the dead, if it dies of course! Alls given in the link.

    Have a nice fidgety weekend! :p
     
  18. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    muchos gracias!

    goldcard sounds like a right pain! after i have made my goldcard can i copy all my old files back onto it?
     
  19. sunny316

    sunny316 Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    Its a Nandroid backup, consider it a dump of EVERYTHING in your phone, data and settings and the likes. It'll restore the phone to the same state you backed it up.
     
  20. samski

    samski Active Member This Topic's Starter

    Joined:
    Apr 9, 2010
    Messages:
    31
    Likes Received:
    0
    yea but i have all sorts of other files on my SD card, and the only micro SD i have is the one that came with the phone
     
  21. sunny316

    sunny316 Active Member

    Joined:
    Jan 7, 2010
    Messages:
    43
    Likes Received:
    5
    No problem about that. Just use the option in the OS to show all hidden and system files and dump all your SD card data into a folder on the PC. That'll take care of the card backup and the Nandroid would deal with the phone memory and the system settings and the likes. Then once the Nandroid dump (read Goldcard) is done, transfer the contents of the SD card ie the Nandroid/Goldcard files to some "safe location ;)" on your PC and then copy back the SD Card backup you earlier made, So you'll have root on your phone and all your "all sorts of other files :p" back in your SD Card. So there you have it..a pretty "straightforward ;)" way to root!
     

Share This Page

Loading...